Tapenade met olijf en paprika, lekker veganistisch!

Deze heerlijke tapenade komt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. En perfect als verantwoorde, veganistische snack. Serveer bijvoorbeeld eens samen met spelt crackertjes!
  • Vegan Snacks
  • 20 porties

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 1 half teentje knoflook fijn gesneden
  • e el peterselie fijn gesneden
  • e el olijfolie extra virgine
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • 200 g geroosterde paprika

Instructies

  • Doe de olijven (zwart en groen) met de olijfolie, het citroensap, de kappertjes, knoflook, kurkuma en een snufje peper in de keukenmachine.
  • Maal met de keukenmachine deze ingrediënten door elkaar. Houdt je mengsel grof! Je wilt geen puree creëren.
  • Doe je olijfmengsel in een kom (dit is de kom waarin je je tapenade gaat serveren).
  • Doe nu de paprika en peterselie in de keukenmachine en maal deze fijn. Je wilt het paprikamengsel net iets fijner hakken dan je olijfmengsel.
  • Doe het paprika-peterselie mengsel bij je olijfmengsel en mix door elkaar.
  • Je tapenade is ready to go!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tapenade met olijf en paprika
Hoeveelheid per portie
Calories 16 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 293mg13%
Potassium 18mg1%
Vitamin A 90IU2%
Vitamin C 4.6mg6%
Calcium 9mg1%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Tapenade met olijf en paprika is de ideale keuze voor een borrel: het is gezond, veganistisch en makkelijk te maken!

Gezonde hapjes maken

Je krijgt komend weekend vrienden op bezoek (gezellig!) en wilt graag gezonde hapjes maken. In je zoektocht naar veganistische recepten ben je op het idee gekomen zelf tapenade met olijf en paprika te gaan maken.

Dat is een heel goed idee! Tapenade is naast veganistisch, ook een van de makkelijke recepten voor borrelhapjes. Serveer het op een vegan toast of met een stukje pizzabodem!

Tapenade met olijf en paprika; of talloze andere variaties!

De een houdt niet van tomaat, de ander niet van paprika… Dat is voor een lekkere tapenade helemaal geen probleem! Met een basis van olijf kun je naar hartenlust variëren. Waarom niet met zongedroogde tomaat, of probeer eens met artisjok. Wat dacht je van variëren tussen groene en zwarte olijven, of rode en gele paprika. Waarom zet jij niet gewoon een aantal keuzes op tafel?

Maar we hebben anders ook nog wat andere recepten voor smeersels voor je klaar staan, probeer deze eens:

Dit recept is echt onmisbaar in je repertoire, en met deze twist valt ‘ie zeker bij iedereen in de smaak!

Dit is echt makkelijk te maken, en gezond, en zo heb je altijd wat voor op brood.

De oorsprong van dit gerecht is Turks, ook echt een delicatesse.

Weer zo’n onmisbaar gerecht als vegan, iedereen heeft een goed hummus recept nodig, deze hebben we gemaakt met tuinerwten!

Tapenade met olijf en paprika
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Tapenade met olijf en paprika

Deze heerlijke tapenade komt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. En perfect als verantwoorde, veganistische snack. Serveer bijvoorbeeld eens samen met spelt crackertjes!

Gang dip, Side Dish, Tussendoortje, vegan
Keuken Italiaans
Trefwoord olijf, paprika, tapenade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 20 porties
calorieën 16 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 1 half teentje knoflook fijn gesneden
  • e el peterselie fijn gesneden
  • e el olijfolie extra virgine
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • 200 g geroosterde paprika

Instructies

  1. Doe de olijven (zwart en groen) met de olijfolie, het citroensap, de kappertjes, knoflook, kurkuma en een snufje peper in de keukenmachine.

  2. Maal met de keukenmachine deze ingrediënten door elkaar. Houdt je mengsel grof! Je wilt geen puree creëren.

  3. Doe je olijfmengsel in een kom (dit is de kom waarin je je tapenade gaat serveren).

  4. Doe nu de paprika en peterselie in de keukenmachine en maal deze fijn. Je wilt het paprikamengsel net iets fijner hakken dan je olijfmengsel.

  5. Doe het paprika-peterselie mengsel bij je olijfmengsel en mix door elkaar.

  6. Je tapenade is ready to go!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord