WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Vegan Marshmallows! The best om in de sfeer te komen.
- Vegan Desserts
Deze zachte fluffy vegan marshmallows zijn echt top. Gewoon zo of als je ze lekker boven een vuurtje roostert! Ben jij al in de heerlijke wintersfeer?
vegan marshmallows
vegan marshmallows niet op basis van gelatine maar op basis van agar agar
Ingrediënten
- 1 kop poedersuiker
- 100 gr maizena
- 100 gr aquafaba
- 1/4 tl wijnsteen *
- 4 tl agar agar poeder
- 240 ml water
- 60 ml glucosestroop
- 300 gr rietsuiker
- 1 el vanille extract
- 1/4 tl zout
Instructies
-
Klop in een middelgrote kom de poedersuiker en maïzena door elkaar.
Vet de bodem en zijkantenvan een 8×8 pan licht in met koolzaad of neutrale oliespray.
-
Strooi met een zeef een deel van het poedersuikermengsel over de ingevette pan. Onderkant, zijkanten, hoeken.
-
Voeg in een standmixer met een gardebevestiging je aquafaba en wijnsteen toe. Begin laag en verhoog geleidelijk naar hoge snelheid. Laat het 4-5 minuten gaan tot het stijf is.
-
Klop er glucosestroop door en dan rietsuiker. Blijf mixen totdat het allemaal is opgelost.
-
Zet de garde opzij en laat het mengsel aan de kook komen. Niet opnieuw roeren. Laat het naar 115 graden C komen.
-
Haal het van het vuur en voeg onmiddellijk, maar voorzichtig, vanille en zout toe. Klop het door elkaar.
Zet de standmixer laag en voeg heel langzaam het suikermengsel toe aan de kom terwijl je de snelheid geleidelijk verhoogt. Laat de mixer 5-8 minuten op hoog draaien.
-
Doe het mengsel snel in een bakvorm en verspreidt het met een spatel.
Laat het 6-12 uur rusten.
-
Als je klaar bent, bestrooi je met meer van het poedersuikermengsel erop en gebruik je een spatel om de marshmallow van de zijkanten weg te trekken.
-
Strooi meer van het mengsel op het plat oppervlak en draai de marshmallow uit de pan. Pak een mes en snijdt hem in de gewenste marshmallow grootte. Tos marshmallows in poedersuikermengsel zodat de zijkanten niet plakkerig zijn.
-
Stop de marshmallow in het poedersuikermengels zodat ze niet plakkerig meer zijn. Je kunt ze 2 weken bewaren in een luchtdichte container.
Recept Notities
- wijnsteen kun je halen bij de jumbo
Oorsprong Marshmallows
Een marshmallow is echt zo’n Amerikaanse lekkernij. In Nederland noemen we ze gewoon spekjes. Maar wist je dat de uiteindelijke vorm van de marshmallows zijn oorsprong vinden in Frankrijk? Pas rond 1900 kwam het naar de VS.
Ze worden gemaakt van suiker of maïsstroop, opgeklopt eiwitten, gelatine en verschillende kleur- en smaakstoffen.
In het traditionele recept gebruikt men altheasiroop, een extract uit de wortel van heemst (Althaea officinalis), een plant die ook wel kaasjeskruid of marshmallowplant wordt genoemd. Deze plant werd al door de oude Egyptenaren gebruikt als medicijn.
Zijn vegan marshmallows lekker of gewoon smakeloos?
Je zou het niet zo snel denken, maar marshmallows bevatten gelatine om te textuur te maken. Een goedje dat gemaakt wordt van varkensbotten en vet. Maar gelukkig zijn een alternatieven om te gebruiken. Zo gebruiken wij agar agar dat bestaat uit een zeewierbasis.
Maar is een marshmallow dan nog wel lekker? Geen zorgen. Je marshmallow gaat niet naar zeewier smaken. Het is namelijk smakeloos. Dus dat komt helemaal goed.
Benieuwd welke lekkernijen je nog meer kan maken?
Check onze andere heerlijke recepten met agar agar zoals onze frambozen panne cotta! En je kan te gekke kazen maken zoals onze walnoten cashew kaas!
En wil je wat feestelijk recepten? Dan moeten je zeker onze klassieke appeltaart niet vergeten te proberen.
Ik mis hier het recept! Zou ze graag maken. Marya.
Beste Marya,
Goed dat je het meldt. Ik denk dat het recept tijdens de verbouwing van de website is vergeten terug te zetten. Als het goed is dat nu verholpen kan je lekker aan de slag met het recept.
Met vriendelijke groeten,
Ymke HAPPY VEGAN TEAM