Komkommersalade met soya dip en verse munt

Deze komkommersalade is snel klaar en neem je makkelijk mee als werklunch.
  • Vegan Lunch
  • 1 persoon
  • 1g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 halve komkommer
  • 2 el soya yoghurt ongezoet
  • 1 halve tomaat
  • 1 halve citroen
  • 1 el verse munt
  • 1 el zwarte peper

Instructies

  • Was de komkommer en tomaat. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Snijd de munt fijn.
  • Doe de komkommer in een kom (of een bakje waarin je de salade wilt meenemen) en voeg twee el soja yoghurt toe.
  • Knijp het citroensap uit boven het bakje, voeg de verse munt en een snufje peper toe en mix het geheel goed door elkaar.
  • Garneer met partjes tomaat.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Komkommersalade met soy dip en verse munt
Hoeveelheid per portie
Calories 25
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Carbohydrates 1g0%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Deze vegan komkommersalade is snel klaar en eenvoudig mee te nemen als lunch!

WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?

Inspireer vrienden en familie met je veelzijdige kookkunsten!

Eenvoudige komkommersalade, snel klaar en makkelijk mee te nemen!

Lunchen als vegan lijkt soms nog niet zo makkelijk. Want wat eet je in plaats van brood? En als jij vegan brood maakt, wat doe je daar dan op?

Een goede oplossing is een salade, maar die blaadjes sla raken wel erg snel verlept en smaakloos als ze buiten de koelkast worden bewaard…

Heb jij er al eens aan gedacht een komkommersalade te maken? Komkommer blijft lang fris buiten de koelkast en is goed te mixen met, bijvoorbeeld, een op soya gebaseerde dip met verse kruiden.

Tip van Happy Vegan: Laat de komkommersalade even staan voor je hem opeet, zo kan de verse munt goed intrekken en krijgt je salade een rijkere smaak!

Veganistische Tzatziki

De bekendste komkommersalade is Griekse Tzatziki. Deze saus gebruik je vooral als bijgerecht, of om in te dippen.

In ons recept vervangen we de Griekse yoghurt door soja yoghurt en de dille door verse munt. Dat is traditionele komkommersalade met een twist, voor veganisten!

TIP van Happy Vegan: Wil jij Tzatziki dip maken of houd je niet van munt? Bekijk dan hier ons recept voor vegan soy Tzatziki dip.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Komkommersalade met soy dip en verse munt

Deze komkommersalade is snel klaar en neem je makkelijk mee als werklunch.

Gang Appetizer, Bijgerecht, lunch, Salad
Keuken hollands, Nederlands
Trefwoord komkommer, soy, verse munt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 25 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1 halve komkommer
  • 2 el soya yoghurt ongezoet
  • 1 halve tomaat
  • 1 halve citroen
  • 1 el verse munt
  • 1 el zwarte peper

Instructies

  1. Was de komkommer en tomaat. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Snijd de munt fijn.

  2. Doe de komkommer in een kom (of een bakje waarin je de salade wilt meenemen) en voeg twee el soja yoghurt toe.

  3. Knijp het citroensap uit boven het bakje, voeg de verse munt en een snufje peper toe en mix het geheel goed door elkaar.

  4. Garneer met partjes tomaat.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord