Top 4 beste Vegan Burger recepten om thuis te maken

  • Vegan Diner
paddenstoel bonenburger vleesvervanger vegan burger
Voeg toe aan favorieten
...
Voedingswaarden
Tips

Lekkerste vegan burgers

Vega burgers kun je natuurlijk gemakkelijk in de winkel kopen, en vaak is dat zeker ook heel gemakkelijk. Maar soms ben je al die toevoegingen wel beu, en eigenlijk is alles dat jezelf maakt stiekem ook veel lekkerder! Mits je een goed recept hebt natuurlijk! Wij hebben hier onze 4 beste recepten voor een Vegan burger op een rij gezet! Hier kan niemand tegen op!

Waarom Vegan burgers beter zijn dan hamburgers

Hamburgers van vlees zijn hartstikke passé! Dat weet jij natuurlijk allang! Wist je dat de gemiddelde hamburger zo’n 2500 liter water kost?! En voor je gezondheid hoef je het zeker ook niet te doen! Daarom bak jij liever een Vegan burger!

Ook genoeg van al dat vlees? Maar zou je wel gewoon lekker door blijven snacken… bekijk hier onze beste junkfood recepten eens!

In de winkel kun je zo een Vega burger uitzoeken, maar die zitten vaak vol toevoegingen die jij liever niet binnen wilt hebben. Daarom maak jij ze zelf! En omdat we zelf kunnen bepalen waar je deze burger van maakt kun je enorm variëren met ingrediënten, wil je een zware volle burger, of liever wat lichter en zoeter? Kijk jij alleen maar naar eiwitten, of wil je gewoon een keer iets anders op tafel?

Opeens is een vegan burger een enorm variërend product dat eigenlijk supergezond kan zijn! Zo gebruiken we als basis in onze vega burger, linzen, Pinto bonen, zoete aardappel en kikkererwten, welke kies jij? Door al die soorten peulvruchten zitten er opeens best veel eiwitten in deze vervangers, meer weten over eiwitten in een vegan dieet? Lees dit artikel eens.

Burgers zijn echt een goeie manier om vlees te vervangen, bekijk hier ook onze meest populaire vleesvervangers!

Vegan linzen burger
Lekker zelf burgers bakken! Geen zin in al die toevoegingen uit de winkel, maak jij liever zelf je burgers? Probeer deze eiwit bommen eens!
Check out this recipe

Paddestoel bonenburger
Er is niets zo vreselijks als een saaie burger. Deze burger is heerlijk als je hem grilt, de lente ui en paddenstoel smaken heerlijk hierin. Daarnaast zijn de pinto bonen een echte eiwitbom!
Check out this recipe

Zoete aardappelburger
De lekkerste burgers maak jezelf! Vind jij het lastig je groentes binnen te krijgen? Nou dat hoeft niet meer met deze burger! Smakelijk!
Check out this recipe

Curry kikkererwten burger
Niet te pittig, maar wel lekker kruidig, even iets anders met deze curry kikkererwten burgers! Spice things up met deze lekkere eiwitbommen!
Check out this recipe
Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord