Vegan pasta favoriet: volle pompoen spaghetti

Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik zou er elke dag wel mee wakker gemaakt willen worden! Naast pompoensoep kun je er ook heerlijke spaghetti van maken. Vol goede voedingsstoffen en zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 41g koolhydraten
vegan pasta pompoen spaghetti 41g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 0,5 teen knoflook
  • 100 gram venkelbol
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram tomatensaus
  • 100 gram veganistische balletjes
  • 200 gram pompoenspaghetti
  • 5 gram peterselie vers
  • 0,5 el kappertjes

Instructies

  • Breng een ruime pan water aan de kook.
  • Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.
  • Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 minuten beetgaar. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten stoven.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 minuut mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over het bord en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Spaghetti van pompoen met venkel en vegan gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories 306 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 7g11%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 1364mg59%
Potassium 1949mg56%
Carbohydrates 41g14%
Fiber 11g46%
Sugar 13g14%
Protein 24g48%
Vitamin A 17905IU358%
Vitamin C 46.8mg57%
Calcium 218mg22%
Iron 6.8mg38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Iedereen houd toch van vegan pasta?

Deze vegan pasta is ook nog eens gezond omdat we de koolhydraten van pasta vervangen met die van pompoen! Een stuk gezonder! En nog lekker ook.

Is pompoen gezond?

Pompoenen zien er een beetje gek uit maar zijn wel ontzettend gezond! Als je de groente kookt, heeft die lichtelijk de structuur van een aardappel. Maar wel met de gezondheidsvoordelen van een wortel. Ze bevatten namelijk veel caroteen, wat goed is voor je ogen! Maar daar zijn we nog niet mee uitgepraat, pompoen is namelijk ook goed voor:

  • je dagelijkse behoefte vitaminen, mineralen en ijzer
  • je hart
  • helpt je kanker te voorkomen
  • een beter humeur en zorgt voor een energieboost

Pompoen bereiden

Met dit gewas kun je meer dan je denkt. Naast de bekende pompoensoep maak je er blokjes van voor in de curry, bodem voor de pizza, cake, brood of spaghetti. In dit recept hebben we kant-en-klare spaghetti gebruikt omdat het makkelijker en sneller is, en bij bijna iedere Albert Heijn te koop is. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf klaar maken!

Meestal gebruik je hiervoor een flespompoen omdat die het makkelijkst is om klaar te maken. Snijd doormidden, verwijder de pitjes en maak slierten met een mandoline (dit deden we ook met de courgette spaghetti)

Tip van Happy Vegan: ben je niet zo van de balletjes? Bekijk dan hier ons recept voor vegan gehakt!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Spaghetti van pompoen met venkel en vegan gehakt

Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik zou er elke dag wel mee wakker gemaakt willen worden! Naast pompoensoep kun je er ook heerlijke spaghetti van maken. Vol goede voedingsstoffen en zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 306 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 0,5 teen knoflook
  • 100 gram venkelbol
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram tomatensaus
  • 100 gram veganistische balletjes
  • 200 gram pompoenspaghetti
  • 5 gram peterselie vers
  • 0,5 el kappertjes

Instructies

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.

  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.

  3. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 minuten beetgaar. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten stoven.

  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 minuut mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.

  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over het bord en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord