Stevige Herfstcake met Cranberry’s, een echte eiwitbom!

Echt een volle winter cake! Heerlijk voor de koude dagen. Lekker met cranberry's, linzen en paddenstoelen, vol met eiwitjes.
  • Vegan Diner
  • 8 dikke plakken
  • 28g koolhydraten
Vegan herfstake met cranberry 28g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 kleine Ui fijn gehakt
  • 2 tenen Knoflook fijn gehakt
  • 200 gram rode linzen gekookt
  • 200 gram groenen linzen gekookt (Du puy linzen zijn mijn aanrader)
  • 250 gram paddenstoelen fijn gehakt (Kastanje champignons zijn prima, maar mix met wat oesterzwam en portobello voor meer diepgang)
  • 60 gram Walnoot grof gehakt
  • 8 el Gebroken lijnzaad
  • 45 gram Meel Spelt, volkoren, of gewone witte meel is allemaal goed.
  • 75 gram Broodkruimel Dit kun je of kopen, of zelf gemakkelijk maken door brood te drogen/roosteren en fijn te malen
  • 70 gram cranberries gedroogd
  • 1/2 grote Appel geraspt
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 1 tl Salie
  • 1 tl Thijm
  • 1 tl Rozemarijn
  • 1 tl Tamari of Soja saus

Voor de topping

  • 200 gram Cranberries vers of bevroren
  • 4 el Suiker

Instructies

  • Verwarm de oven tot 190 Graden
  • Meng alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en meng het goed door elkaar. Dit kan met een spatel, maar ik vind het heerlijk om met goed gewassen handen er stevig door heen te kneden.
  • Zet een klein pannetje op het vuur met de cranberries voor de topping en de suiker, tot de suiker is opgelost en er vocht uit de cranberries aan het lekken is. 5 á 6 minuten.
  • Pak een cake bakblik en vet hem in, of leg er een bakpapiertje in, laat een beetje van het papier erover hangen, dat maakt het eruit halen nog makkelijker!
  • Giet de cranberry topping in het bakblik, en strijk het mooi glad met een lepel.
  • Vervolgens duw je de linzen paddenstoelen puree stevig in het blik, en strijk het goed glad zodat je hem gemakkelijk kan omdraaien.
  • De oven zou nu wel warm moeten zijn, stop het blik erin en wacht 1 uur en tien minuten. Hij zou een mooi gouden kleurtje moeten hebben. Dikke kans dat er wat vocht van de cranberry's lang de zijkantjes omhoog heeft gekookt.
  • Laat hem rusten in het blik voor ongeveer 15 tot 30 minuten. Vervolgens leg je een bord erop, draai je hem om en kun je het blik er als het goed is er relatief gemakkelijk aftillen, en anders kun je met het bakpapier dat eruit steekt een beetje los trekken.

Linzen koken

  • Je hoeft linzen niet te weken voor het koken.
  • Spoel ze schoon in een vergiet
  • kook ze in een pannetje met drie keer zoveel water als linzen
  • kook hele linzen (de groene) voor ongeveer 15- 20 minuten
  • Kook gespleten (rode) linzen voor ongeveer 5 minuten
  • Lepel er een paar uit of ze gaar zijn; en laat ze uitlekken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan herfstcake met Cranberry en linzen
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 54
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 6g9%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 128mg6%
Potassium 378mg11%
Carbohydrates 28g9%
Fiber 7g29%
Sugar 4g4%
Protein 9g18%
Vitamin A 15IU0%
Vitamin C 6mg7%
Calcium 40mg4%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

De koude dagen in met een heerlijke herfstcake!

Voor tijdens de koude dagen vind ik het heerlijk om lekker stevige gerechten op tafel te kunnen zetten. Dit heerlijke vegan cake recept met Cranberry en linzen is dan ook perfect voor bij het avond eten, maar zeker ook om lekker weg te kruipen met een boek en een grote kop kruiden thee. Het is een volle, gezonde herfstcake, perfect voor dit weer!

Heb je een feestdag in het vooruitzicht dan is dit misschien wel perfect om als bijgerecht te serveren! Extra lekker met onze rode wijn saus!

Linzen & Cranberry een gezonde combo!https://happyvegan.nl/veganistische-recepten/rode-wijnsaus/

Omdat deze vegan cake op basis van groene en rode linzen is, is deze cake echt een eiwitbom! Dat zou je niet verwachten van een vegan cake! Zwaar op de maag, maar een stuk beter dan een cake gemaakt van alleen witte bloem, vanwege de vele vezels en complexe koolhydraten!

En die cranberries erin doen het ook niet slecht. Dit is de perfecte smaakmaker ze geven een mooie balans van zoet en zuur, en het zit vol vitamines! Die kunnen we wel gebruikten in de herfst en winter!

Deze vegan cake is een echte eiwitbom en vitamine granaat! Je goed voelen is nog nooit zo lekker geweest!

Opzoek naar iets anders zoets?

Deze is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan herfstcake met Cranberry en linzen

Echt een volle winter cake! Heerlijk voor de koude dagen. Lekker met cranberry's, linzen en paddenstoelen, vol met eiwitjes.

Gang Appetizer, Bijgerecht, brunch, Dessert, Diner, lunch, Side Dish, Tussendoortje
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, Nederlands
Trefwoord cake, cranberry, feestelijk, herfst, kerst, linzen, paddenstoelen, winterpeen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 8 dikke plakken
calorieën 195 kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine Ui fijn gehakt
  • 2 tenen Knoflook fijn gehakt
  • 200 gram rode linzen gekookt
  • 200 gram groenen linzen gekookt (Du puy linzen zijn mijn aanrader)
  • 250 gram paddenstoelen fijn gehakt (Kastanje champignons zijn prima, maar mix met wat oesterzwam en portobello voor meer diepgang)
  • 60 gram Walnoot grof gehakt
  • 8 el Gebroken lijnzaad
  • 45 gram Meel Spelt, volkoren, of gewone witte meel is allemaal goed.
  • 75 gram Broodkruimel Dit kun je of kopen, of zelf gemakkelijk maken door brood te drogen/roosteren en fijn te malen
  • 70 gram cranberries gedroogd
  • 1/2 grote Appel geraspt
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 1 tl Salie
  • 1 tl Thijm
  • 1 tl Rozemarijn
  • 1 tl Tamari of Soja saus

Voor de topping

  • 200 gram Cranberries vers of bevroren
  • 4 el Suiker

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 190 Graden

  2. Meng alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en meng het goed door elkaar. Dit kan met een spatel, maar ik vind het heerlijk om met goed gewassen handen er stevig door heen te kneden.

  3. Zet een klein pannetje op het vuur met de cranberries voor de topping en de suiker, tot de suiker is opgelost en er vocht uit de cranberries aan het lekken is. 5 á 6 minuten.

  4. Pak een cake bakblik en vet hem in, of leg er een bakpapiertje in, laat een beetje van het papier erover hangen, dat maakt het eruit halen nog makkelijker!

  5. Giet de cranberry topping in het bakblik, en strijk het mooi glad met een lepel.

  6. Vervolgens duw je de linzen paddenstoelen puree stevig in het blik, en strijk het goed glad zodat je hem gemakkelijk kan omdraaien.

  7. De oven zou nu wel warm moeten zijn, stop het blik erin en wacht 1 uur en tien minuten. Hij zou een mooi gouden kleurtje moeten hebben. Dikke kans dat er wat vocht van de cranberry's lang de zijkantjes omhoog heeft gekookt.

  8. Laat hem rusten in het blik voor ongeveer 15 tot 30 minuten. Vervolgens leg je een bord erop, draai je hem om en kun je het blik er als het goed is er relatief gemakkelijk aftillen, en anders kun je met het bakpapier dat eruit steekt een beetje los trekken.

Linzen koken

  1. Je hoeft linzen niet te weken voor het koken.

  2. Spoel ze schoon in een vergiet

  3. kook ze in een pannetje met drie keer zoveel water als linzen

  4. kook hele linzen (de groene) voor ongeveer 15- 20 minuten

  5. Kook gespleten (rode) linzen voor ongeveer 5 minuten

  6. Lepel er een paar uit of ze gaar zijn; en laat ze uitlekken.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie