Probeer deze overheerlijke vegan Pasta Arrabiata!

Wie is er nou niet dol op pasta! Deze zoet licht pittige pasta arrabiata is dan ook heerlijk!
Wij doen er een beetje edelgistvlokken door heen, echt lekker! Maar je kunt ook ons vegan parmazaan recept gebruiken voor erbij!
  • Vegan Diner
  • 3
  • 116g koolhydraten
vegan pasta arrabiata 116g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren of spelt pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • ½ tl chili poeder
  • 12 gedroogde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el Edel gistvlokken

Instructies

  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook, chili poeder, gedroogde tomaten en oregano toe. Bak dit 1 minuut aan.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en zout toe. Kook dit ongeveer 10 min totdat de saus wat dikker wordt.
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Serveer met edel gistvlokken. 
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pasta Arrabiata
Hoeveelheid per portie
Calories 535 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 4g6%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 580mg25%
Potassium 1603mg46%
Carbohydrates 116g39%
Fiber 16g67%
Sugar 24g27%
Protein 16g32%
Vitamin A 1040IU21%
Vitamin C 42.4mg51%
Calcium 163mg16%
Iron 6.5mg36%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Opzoek naar een goed vegan pasta recept? Wij houden wel van een goed bord Italiaanse pasta. Vandaag maken we een vegan pasta arrabiata. Zo heb je een lekker diner recept dat simpel is, snel gemaakt, en nog gezond ook!

Gezonde vegan pasta? Kan dat wel?

Ja wij maken de pasta gezond! We gebruiken volkoren pasta (zoals het voedingscentrum aanraad) dit is namelijk beter dan gewone pasta door de vezels die hier in zitten. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten (suikers) niet meteen worden afgebroken (en dus een bloedsuikerpiek veroorzaken) maar langzaam worden afgebroken.

Wil jij meer weten over koolhydraten in een vegan dieet, lees het hier!

Daarnaast zit dir gerecht vol groenten en verse kruiden, dit voegt niet alleen meer vezels toe, maar ook je vitamines, mineralen en andere essentiële micronutriënten.

Wij doen er ook een beetje edelgist bij, dat is een soort gist dat erg gezond is! We hebben hier ook een recept voor vegan Parmezaan gemaakt van edelgist, dat is misschien wel nog lekkerder!

Wil jij meer lekkere pasta recepten zoals deze vegan arrabiata? Probeer hier onze meest populaire pasta recepten!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Pasta Arrabiata

Wie is er nou niet dol op pasta! Deze zoet licht pittige pasta arrabiata is dan ook heerlijk!

Wij doen er een beetje edelgistvlokken door heen, echt lekker! Maar je kunt ook ons vegan parmazaan recept gebruiken voor erbij!

Gang Diner, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italian
Trefwoord edelgist, pasta, tomaat
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3
calorieën 535 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren of spelt pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • ½ tl chili poeder
  • 12 gedroogde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el Edel gistvlokken

Instructies

  1. Kook de pasta volgens verpakking.

  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook, chili poeder, gedroogde tomaten en oregano toe. Bak dit 1 minuut aan.

  3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en zout toe. Kook dit ongeveer 10 min totdat de saus wat dikker wordt.

  4. Voeg de pasta toe aan de saus.

  5. Serveer met edel gistvlokken. 

Happy Vegan

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie