Seitan Jackfruit “Baby got Ribs”

Dit is zo'n vlees vervanger die je niet in de winkel kunt kopen, niet alles uit de winkel is beter, en dit is echt een heerlijke en ook nog gezonde vleesvervanger!
  • Vegan Diner
  • 4 personen
  • 127g koolhydraten
seitan jackfruit vleesvervanger 127g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1/2 blik jackfruit gepekeld
  • 250 ml barbecue saus
  • 60 ml water
  • 155 gram tarwegluten
  • 3 el Edel gistvlokken
  • 1 el paprikapoeder gerookte
  • 1 el uienpoeder
  • 1 1/4 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookt zout
  • 180 ml water
  • 2 el sojasaus

Instructies

  • Verwarm een pan (anti aanbak) op middel hoog vuur. Voeg schoongemaakte jackfruit toe, 60 ml bbq saus, en 60 ml water. Verlaag het vuur en bedek de pan en laat het pruttelen, roer het soms even door en plet de jackfruit met de spatel. Doe dit ongeveer 10 minuten totdat de jackfruit gaar is. Verwijder de deksel, plet de hele jackfruit en laat het water uit de pan goed verdampen. (Als er nog grote stukken jackfruit ongeplet blijven, hak die even fijn op plank) Haal van het vuur en laat alles afkoelen.
  • Verwarm de oven naar 180 graden. En olie een bakplaat in.
  • Doe de tarwegluten en alle droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door. Voeg het water, soja saus en afgekoelde jackfruit toe, en mix alles goed door elkaar. Zorg dat de Tarwegluten al het vocht goed hebben opgenomen, is het toch nog wat droog, voeg er dan 1 of 2 eetlepels water aan toe (niet meer).
  • Verspreid de mix over de bakplaat en bak het voor ongeveer 30 minuten. Haal het uit de oven en snijd het los van de bakplaat, smeer de bovenkant in met bbq saus, en draai het geheel om. Wrijf dan ook de andere zijde goed in met bbq saus. Bak het dan nog 15-20 minuten tot de binnenkant stevig is maar de buitenkanten nog niet hard,
  • Haal uit de oven. Snijd in 16 stukken, en serveer met bbq saus!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Seitan jackfruit "ribs"
Hoeveelheid per portie (1 g)
Calories 1027 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 5g8%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 2932mg127%
Potassium 795mg23%
Carbohydrates 127g42%
Fiber 4g17%
Sugar 83g92%
Protein 121g242%
Vitamin A 1053IU21%
Vitamin C 2mg2%
Calcium 303mg30%
Iron 10mg56%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Seitan en jackfruit in een vleesvervanger maakt dit misschien wel de beste Homemade vleesvervanger! Zelf vleesvervangers maken is best lastig, gelukkig kun je er inmiddels veel in de winkel kopen, maar je wilt liever niet al die toevoegingen hebben.

Deze “ribs” maak je lekker zelf, gemakkelijk een grote portie maken en invriezen zodat het ook niet teveel werk is! Seitan heeft al echt een mooie textuur, maar de jackfruit geeft het een structuur die dit helemaal compleet maakt. Echt lekker!

Wat is Seitan eigenlijk?

Seitan is eigenlijk geconcentreerde gluten van tarwe, en omdat gluten plakkerig zijn, geeft het een sponzige structuur. Dit is dus niet geschikt voor mensen die glutenvrij of glutenarm eten. Het is wel geschikt voor Vegans (of alle andere mensen) die opzoek is naar een eiwitbom! Seitan zit namelijk bommetje vol met eiwitten! Perfect voor een vleesvervanger dus!

Jackfruit, wat is dat?

Jackfruit (Nangka) is een fruit uit India. Je zult het hier dus ook niet snel zien groeien, maar je kunt het al jaren kopen in elke toko. En tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor in de schappen van de grote supermarktketens.
Je koopt het dan uit blik ofwel op siroop, of wel gepekeld. Wij kopen het gepekeld, dit zijn dan gekookte stukken jonge jackfruit die een heerlijke vlezige structuur hebben. Perfect voor dit recept.

Jackfruit klinkt zo exotisch, maar het is goed verkrijgbaar, superlekker en makkelijk. Check hier naar onze top 3 Jackfruit recepten!

Heb jij de smaak te pakken?

Dit seitan jackfruit ribs recept is echt een van onze favoriete vleesvervanger recepten. Maar er zijn er genoeg die minstens net zo lekker zijn en zeker de moeite waard om eens te bekijken. Lees hier alles over vleesvervangers!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Seitan jackfruit “ribs”

Dit is zo'n vlees vervanger die je niet in de winkel kunt kopen, niet alles uit de winkel is beter, en dit is echt een heerlijke en ook nog gezonde vleesvervanger!

Gang Diner, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken American, Amerikaans, hollands, Nederlands
Trefwoord jackfruit, seitan, vleesvervanger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 1027 kcal

Ingrediënten

  • 1/2 blik jackfruit gepekeld
  • 250 ml barbecue saus
  • 60 ml water
  • 155 gram tarwegluten
  • 3 el Edel gistvlokken
  • 1 el paprikapoeder gerookte
  • 1 el uienpoeder
  • 1 1/4 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookt zout
  • 180 ml water
  • 2 el sojasaus

Instructies

  1. Verwarm een pan (anti aanbak) op middel hoog vuur. Voeg schoongemaakte jackfruit toe, 60 ml bbq saus, en 60 ml water. Verlaag het vuur en bedek de pan en laat het pruttelen, roer het soms even door en plet de jackfruit met de spatel. Doe dit ongeveer 10 minuten totdat de jackfruit gaar is. Verwijder de deksel, plet de hele jackfruit en laat het water uit de pan goed verdampen. (Als er nog grote stukken jackfruit ongeplet blijven, hak die even fijn op plank) Haal van het vuur en laat alles afkoelen.

  2. Verwarm de oven naar 180 graden. En olie een bakplaat in.

  3. Doe de tarwegluten en alle droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door. Voeg het water, soja saus en afgekoelde jackfruit toe, en mix alles goed door elkaar. Zorg dat de Tarwegluten al het vocht goed hebben opgenomen, is het toch nog wat droog, voeg er dan 1 of 2 eetlepels water aan toe (niet meer).

  4. Verspreid de mix over de bakplaat en bak het voor ongeveer 30 minuten. Haal het uit de oven en snijd het los van de bakplaat, smeer de bovenkant in met bbq saus, en draai het geheel om. Wrijf dan ook de andere zijde goed in met bbq saus. Bak het dan nog 15-20 minuten tot de binnenkant stevig is maar de buitenkanten nog niet hard,

  5. Haal uit de oven. Snijd in 16 stukken, en serveer met bbq saus!

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord