Pompoen tajine met couscous, linzen en kikkererwten

Veganistische gerechten maken, dat kunnen ze wel in Marokko! Wat dacht je van deze heerlijke pompoen tajine met kikkererwten, linzen en couscous?
  • Vegan Diner
  • 4 personen
  • 106g koolhydraten
106g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 350 g kikkererwten in blik
  • 300 g linzen in blik
  • 250 g couscous
  • 250 ml water
  • 20 g veganistische boter
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 3 el rozijnen
  • 2 el verse koriander fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout kruiden

Instructies

  • Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadlijsten. Verwijder daarna de schil en snijd de parten nog eens doormidden.
  • Snijd de ui in grove ringen en de knoflook en verse koriander fijn.
  • Verhit de veganistische boter in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de stukken pompoen, de ras el hanout kruiden en de rozijnen toe en bak ze 3 minuten.
  • Voeg nu het water toe en breng het mengsel op een matig vuurtje aan de kook.
  • Laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Schep het mengsel tussendoor een paar keer om.
  • Laat de kikkererwten en linzen uitlekken en voeg ze na 10 minuten toe aan je stoof.
  • Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • De koriander kun je door de tajine of door de couscous mengen. Je kunt er ook voor kiezen om een schep tajine op een bord couscous te serveren en de koriander hier overheen te strooien. It's up to you!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pompoen tajine met Marokkaanse specerijen
Hoeveelheid per portie
Calories 616 Calories from Fat 54
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 6g9%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 290mg13%
Potassium 946mg27%
Carbohydrates 106g35%
Fiber 29g121%
Sugar 1g1%
Protein 31g62%
Vitamin A 95IU2%
Vitamin C 3.3mg4%
Calcium 92mg9%
Iron 7.5mg42%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een veganistische pompoen tajine uit de Marokkaanse keuken.

Tajine met Marokkaanse groenten

Pompoen een Nederlandse groente? Welnee! Pompoenen worden over de hele wereld verbouwd, zo ook in Noord-Afrika. Met het toevoegen van echte Marokkaanse ingrediënten zoals kikkererwten en couscous, en het op smaak brengen met ras al hanout kruiden, maak je een pompoen tajine die zeker verantwoord is binnen de Marokkaanse keuken.

Oké ras el hanout? Ja dat is dus een typisch Marokkaans kruidenmengsel. Losjes vertaald betekent het zoiets als: ‘het beste uit de winkel’, en het bevat vaak wel meer dan 20 verschillende kruiden. Je moet dan denken aan: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma.

Een vegan maaltijd

Deze pompoen tajine is niet alleen vegetarisch, hij is ook nog eens 100% vegan! Als jouw vrienden zich afvragen of veganistisch eten wel voedzaam is, kun je ze gerust dit avondmaal voorschotelen. De combinatie van pompoen, kikkererwten en couscous zorgt gegarandeerd voor een gevulde maag.

Wij krijgen geen genoeg van pompoen tajine, het is lekker, niet duur, en een goede bron van koolhydraten. De koolhydraten in pompoen zijn namelijk langzame koolhydraten en geven dus lang energie. Het is ook geen verassing dat wij het regelmatig eten. Dit is zijn een paar van onze recepten:

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Pompoen tajine met Marokkaanse specerijen

Veganistische gerechten maken, dat kunnen ze wel in Marokko! Wat dacht je van deze heerlijke pompoen tajine met kikkererwten, linzen en couscous?

Gang Hoofdgerecht
Keuken marokkaanse keuken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 616 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 350 g kikkererwten in blik
  • 300 g linzen in blik
  • 250 g couscous
  • 250 ml water
  • 20 g veganistische boter
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 3 el rozijnen
  • 2 el verse koriander fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout kruiden

Instructies

  1. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadlijsten. Verwijder daarna de schil en snijd de parten nog eens doormidden.

  2. Snijd de ui in grove ringen en de knoflook en verse koriander fijn.

  3. Verhit de veganistische boter in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Voeg de stukken pompoen, de ras el hanout kruiden en de rozijnen toe en bak ze 3 minuten.

  5. Voeg nu het water toe en breng het mengsel op een matig vuurtje aan de kook.

  6. Laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Schep het mengsel tussendoor een paar keer om.

  7. Laat de kikkererwten en linzen uitlekken en voeg ze na 10 minuten toe aan je stoof.

  8. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  9. De koriander kun je door de tajine of door de couscous mengen. Je kunt er ook voor kiezen om een schep tajine op een bord couscous te serveren en de koriander hier overheen te strooien. It's up to you!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Pompoen tajine met Marokkaanse specerijen

Veganistische gerechten maken, dat kunnen ze wel in Marokko! Wat dacht je van deze heerlijke pompoen tajine met kikkererwten, linzen en couscous?

Gang Hoofdgerecht
Keuken marokkaanse keuken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 616 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 350 g kikkererwten in blik
  • 300 g linzen in blik
  • 250 g couscous
  • 250 ml water
  • 20 g veganistische boter
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 3 el rozijnen
  • 2 el verse koriander fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout kruiden

Instructies

  1. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadlijsten. Verwijder daarna de schil en snijd de parten nog eens doormidden.

  2. Snijd de ui in grove ringen en de knoflook en verse koriander fijn.

  3. Verhit de veganistische boter in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Voeg de stukken pompoen, de ras el hanout kruiden en de rozijnen toe en bak ze 3 minuten.

  5. Voeg nu het water toe en breng het mengsel op een matig vuurtje aan de kook.

  6. Laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Schep het mengsel tussendoor een paar keer om.

  7. Laat de kikkererwten en linzen uitlekken en voeg ze na 10 minuten toe aan je stoof.

  8. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  9. De koriander kun je door de tajine of door de couscous mengen. Je kunt er ook voor kiezen om een schep tajine op een bord couscous te serveren en de koriander hier overheen te strooien. It's up to you!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord