Fantastische Artisjok snacks! Makkelijk, gezond genieten…

Deze gezonde snacks van artisjok zijn klaar in een handomdraai!
  • Vegan Snacks
  • 1 portie
  • 13g koolhydraten
recept voor snelle artisjok snacks van happy vegan (2) 13g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 1 hele artisjok
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve citroen
  • 1 snufje keltisch zout
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel het teentje knoflook en snijd deze in vier grove stukken.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de artisjok en de knoflook op.
  • Besprenkel met olijfolie en zout.
  • Doe de artisjok in een voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin. Je snack moet crispy zijn, maar niet zo hard dat de bladeren breken als je deze aanraakt.
  • Haal de artisjok uit de oven en besprenkel deze (terwijl hij op de hete bakplaat ligt) met citroensap.
  • Dien de afgekoelde artisjok op op een bord. Je kunt de bladeren afbreken en het vruchtvlees hieraf bijten.
    TIP: het is ook heerlijk om de bladeren te eten met een frisse dip!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Recept voor snelle artisjok snack
Hoeveelheid per portie
Calories 70 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 508mg22%
Potassium 473mg14%
Carbohydrates 13g4%
Fiber 6g25%
Sugar 1g1%
Protein 4g8%
Vitamin C 14.9mg18%
Calcium 56mg6%
Iron 1.6mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een snack van artisjok is lekker en gezond!

Zijn artisjokken dan zo gezond?

Ja! Er worden zelfs pillen met extracten van deze groente verkocht. Maar waarom dan?

Artisjok is een grote bron van antioxidanten. Deze helpen (ernstige) ziekten te voorkomen en hebben een goede werking op je immuunsysteem. De vezels nemen bovendien gevaarlijke stoffen die in je voeding zitten op (denk hierbij bijvoorbeeld aan galzuren). Hierdoor loop je minder kans op darmkanker.

Ook als diabetes patiƫnt is het je beste vriend. Doordat hij de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlaagt is er minder insuline nodig en kun je uiteindelijk zelfs helemaal van je diabetes klachten af komen.

Hoe kook je ze eigenlijk?

We kennen ze allemaal, maar toch wordt deze groente niet zo vaak gegeten. Dit ligt er meestal aan dat we gewoon niet weten hoe we hem het beste kunnen bereiden. Zonde, want ze zijn echt lekker en gezond!

Artisjokken kom je vaak tegen op pizzaā€™s of in salades. Maar wist jij dat je deze groente ook eenvoudig kunt bereiden als snack? De harten zijn heerlijk uit het vuistje, of breek de stukjes af en eet ze met een lekkere dip, zoals deze tzatziki. Ook bij deze lekkere en makkelijke komkommersalade zijn ze echt heerlijk!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor snelle artisjok snack

Deze gezonde snacks van artisjok zijn klaar in een handomdraai!

Gang Bijgerecht, Side Dish, Tussendoortje
Keuken Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord artisjok
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 portie
calorieƫn 70 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 hele artisjok
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve citroen
  • 1 snufje keltisch zout
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Pel het teentje knoflook en snijd deze in vier grove stukken.

  3. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de artisjok en de knoflook op.

  4. Besprenkel met olijfolie en zout.

  5. Doe de artisjok in een voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin. Je snack moet crispy zijn, maar niet zo hard dat de bladeren breken als je deze aanraakt.

  6. Haal de artisjok uit de oven en besprenkel deze (terwijl hij op de hete bakplaat ligt) met citroensap.

  7. Dien de afgekoelde artisjok op op een bord. Je kunt de bladeren afbreken en het vruchtvlees hieraf bijten.

    TIP: het is ook heerlijk om de bladeren te eten met een frisse dip!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor snelle artisjok snack

Deze gezonde snacks van artisjok zijn klaar in een handomdraai!

Gang Bijgerecht, Side Dish, Tussendoortje
Keuken Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord artisjok
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 portie
calorieƫn 70 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 hele artisjok
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve citroen
  • 1 snufje keltisch zout
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Pel het teentje knoflook en snijd deze in vier grove stukken.

  3. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de artisjok en de knoflook op.

  4. Besprenkel met olijfolie en zout.

  5. Doe de artisjok in een voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin. Je snack moet crispy zijn, maar niet zo hard dat de bladeren breken als je deze aanraakt.

  6. Haal de artisjok uit de oven en besprenkel deze (terwijl hij op de hete bakplaat ligt) met citroensap.

  7. Dien de afgekoelde artisjok op op een bord. Je kunt de bladeren afbreken en het vruchtvlees hieraf bijten.

    TIP: het is ook heerlijk om de bladeren te eten met een frisse dip!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie