Witlof wraps met veganistisch gehakt

Gebruik de blaadjes van witlof als schuitjes en vul deze met veganistisch gehakt. Dat is nog eens gezond en verantwoord snacken!
  • Vegan Lunch
  • 1 personen
  • 3g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 80 gram witlof ongeveer één stronkje
  • 100 gram veganistisch gehakt
  • 100 gram tomaat ongeveer één kleine tomaat
  • 1 bosui
  • 2 el verse peterselie

Instructies

  • Pluk de blaadjes van de harde stronk witlof af en was ze onder de koude kraan. Deze ga je straks als schuitjes gebruiken. Leg met de bolle kant naar boven om uit te lekken.
  • Snijd de tomaat in kwarten en verwijder het hart. Snijd de 'schil' in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui en peterselie fijn.
  • Bereid het veganistische gehakt volgens de instructies op de verpakking, of maak het zelf met Happy Vegan's recept voor veganistisch gehakt met champignons! Voeg tijdens het bakken van je gehakt de bosui (en op het laatste moment ook de peterselie) toe.
  • Laat het gehakt afkoelen en doe dit in een kom. Als het goed is zitten je bosui en peterselie al in de mix, voeg nu ook de tomaat toe en meng door elkaar. Je vulling is nu klaar.
  • Leg de witlofschuitjes met de bolle kant naar beneden op een bord en vul deze met je veganistisch gehaktmengsel. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Witlofschuitjes met veganistisch gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories 57 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 141mg6%
Potassium 183mg5%
Carbohydrates 3g1%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 7g14%
Vitamin A 280IU6%
Vitamin C 8.1mg10%
Calcium 7mg1%
Iron 4mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gevulde witlof schuitjes met vegan gehakt zijn heerlijk als voorgerecht, snack of tussendoortje!

Zijn witlof schuitjes gezond?

Ja! Deze ietwat bittere groente is super gezond en bevat weinig calorieën. Dat komt omdat witlof voor het grootste deel uit water bestaat. Het helpt je bij het afvallen!

Maar dat is nog niet alles! De groente bevat ook nog eens ontzettend veel gezonde mineralen, zoals fosfor, magnesium, kalium, calcium en ijzer. Gekookte witlof blijkt daarnaast ook nog eens supergoed te zijn voor je darmen en bevordert een goede spijsvertering.

Er is echter één nadeel: de meeste mensen vinden de groente te bitter. We kunnen niet ontkennen dat rauwe witlofsalade of gekookte witlof best wel bitter smaakt. Vaak wordt dit opgelost door de groente met ham en kaas te koken; ontzettend ongezond voor je lichaam en niet veganistisch, dus slecht voor de natuur!

Gelukkig zijn er ook verantwoorde manieren om de bittere smaak van witlof te verhullen.

Vegan snacken met schuitjes

Dit is een prima groente om te gebruiken in vegan recepten. De blaadjes kun je dippen in tzatziki of tapenade. Of je gebruikt ze als schuitje en vult ze met de lekkerste ingrediënten!

Wij kozen voor een vulling van vegan gehakt, maar er zijn nog veel meer opties! Wat dacht je van een vulling van tofu en rode biet, of appel, peterselie en munt? De keuze is aan jou!

TIP van HappyVegan: Nog meer manieren om de bittere smaak van witlof tegen te gaan lees je hier. De tips zijn niet allemaal veganistisch, maar zeker de moeite waard om te bekijken!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Witlofschuitjes met veganistisch gehakt

Gebruik de blaadjes van witlof als schuitjes en vul deze met veganistisch gehakt. Dat is nog eens gezond en verantwoord snacken!

Gang Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord vegan gehakt, veganistisch gehakt, witlof
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 personen
calorieën 57 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 80 gram witlof ongeveer één stronkje
  • 100 gram veganistisch gehakt
  • 100 gram tomaat ongeveer één kleine tomaat
  • 1 bosui
  • 2 el verse peterselie

Instructies

  1. Pluk de blaadjes van de harde stronk witlof af en was ze onder de koude kraan. Deze ga je straks als schuitjes gebruiken. Leg met de bolle kant naar boven om uit te lekken.

  2. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder het hart. Snijd de 'schil' in kleine blokjes.

  3. Snijd de bosui en peterselie fijn.

  4. Bereid het veganistische gehakt volgens de instructies op de verpakking, of maak het zelf met Happy Vegan's recept voor veganistisch gehakt met champignons! Voeg tijdens het bakken van je gehakt de bosui (en op het laatste moment ook de peterselie) toe.

  5. Laat het gehakt afkoelen en doe dit in een kom. Als het goed is zitten je bosui en peterselie al in de mix, voeg nu ook de tomaat toe en meng door elkaar. Je vulling is nu klaar.

  6. Leg de witlofschuitjes met de bolle kant naar beneden op een bord en vul deze met je veganistisch gehaktmengsel. Eet smakelijk!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie