Vegan Rode wijnsaus, vol, kruidig, umami, simpelweg onweerstaanbaar!

Lekker koken zit ‘m in de details. Deze Rode wijn jus is echt een mooie volle aanvulling op je Franse,
Italiaanse gerechten.
  • Vegan Diner
  • 4

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 3 el Plantaardige olie Zonnebloem, notenolie
  • 2 medium Uien, fijn gehakt
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 ml Rode wijn Investeer niet teveel in de wijn, voor een paar euro heb je een goedkope maar stevige wijn die het heel goed gaat doen in dit recept.
  • 2 tl Mosterd
  • 2 tl Soja saus
  • 2 tl Meel
  • 1 el Thijm, oregano, rozemarijn fijn gehakt Vers is lekkerder!
  • 450 ml Water
  • 1 tl Gistextract Optioneel
  • 1 tl Tamari Optioneel
  • 2 el Cranberry sap Optioneel (maakt het wat fruitiger)
  • 2 tl Suiker Optioneel (maakt het lekkerder, maar stel je wilt op je suikers letten vooral niet doen)

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in de olie, zachtjes op zacht vuur voor 15 minuten, mooi gecarameliseerd en niet verbrand.
  • Voeg de wijn, de mosterd, soja saus, kruiden en eventueel het gist extract, tamari, cranberry sap toe.
  • Voeg de meel toe aan een klein beetje water in een aparte kom, zodat het mooi oplost, terwijl je roert voeg de rest van het water toe. en voeg toe aan de rest.
  • Terwijl je goed blijft roeren, breng je het aan de kook. Wanneer het kookt, zet het op laag vuur en laat het indikken tot een mooie dikke jus.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rode wijnsaus
Hoeveelheid per portie
Calories 48
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Als je eenmaal veganistisch eet zijn er een aantal voor de hand liggende dingen die je gaat missen, maar er zijn ook dingen die waar we niet meteen aan denken. Zoals jus, daarom hebben wij deze rode wijnsaus voor jou!

Deze rode wijnsaus is echt een smaakmaker en perfect voor bij Franse of Italiaanse gerechten!

Vegan wijn voor in de rode wijnsaus

Vegan wijn? Alle wijn is vegan toch? Een druif is een fruit, en dus ene plant en wijn is gefermenteerde druif, dus vegan!
Helaas worden er aan bijna alle wijnen dingen toegevoegd om de kleur, smaak te verbeteren maar ook om kleine deeltjes te verwijderen. Dit doen ze door het te filteren door metalen filters en door te klaren. Vaak zijn deze klaringsmiddelen dierlijke producten, zoals vislijm (ook wel isinglass genoemd, gemaakt van zwemblazen van vissen), caseïne (een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt), gelatine (gemaakt van huid, botten en kraakbeen van zoogdieren) of eiwit van kippeneieren.

Als beginnend Vegan is dit misschien niet waar je bezig mee wilt zijn en knijp je een oogje dicht. Maar het word eigenlijk steeds gemakkelijker om Vegan wijnen te kopen voor je rode wijnsaus. Veel winkels hebben al wijnen die Vegan zijn in de schappen staan. Wil je meer lezen bekijk de website van LFE

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Rode wijnsaus

Lekker koken zit ‘m in de details. Deze Rode wijn jus is echt een mooie volle aanvulling op je Franse,
Italiaanse gerechten.

Gang ingredient, saus, Smaakmaker
Keuken Franse keuken, French, Italiaans, Italian
Trefwoord Jus, rode wijn
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
calorieën 48 kcal

Ingrediënten

  • 3 el Plantaardige olie Zonnebloem, notenolie
  • 2 medium Uien, fijn gehakt
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 ml Rode wijn Investeer niet teveel in de wijn, voor een paar euro heb je een goedkope maar stevige wijn die het heel goed gaat doen in dit recept.
  • 2 tl Mosterd
  • 2 tl Soja saus
  • 2 tl Meel
  • 1 el Thijm, oregano, rozemarijn fijn gehakt Vers is lekkerder!
  • 450 ml Water
  • 1 tl Gistextract Optioneel
  • 1 tl Tamari Optioneel
  • 2 el Cranberry sap Optioneel (maakt het wat fruitiger)
  • 2 tl Suiker Optioneel (maakt het lekkerder, maar stel je wilt op je suikers letten vooral niet doen)

Instructies

  1. Fruit de ui en knoflook in de olie, zachtjes op zacht vuur voor 15 minuten, mooi gecarameliseerd en niet verbrand.

  2. Voeg de wijn, de mosterd, soja saus, kruiden en eventueel het gist extract, tamari, cranberry sap toe.

  3. Voeg de meel toe aan een klein beetje water in een aparte kom, zodat het mooi oplost, terwijl je roert voeg de rest van het water toe. en voeg toe aan de rest.

  4. Terwijl je goed blijft roeren, breng je het aan de kook. Wanneer het kookt, zet het op laag vuur en laat het indikken tot een mooie dikke jus.

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord