Onze top 9 picks voor de beste Vegan pasta recepten!

Deze heerlijke tapenade komt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. En perfect als verantwoorde, veganistische snack. Serveer bijvoorbeeld eens samen met spelt crackertjes!
  • Vegan Diner
  • 20 porties

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 1 half teentje knoflook fijn gesneden
  • e el peterselie fijn gesneden
  • e el olijfolie extra virgine
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • 200 g geroosterde paprika

Instructies

  • Doe de olijven (zwart en groen) met de olijfolie, het citroensap, de kappertjes, knoflook, kurkuma en een snufje peper in de keukenmachine.
  • Maal met de keukenmachine deze ingrediënten door elkaar. Houdt je mengsel grof! Je wilt geen puree creëren.
  • Doe je olijfmengsel in een kom (dit is de kom waarin je je tapenade gaat serveren).
  • Doe nu de paprika en peterselie in de keukenmachine en maal deze fijn. Je wilt het paprikamengsel net iets fijner hakken dan je olijfmengsel.
  • Doe het paprika-peterselie mengsel bij je olijfmengsel en mix door elkaar.
  • Je tapenade is ready to go!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tapenade met olijf en paprika
Hoeveelheid per portie
Calories 16 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 293mg13%
Potassium 18mg1%
Vitamin A 90IU2%
Vitamin C 4.6mg6%
Calcium 9mg1%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit zijn onze top 9 recepten voor Vegan Pasta! Pasta is waarschijnlijk het beste wat we uit Italië hebben geïmporteerd, we eten het dan ook veel. Maar soms willen we ook een beetje afwisseling, Hierom hebben wij vier recepten voor pasta op een rij gezet, met extra recepten voor: een vleesvervanger, kaas vervangers, én heerlijke vegan smaakmakers!

Veganistische pasta tijd!

Everyday pasta day!
Oké misschien niet iedere dag, maar ik kan pasta niet meer wegdenken uit mijn leven, en maak dan ook graag deze lekkere pasta recepten! Soms wil ik een beetje op de koolhydraten letten en dan maak ik gewoon pasta van groenten! Vegan pasta voor een volle buik én pasta voor een platte buik!

Wil jij alles weten over koolhydraten in een vegan dieet, lees dan hier verder!

Groentelasagna
Dit lasagne recept is net zo heerlijk als de lasagne die je gewend bent. Makkelijk om te maken, 100% plantaardig en spotgoedkoop!
Check out this recipe

Pasta Arrabiata
Wie is er nou niet dol op pasta! Deze zoet licht pittige pasta arrabiata is dan ook heerlijk!
Wij doen er een beetje edelgistvlokken door heen, echt lekker! Maar je kunt ook ons vegan parmazaan recept gebruiken voor erbij!
Check out this recipe

Vegan courgetti met avocadopesto
Spaghetti van courgette, courgetti! Maak je eigen groentepasta, koolhydraatarm en rijk aan voedingsstoffen. Heerlijk met avocadopesto en basilicum. 
Check out this recipe
Courgetti

Spaghetti van pompoen met venkel en vegan gehakt
Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik zou er elke dag wel mee wakker gemaakt willen worden! Naast pompoensoep kun je er ook heerlijke spaghetti van maken. Vol goede voedingsstoffen en zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.
Check out this recipe

Heerlijk als smaakmaker voor je pasta!

Vegan Pesto recept
Deze vegan pesto bevat geen dierlijke ingrediënten (vaak zit er zuivel in) en smaakt net zo lekker als het traditionele Italiaanse recept! Je gebruikt hem als dip bij soepstengels, of door een pastagerecht. Lekker zelf maken!
Check out this recipe

Wat is pasta zonder Veganistische kaas!

Mac & Cheese, mozzarella, ricotta of parmigianno, kaas is toch niet weg te denken uit de Italiaanse keuken? In de winkel zijn er inmiddels goeie, lekkere kazen te koop voor in jouw pasta. Maar deze recepten zijn echt gemakkelijke recepten voor achter de hand voor net dat beetje stevige umami in je gerecht!

Wil jij meer weten over vetten in een vegan levensstijl, lees hier meer!

Vegan parmezaanse kaas
Super lekker bij vegan pasta of een ovenschotel en klaar in een handomdraai.
Dat typische volle (umami) smaakje, hoeven we dat niet meer te missen!
Check out this recipe

Plantaardige kaas van amandelen
Say Cheese! Dit heerlijke kaasrecept is makkelijk om te maken en ook nog eens 100% veganistisch. Zorg dat je standaard amandelen in huis hebt en je kunt dit gerecht altijd bereiden!
Check out this recipe

Vegan gehakt voor in je pasta!

Veganistisch gehakt door je spaghetti, macaroni, tagliatelle of penne, of een laagje in je lasagne. Je kunt prima zonder, maar soms is het eigenlijk wel lekker! Maak hier jouw huisgemaakte champignon gehakt!

Of probeer wat van onze andere vleesvervangers, dit zijn onze meest populaire vleesvervanger recepten!

Recept voor veganistisch gehakt met champignons
Deze vleesvervanger van groenten is verantwoord, gezond en ook nog eens super lekker! Gebruik hem bijvoorbeeld in een pasta of rijstgerecht, of kijk naar ons recept voor witlofschuitjes met veganistisch gehakt. Smullen!
Check out this recipe

 

Tapenade met olijf en paprika
3.75 van 4 stemmen
Afdrukken

Tapenade met olijf en paprika

Deze heerlijke tapenade komt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. En perfect als verantwoorde, veganistische snack. Serveer bijvoorbeeld eens samen met spelt crackertjes!

Gang dip, Side Dish, Tussendoortje, vegan
Keuken Italiaans
Trefwoord olijf, paprika, tapenade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 20 porties
calorieën 16 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 1 half teentje knoflook fijn gesneden
  • e el peterselie fijn gesneden
  • e el olijfolie extra virgine
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • 200 g geroosterde paprika

Instructies

  1. Doe de olijven (zwart en groen) met de olijfolie, het citroensap, de kappertjes, knoflook, kurkuma en een snufje peper in de keukenmachine.

  2. Maal met de keukenmachine deze ingrediënten door elkaar. Houdt je mengsel grof! Je wilt geen puree creëren.

  3. Doe je olijfmengsel in een kom (dit is de kom waarin je je tapenade gaat serveren).

  4. Doe nu de paprika en peterselie in de keukenmachine en maal deze fijn. Je wilt het paprikamengsel net iets fijner hakken dan je olijfmengsel.

  5. Doe het paprika-peterselie mengsel bij je olijfmengsel en mix door elkaar.

  6. Je tapenade is ready to go!

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie