Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik zou er elke dag wel mee wakker gemaakt willen worden! Naast pompoensoep kun je er ook heerlijke spaghetti van maken. Vol goede voedingsstoffen en zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 minuten beetgaar. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten stoven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 minuut mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over het bord en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.
Spaghetti van pompoen met venkel en vegan gehakt , een Recept van HappyVegan.nl