De beste bonenburger in town is mega lekker

Er is niets zo vreselijks als een saaie burger. Deze burger is heerlijk als je hem grilt, de lente ui en paddenstoel smaken heerlijk hierin. Daarnaast zijn de pinto bonen een echte eiwitbom!
  • Vegan Diner
  • 6
  • 140g koolhydraten
Paddenstoel bonenburger 140g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 ui gehakt
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 3 lente ui
  • 1/2 tl komijn
  • 60 gram kastanje champignons gehakt
  • 400 gram Pinto bonen
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl zout op smaak
  • 1 tl peper op smaak
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tomaat
  • 100 gram ijsbergsla

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook 3/5 minuten in olie
  • Voeg de lente ui, komijn en champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot de champignons gaar zijn.
  • Prak, of blend (als je een gladde textuur wilt) de bonen en mix vervolgens met de andere ingrediënten.
  • Maak er burgers van, niet te dun dan vallen ze uit elkaar, niet te dik want dar worden ze lastig gaar. Houd ongeveer 2 centimeter aan.
  • Bak of grill de burgers tot mooi bruin!
  • Is de mix te zacht, en vallen ze uit elkaar, voeg een bindmiddel toe zoals tarwegluten of broodkruim. Ik vind de burgers het lekkerst op een simpel broodje met wat tomaat, ui, komkommer en sla!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Paddestoel bonenburger
Hoeveelheid per portie
Calories 762 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 8g12%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 432mg19%
Potassium 2866mg82%
Carbohydrates 140g47%
Fiber 44g183%
Sugar 18g20%
Protein 43g86%
Vitamin A 1886IU38%
Vitamin C 47mg57%
Calcium 313mg31%
Iron 11mg61%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Maak de beste vegan burger, niemand zal iets missen, eigenlijk is dit alles wat je altijd hebt gewild, zoek niet verder. Ja je kunt deze bonenburger bakken in de pan, maar gooi ‘m op de grill of op de barbecue en de paddenstoel en lente ui zal jouw mond pas echt doen wateren!

De vegan schijf van vijf!

Fruit, groente, graan, peulvruchten, en noten & zaden zijn de bouwstenen voor een gebalanceerd veganistisch dieet!

Net als ik vraag jij je vast af, ‘ waar staan de vegan burger in dit rijtje?!’
Die staat er wel in, alleen dan moet je een beetje tussen de regels door lezen. Deze bonenburger word namelijk gemaakt met peulvruchten en groenten. Als je naar onderen scrolled en onze andere Vegan burger recepten bekijkt zal je zien dat peulvruchten, graan en groenten een terugkerend ingrediënt zijn!

Peulvruchten worden niet veel gegeten in de Nederlandse cultuur, behalve natuurlijk in onze erwtensoep. Maar voor een vegan zijn peulvruchten niet meer weg te denken. Dit omdat peulvruchten vol met eiwit zitten. Maar wist je ook dat een bonenburger je LDL cholesterol verlaagt? Wie had dat ooit gedacht, een burger die goed voor je is!

Lees hier meer over eiwitten en vetten in een veganistisch dieet.

Opzoek naar andere vleesvervangers?

Dit paddenstoel bonenburger recept is echt lekker, de smaak, de textuur, en dat allemaal vegan! Zo zijn er veel meer heerlijke vleesvervangers die jij gemakkelijk thuis kunt maken. We hebben hier onze lieveling vleesvervangers recepten op een rijtje gezet.

Wij houden echt van burgers, stevig, vullend, en zo divers! Check onze top 4 burger recepten hier!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Paddestoel bonenburger

Er is niets zo vreselijks als een saaie burger. Deze burger is heerlijk als je hem grilt, de lente ui en paddenstoel smaken heerlijk hierin. Daarnaast zijn de pinto bonen een echte eiwitbom!

Gang Diner, Hoofdgerecht, Snack, Vegan fastfood
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord burger, eiwitbom, vleesvervanger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6
calorieën 762 kcal

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 ui gehakt
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 3 lente ui
  • 1/2 tl komijn
  • 60 gram kastanje champignons gehakt
  • 400 gram Pinto bonen
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl zout op smaak
  • 1 tl peper op smaak
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tomaat
  • 100 gram ijsbergsla

Instructies

  1. Fruit de ui en knoflook 3/5 minuten in olie

  2. Voeg de lente ui, komijn en champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot de champignons gaar zijn.

  3. Prak, of blend (als je een gladde textuur wilt) de bonen en mix vervolgens met de andere ingrediënten.

  4. Maak er burgers van, niet te dun dan vallen ze uit elkaar, niet te dik want dar worden ze lastig gaar. Houd ongeveer 2 centimeter aan.

  5. Bak of grill de burgers tot mooi bruin!

  6. Is de mix te zacht, en vallen ze uit elkaar, voeg een bindmiddel toe zoals tarwegluten of broodkruim. Ik vind de burgers het lekkerst op een simpel broodje met wat tomaat, ui, komkommer en sla!

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie