Het allerbeste 5 step recept voor Vegan cupcakes!

Wie zegt dat je zonder ei en melk geen lekkere dingen kunt maken. Deze mooi basic cupcakes openen een hele nieuwe deur.
  • Vegan Desserts
  • 18 stuks
  • 21g koolhydraten
21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 el appelazijn
  • 350 ml amandelmelk
  • 240 gr bloem Voor een glutenvrije optie (amandelmeel, boekweitmeel of maizena)
  • 200 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout / Baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml kokos olie opgewarmd tot vloeibaar
  • 1 tl vanille - extract

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden C. Vet twee muffinpannen van 12 kopjes in of bekleed ze met 18 papieren bakbekers.
  • Meet de appelciderazijn in een maatbeker af. Giet de 350ml amandelmelk erbij. Laat staan tot het gestremd is, ongeveer 5 minuten.
  • Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout samen. Klop in een aparte kom het amandelmelkmengsel, kokosolie en vanille samen.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot ze gemengd zijn. Schep het beslag in de voorbereide kopjes en verdeel gelijkmatig.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugspringen wanneer ze licht worden ingedrukt, 15 tot 20 minuten.
    Laat ze afkoelen en leg ze op een serveerschaal. En versier ze met jouw gewenste glazuur
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Basic Zuivelvrije Cupcakes
Hoeveelheid per portie
Calories 152 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 7g11%
Carbohydrates 21g7%
Protein 1g2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips
Bij de koffie of als lekker tussendoortje. De cupcake is voor alle momenten! En nu hebben wij voor jullie een heerlijke basic vegan recept die als in 5 stappen klaar is. Zo heb jij binnen “No Time” een mooie plaat vol lekkere cakejes.

Zijn cupcakes Vegan?

Deze kleine Engelse gebakjes worden vaak gemaakt met eieren, melk en boter. Maar met slecht een paar kleine aanpassingen, kun je in minder dan 30 minuten een flinke reeks klaarmaken. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakt zuivelvrije cupcakes?

Het enige wat je nodig hebt om de zuivel te vervangen zijn:

  • Amandelmelk
  • kokosolie
  • Baking soda
  • Appelazijn

Klaar om je eigen zuivelvrije cupcakes te maken? Lees snel door en ga aan de slag!

Trek is meer heerlijke basis recepten of zoetige tussendoortjes?

Met dit basis cupcake recept kan je helemaal los gaan met je eigen variaties. Maar laten we ook zeker de andere mooie basics niet vergeten, die zeker in jouw Vegan kookboek thuis horen.
Zoals deze super makkelijke Hummus. Of een basis recept voor je eigen parmazaanse kaas! En geen Vegan keuken is compleet zonder deze frambozen Panna Cotta’s.

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken

Basic Zuivelvrije Cupcakes

Wie zegt dat je zonder ei en melk geen lekkere dingen kunt maken. Deze mooi basic cupcakes openen een hele nieuwe deur.

Gang Dessert, koffie, Tussendoortje
Keuken Amerikaans/Brits
Trefwoord aardappel, amandelmelk, cupcake, plantaardige melk, vegan, zuivel vervanger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 18 stuks
calorieën 152 kcal

Ingrediënten

  • 1 el appelazijn
  • 350 ml amandelmelk
  • 240 gr bloem Voor een glutenvrije optie (amandelmeel, boekweitmeel of maizena)
  • 200 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout / Baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml kokos olie opgewarmd tot vloeibaar
  • 1 tl vanille – extract

Instructies

  1. Verwarm de oven op 175 graden C. Vet twee muffinpannen van 12 kopjes in of bekleed ze met 18 papieren bakbekers.

  2. Meet de appelciderazijn in een maatbeker af. Giet de 350ml amandelmelk erbij. Laat staan tot het gestremd is, ongeveer 5 minuten.

  3. Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout samen. Klop in een aparte kom het amandelmelkmengsel, kokosolie en vanille samen.

  4. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot ze gemengd zijn. Schep het beslag in de voorbereide kopjes en verdeel gelijkmatig.

  5. Bak ze in de voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugspringen wanneer ze licht worden ingedrukt, 15 tot 20 minuten.

    Laat ze afkoelen en leg ze op een serveerschaal. En versier ze met jouw gewenste glazuur

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Jesse

    Het glutenvrij maken van dit recept lukt totaal niet. Het vervangen van de bloem door amandelmeel en/of maizena is een totale mislukking geworden. Bij de maizena werden het “rubber” cakejes en bij het amandelmeel stroomde de vormpjes over en was het één vette bende.

Geef een reactie