Easy vegan Tzatziki dip, met knoflook & dille

Dit is Griekse tzatziki, maar dan net een beetje anders! Wij voegden de lekkerste ingrediënten uit de Griekse natuur toe. Wat dacht je van een tzatziki dip met zwarte olijf?
  • Vegan Snacks
  • 1 dip
  • 5g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 komkommer fijn geraspt
  • 350 g soya yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • halve citroen
  • 2 tl olijfolie extra virgine
  • 1 el dille

Instructies

  • Rasp de komkommer fijn in een vergiet of zeef en laat deze uitlekken. In de schil zitten de meeste vitaminen, deze raspen we dus mee!
  • Doe de soya yoghurt in een kom.
  • Snijd of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer vast even door zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Voeg ook de peper, de olijfolie en het sap van een halve citroen aan je mengsel toe. Roer weer even door.
  • Nu de komkommer is uitgelekt kun je deze aan het yoghurt mengsel toevoegen. Roer alles goed door elkaar.
  • Garneer met dille!
  • Je kunt de tzatziki direct eten of even in de koelkast zetten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tzatziki op soya basis, met knoflook en olijf
Hoeveelheid per portie
Calories 42 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 14mg1%
Potassium 58mg2%
Carbohydrates 5g2%
Sugar 3g3%
Protein 1g2%
Vitamin A 30IU1%
Vitamin C 8mg10%
Calcium 72mg7%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Probeer eens deze tzatziki dip met verse ingrediënten uit de Griekse keuken (ook al wel dat moet je niet tegen je Turkse vrienden zeggen). Heerlijk voor in de zomer met wat komkommer en pitabrood, lekker zacht en verfrissend!

Een Grieks recept

De Griekse keuken biedt een hoop heerlijke, gezonde ingrediënten! Denk bijvoorbeeld aan recepten met de lekkerste olie en verse kruiden, of groenten uit de Mediterrane natuur. De Griekse bevolking hecht veel waarde aan de kwaliteit van een product. Wist jij bijvoorbeeld dat veel Grieken een eigen olijfboomgaardje hebben? (Dat zouden wij ook wel willen) Wij geloven ook in goede kwalitatieve producten, want producten gegroeid met liefde, zijn het gezondst!

Tzatziki dip met soja yoghurt

Het traditionele recept voor tzatziki bevat Griekse yoghurt. Deze is heel makkelijk te vervangen door soja yoghurt (we gebruiken dan natuurlijk ongezoete soja yoghurt). Om de plantaardige smaak van de soja tegen te gaan, gebruiken wij in ons recept sterke smaken uit de natuur, zoals knoflook, olijf en citroen.

Eet de dip zo met wat pita brood, of combineer hem met een (couscous) salade of deze heerlijke falafel. Andere sauzen die wij ook lekker vinden zijn bijvoorbeeld deze heerlijke guacamole, of deze lekkere hummus met een verassende twist!

5 van 1 stem
Afdrukken

Tzatziki op soya basis, met knoflook en olijf

Dit is Griekse tzatziki, maar dan net een beetje anders! Wij voegden de lekkerste ingrediënten uit de Griekse natuur toe. Wat dacht je van een tzatziki dip met zwarte olijf?

Gang Bijgerecht, saus
Keuken grieks, Mediterranean
Trefwoord knoflook, olijg, soya, tzatziki
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 dip
calorieën 42 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1 komkommer fijn geraspt
  • 350 g soya yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • halve citroen
  • 2 tl olijfolie extra virgine
  • 1 el dille

Instructies

  1. Rasp de komkommer fijn in een vergiet of zeef en laat deze uitlekken. In de schil zitten de meeste vitaminen, deze raspen we dus mee!

  2. Doe de soya yoghurt in een kom.

  3. Snijd of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer vast even door zodat de smaken kunnen intrekken.

  4. Voeg ook de peper, de olijfolie en het sap van een halve citroen aan je mengsel toe. Roer weer even door.

  5. Nu de komkommer is uitgelekt kun je deze aan het yoghurt mengsel toevoegen. Roer alles goed door elkaar.

  6. Garneer met dille!

  7. Je kunt de tzatziki direct eten of even in de koelkast zetten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 

5 van 1 stem
Afdrukken

Tzatziki op soya basis, met knoflook en olijf

Dit is Griekse tzatziki, maar dan net een beetje anders! Wij voegden de lekkerste ingrediënten uit de Griekse natuur toe. Wat dacht je van een tzatziki dip met zwarte olijf?

Gang Bijgerecht, saus
Keuken grieks, Mediterranean
Trefwoord knoflook, olijg, soya, tzatziki
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 dip
calorieën 42 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1 komkommer fijn geraspt
  • 350 g soya yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • halve citroen
  • 2 tl olijfolie extra virgine
  • 1 el dille

Instructies

  1. Rasp de komkommer fijn in een vergiet of zeef en laat deze uitlekken. In de schil zitten de meeste vitaminen, deze raspen we dus mee!

  2. Doe de soya yoghurt in een kom.

  3. Snijd of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer vast even door zodat de smaken kunnen intrekken.

  4. Voeg ook de peper, de olijfolie en het sap van een halve citroen aan je mengsel toe. Roer weer even door.

  5. Nu de komkommer is uitgelekt kun je deze aan het yoghurt mengsel toevoegen. Roer alles goed door elkaar.

  6. Garneer met dille!

  7. Je kunt de tzatziki direct eten of even in de koelkast zetten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord