Makkelijk recept voor vegan pesto, smeuïg & smaakvol!

Deze vegan pesto bevat geen dierlijke ingrediënten (vaak zit er zuivel in) en smaakt net zo lekker als het traditionele Italiaanse recept! Je gebruikt hem als dip bij soepstengels, of door een pastagerecht. Lekker zelf maken!
  • Vegan Snacks
  • 1 dip
  • 18g koolhydraten
vegan pesto kun je kopen maar ook heel makkelijk zelf maken (2) 18g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram verse basilicum
  • 50 gram verse peterselie
  • 80 ml olijfolie extra virgine
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el walnoten of: pinda, amandel
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zwarte peper gemalen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een pesto dip.
  • TIP: voor een grovere structuur mix je eerst alle ingrediënten en voeg je later de walnoten toe, blend deze kort met de substantie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan Pesto recept
Hoeveelheid per portie
Calories 1139 Calories from Fat 1062
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 118g182%
Saturated Fat 14g88%
Sodium 41mg2%
Potassium 1313mg38%
Carbohydrates 18g6%
Fiber 8g33%
Sugar 3g3%
Protein 17g34%
Vitamin A 17400IU348%
Vitamin C 112mg136%
Calcium 512mg51%
Iron 14mg78%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Is pesto veganistisch?

De meeste ingrediënten die in traditionele pesto zitten zijn veganistisch, maar helaas… In het originele Italiaanse recept zit Parmezaanse kaas verwerkt. Als je in een restaurant een gerecht met pesto besteld of een potje in de winkel koopt, kun je er dus niet vanuit gaan dat de pesto die je eet veganistisch is. Gelukkig hebben wij hier dit heerlijke Vegan pesto recept voor jou!

Probeer deze pesto een smet dit heerlijke vegan pesto pasta recept <<

Bekijk hier ons recept om zelf gemakkelijk vegan Parmezaan te maken van edel gistvlokken!

Vegan pesto kopen of zelf maken?

Vegan pesto kun je vaak kopen in de natuurwinkel. Deze veganistische pesto van het merk Costa Ligure koop je zelfs gewoon bij de Albert Heijn supermarkten.

Het beste is natuurlijk om je pesto zelf te maken. Met een paar verse ingrediënten en een vijzel of keukenmachine, staat jouw veganistische pesto dip zo op tafel!

TIP van HappyVegan: Eet jouw pesto met onze populaire pasta recepten!

Pesto alla Genovese

Pesto is Italiaans voor gestampt omdat sauzen werden gestampt in een vijzel, het is dan een ook algemene term die je door heel Italië zult tegen komen, maar Pesto alla Genovese is nu wereldwijd een geliefde ‘Italiaanse’ saus. De geschiedenis van deze saus gaat terug naar Romeinse tijd, maar de versie die nu veel gegeten wordt met basilicum als kern ingrediënt komt van Giovanni Battista Ratto ui 1863.

Deze vegan bechamelsaus is nog zo’n klassieker waar veel mensen erg blij van worden!

Wij van Happy Vegan vinden Giovanni’s idee heerlijk, maar het idee van kaas vinden we nogal gedateerd. Dus vandaar dat wij het vervangen met noten! En zo krijg je een heerlijke smeuïge Vegan pesto gemaakt van verse ingrediënten.

3.61 van 41 stemmen
Afdrukken

Vegan Pesto recept

Deze vegan pesto bevat geen dierlijke ingrediënten (vaak zit er zuivel in) en smaakt net zo lekker als het traditionele Italiaanse recept! Je gebruikt hem als dip bij soepstengels, of door een pastagerecht. Lekker zelf maken!

Gang dip, saus
Keuken Italiaanse keuken, Italian
Trefwoord pesto
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 dip
calorieën 1139 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 250 gram verse basilicum
  • 50 gram verse peterselie
  • 80 ml olijfolie extra virgine
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el walnoten of: pinda, amandel
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zwarte peper gemalen

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een pesto dip.

  2. TIP: voor een grovere structuur mix je eerst alle ingrediënten en voeg je later de walnoten toe, blend deze kort met de substantie.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Eithel

    Keuken 👸 👍gaat het proberen op de foto ziet het lekker uit.

  • Elmer Schouten

    De verhoudingen, m.n. 250 gram basilicum is idioot, klopt niet. Steeds vaker posten mensen recepten zonder notie van wat ze doen!

Geef een reactie