Recept om zelf vegan gehakt van champignons te maken

Deze vleesvervanger van groenten is verantwoord, gezond en ook nog eens super lekker! Gebruik hem bijvoorbeeld in een pasta of rijstgerecht, of kijk naar ons recept voor witlofschuitjes met veganistisch gehakt. Smullen!
  • Vegan Diner
  • 1 portie
  • 17g koolhydraten
vegetarisch gehakt recept 17g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 65 gram kastanje champignons ongeveer 4 champignons
  • 20 gram paprika rood
  • 25 gram ui ongeveer een kwart ui
  • 1 gram knoflook ongeveer een kwart teentje knoflook
  • 2 tl BBQ kruidenmix
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  • Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de champignons fijn.
  • Snijd de ui en knoflook fijn (of pers de knoflook).
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook kort tot deze goudgeel zijn.
  • Doe de paprika in de pan en bak kort mee op hoog vuur.
  • Voeg de champignons toe samen met 2 tl BBQ kruidenmix. Mix de ingrediënten in de pan en bak op hoog vuur tot de champignons goudbruin zijn.
    TIP: gebruik je champignongehakt voor pasta Bolognese of in een rijst gerecht.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Recept voor veganistisch gehakt met champignons
Hoeveelheid per portie
Calories 96 Calories from Fat 27
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 3g5%
Sodium 19mg1%
Potassium 783mg22%
Carbohydrates 17g6%
Fiber 8g33%
Sugar 4g4%
Protein 4g8%
Vitamin A 9850IU197%
Vitamin C 1.8mg2%
Calcium 89mg9%
Iron 5.2mg29%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een vegan gehakt recept zonder soja- en tarwe eiwitten? Dat kun je gemakkelijk zelf maken. Kies voor bewust, gezond en 100% vegan!

Gehakt recept van champignons

Veganist of vegetariër zijn betekent niet dat je recepten met vlees niet meer kunt maken. Er zijn veel vleesvervangers op de markt waarmee je traditionele vleesgerechten zonder moeite om tovert in veganistische recepten.

Ben jij geen fan van vleesvervangers uit de winkel? Je kunt vegan vlees ook zelf maken! Wat dacht je van dit recept voor vegan spekreepjes?

Wat is vegan gehakt?

Vegan gehakt is gehakt zonder vlees. Je kunt dit in de winkel kopen of zelf maken. Vegetarisch gehakt wordt vaak gemaakt van soja- en tarwe eiwitten. Deze zijn minder gezond dan groenten, en laten groenten nou ook super geschikt zijn om zelf vleesvervangers van te maken!

Bovendien kunnen in vegetarisch gehakt dat je in de winkel koopt nog steeds dierlijke producten zoals melk en ei verwerkt zijn. Wil jij zeker weten dat jouw vleesvervangers ook 100% veganistisch zijn? Kies er dan voor om ze zelf te bereiden!

TIP van HappyVegan: Ben jij veganist? Let dan goed op het label van vleesvervangers! Deze bevatten soms wel andere dierlijke producten. Een aanrader voor veganistische recepten zijn de producten uit de 100% plantaardig lijn van Vivera.

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor veganistisch gehakt met champignons

Deze vleesvervanger van groenten is verantwoord, gezond en ook nog eens super lekker! Gebruik hem bijvoorbeeld in een pasta of rijstgerecht, of kijk naar ons recept voor witlofschuitjes met veganistisch gehakt. Smullen!

WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?

Inspireer vrienden en familie met je veelzijdige kookkunsten!

Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Main Course, Side Dish
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord champignons, vegan gehakt, veganistisch gehakt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie
calorieën 96 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 65 gram kastanje champignons ongeveer 4 champignons
  • 20 gram paprika rood
  • 25 gram ui ongeveer een kwart ui
  • 1 gram knoflook ongeveer een kwart teentje knoflook
  • 2 tl BBQ kruidenmix
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de champignons fijn.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn (of pers de knoflook).

  3. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook kort tot deze goudgeel zijn.

  4. Doe de paprika in de pan en bak kort mee op hoog vuur.

  5. Voeg de champignons toe samen met 2 tl BBQ kruidenmix. Mix de ingrediënten in de pan en bak op hoog vuur tot de champignons goudbruin zijn.

    TIP: gebruik je champignongehakt voor pasta Bolognese of in een rijst gerecht.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord