Zoete aardappelburger verassend lekker!

De lekkerste burgers maak jezelf! Vind jij het lastig je groentes binnen te krijgen? Nou dat hoeft niet meer met deze burger! Smakelijk!
  • Vegan Diner
  • 6
  • 27g koolhydraten
zoete aardappelburger vleesvervangers vegan burger 27g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram witte bonen uit pot / blik
  • 75 gram ui gehakt
  • 3 el tahini (sesampasta)
  • 3/4 tl appel cider azijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 14 gram Edel gistvlokken
  • 45 gram Broodkruimel
  • 40 gram spinazie of andere bladgroenten
  • 1 el plantaardige olie

Instructies

  • Bak de zoete aardappel op 200 graden voor 45 minuten tot gaar (in de oven word die lekker zoet, de magnetron is sneller maar minder lekker)
  • Prak de bonen, aardappel, tahini en azijn tot een moes. (blenderen kan ook)
  • Vouw de ui, knoflook, cayenne, zout, peper, edelgist, en groene groentes erdoor heen.
  • Vorm de mix tot burgers en besprenkel met broodkruim.
  • Bak beide zijdes voor ongeveer 2 minuten, tot knapperig en lichtbruin.
  • Leg de burgers op bakpapier en bak de burgers af in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
  • Voor de topping hebben wij 1 avocado, sla, tomaat, ui, vegan mayonaise, en burgerbroodjes gebruikt! Lekker!
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Zoete aardappelburger
Hoeveelheid per portie
Calories 145 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 109mg5%
Potassium 492mg14%
Carbohydrates 27g9%
Fiber 5g21%
Sugar 2g2%
Protein 8g16%
Vitamin A 3734IU75%
Vitamin C 3mg4%
Calcium 78mg8%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze zoete aardappelburger is echt iets anders! Frisser, lichter en zoeter van smaak. Soms zijn wij wel even klaar met die zware, volle, vleesachtige vleesvervangers, en dan is het tijd om dit recept uit de kast te halen. Echt een heerlijk vegan burger recept!

Als veganisme zo gezond en lekker is, waarom dan al die vleesvervangers?!

Goed punt! Ten eerste als we het hebben over vleesvervangers dan hebben we het over twee dingen tegelijkertijd, we hebben het over voedingsleer: de leer die gaat over voedingswaarden van voedingsmiddelen, de opname hiervan, en de stofwisseling op fysiologisch, biologisch en biochemisch niveau.
En over cuisine; Een stijl van koken gekarakteriseerd door bepaalde ingrediënten, technieken en gerechten vaak gekoppeld aan een specifieke cultuur of geografisch gebied.

Als iemand overgaat van een schijf van vijf dieet naar een veganistisch dieet dan moeten we een aantal aanpassingen doen om volgens die voedingsleer weer de juiste dingen binnen te krijgen. Dat kan met vleesvervangers zoals een vegan burger, die zitten vaak vol eiwitten en toegevoegd calcium, vitamine D en B12. Dus dan vervangt dat het vlees.

Maar dat hoeft toch niet als veganistisch zo gezond is?
Wat gezond is, is een gebalanceerd veganistisch dieet, en je moet het wel balanceren, en als jouw dieet eerst gebaseerd was op vlees en zuivel dan moet je een aantal aanpassingen doen. Maar dat hoeft niet met vleesvervangers!

Je kunt heel goed Vegan eten zonder vleesvervangers!

Vervolgens heb je de keuken waarmee je bent opgegroeid, en dan is het makkelijk als je gerechten eet die lijken op die je al at. Zoals een vegan burger. Maar je kunt ook gewoon helemaal anders gaan eten, nieuwe gerechten leren maken. En dat gebeurt ook veel, maar dat kost tijd en moeite, waar supermarkten en voedselproducenten slim op inspelen door gemakkelijke vegan burgers in de schappen te leggen!

Wij houden echt van burgers, stevig, vullend, en zo divers! Check onze top 4 burger recepten hier!

Lekker zelf Vleesvervangers maken? Dat kan natuurlijk ook!

Dit zoete aardappelburger recept is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer fantastische vleesvervangers dan moet je op deze pagina zijn! We hebben al onze vleesvervangers hier op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Zoete aardappelburger

De lekkerste burgers maak jezelf! Vind jij het lastig je groentes binnen te krijgen? Nou dat hoeft niet meer met deze burger! Smakelijk!

Gang Diner, Hoofdgerecht, Snack, Vegan fastfood
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord burger, vleesvervanger, zoete aardappel
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 6
calorieën 145 kcal

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram witte bonen uit pot / blik
  • 75 gram ui gehakt
  • 3 el tahini (sesampasta)
  • 3/4 tl appel cider azijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 14 gram Edel gistvlokken
  • 45 gram Broodkruimel
  • 40 gram spinazie of andere bladgroenten
  • 1 el plantaardige olie

Instructies

  1. Bak de zoete aardappel op 200 graden voor 45 minuten tot gaar (in de oven word die lekker zoet, de magnetron is sneller maar minder lekker)

  2. Prak de bonen, aardappel, tahini en azijn tot een moes. (blenderen kan ook)

  3. Vouw de ui, knoflook, cayenne, zout, peper, edelgist, en groene groentes erdoor heen.

  4. Vorm de mix tot burgers en besprenkel met broodkruim.

  5. Bak beide zijdes voor ongeveer 2 minuten, tot knapperig en lichtbruin.

  6. Leg de burgers op bakpapier en bak de burgers af in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

  7. Voor de topping hebben wij 1 avocado, sla, tomaat, ui, vegan mayonaise, en burgerbroodjes gebruikt! Lekker!

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord