Zacht en kruidige American pompoentaart

Zodra de herfst aanbreekt en de pompoenen rijp worden, is het gewoon tijd voor pompoentaart! Heerlijk!
  • Vegan Desserts
  • 8
  • 38g koolhydraten
vegan pompoentaart 38g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Vulling

  • 400 gram pompoen
  • 300 gram kokosroom vette
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 el speculaas poeder
  • 3 el maizena
  • 1/2 tl zout

Deeg

  • 30 gram kokosolie
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram bloem
  • 7 el water

Instructies

Vulling

  • Snijd de pompoen klein, en kook gaar (overgaar) 15 - 20 minuten, giet de pompoen af.
  • Pureer de pompoen. Blend de andere ingredienten erdoorheen, tot een stevig geheel, en laat afkoelen.

Deeg

  • Verhit de oven tot 180 graden.
  • Voeg alle ingredienten toe in een grote kom en mix tot een stevig deeg, voeg het water per eetlepel eraan toe zodat het niet te nat kan worden.
  • Duw het deeg in een ingevette taartpan tot een stevige bodem.
  • Giet de afgekoelde pompoen puree in de pan.
  • Bak een uur tot mooi bruin, en laat compleet afkoelen voordat je het snijd.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pompoentaart
Hoeveelheid per portie
Calories 371 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 22g34%
Saturated Fat 15g94%
Sodium 27mg1%
Potassium 302mg9%
Carbohydrates 38g13%
Fiber 2g8%
Sugar 24g27%
Protein 5g10%
Vitamin A 4257IU85%
Vitamin C 6mg7%
Calcium 36mg4%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Het is misschien wel het lekkerste dat we uit Amerika hebben geïmporteerd, pumkinpie! Deze pompoentaart is heerlijk zacht, smeuïg, licht kruidig, echt heel lekker. Dit zou ik zeker een keertje proberen!

Pompoen in taart?!

Yup, dat kan heel goed! Pompoen is lekker zacht van smaak, heeft wel een typische smaak (die gaan we mooi complementeren met heerlijke kruiden) en bestaat voornamelijk uit langzame suikers (net als bijvoorbeeld zoete aardappels). Dat maakt hem licht zoetig, en ook nog eens heel gezond! En zodra je de pompoen zacht weet te krijgen, geeft het een heerlijk zacht en smeuïge substantie, perfect voor in taart!

Pumkin pie spice!

In Noord Amerika en Canada is pompoentaart zo’n cultuur fenomeen dat er zelfs een kruiden mengsel naar de taart vernoemd is. Kaneel, gember, piment, nootmuskaat en kruidnagel, en vaak ook kardemom en vanille. Deze kruidenmix zul je dan ook in tal van andere producten tegenkomen, van starbucks koffie drankjes, tot koekjes en chocolade.

Iedereen die regelmatig in de keuken staat zal deze mix aan kruides herkennen, want het lijkt verdacht veel op speculaas kruiden! Nederlanders zijn ook overal geweest 😉

Pompoentaart en andere vegan taarten!

Als je deze pompoentaart lekker vind, moét je ook deze zoete aardappeltaart eens proberen! Daarnaast doet deze vegan worteltaart het ook erg goed!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Pompoentaart

Zodra de herfst aanbreekt en de pompoenen rijp worden, is het gewoon tijd voor pompoentaart! Heerlijk!

Gang Dessert, Taart
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord poempoen, taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8
calorieën 371 kcal

Ingrediënten

Vulling

  • 400 gram pompoen
  • 300 gram kokosroom vette
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 el speculaas poeder
  • 3 el maizena
  • 1/2 tl zout

Deeg

  • 30 gram kokosolie
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram bloem
  • 7 el water

Instructies

Vulling

  1. Snijd de pompoen klein, en kook gaar (overgaar) 15 – 20 minuten, giet de pompoen af.

    WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?

    Inspireer vrienden en familie met je veelzijdige kookkunsten!

  2. Pureer de pompoen. Blend de andere ingredienten erdoorheen, tot een stevig geheel, en laat afkoelen.

Deeg

  1. Verhit de oven tot 180 graden.

  2. Voeg alle ingredienten toe in een grote kom en mix tot een stevig deeg, voeg het water per eetlepel eraan toe zodat het niet te nat kan worden.

  3. Duw het deeg in een ingevette taartpan tot een stevige bodem.

  4. Giet de afgekoelde pompoen puree in de pan.

  5. Bak een uur tot mooi bruin, en laat compleet afkoelen voordat je het snijd.

 

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord