Rijst met gado gado en verse groenten

Ben je gek op pindasaus? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze gado gado met rijst smelt weg op je tong en zorgt voor een ware smaakexplosie. Heerlijk als avondmaal! 
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 63g koolhydraten
rijst gado gado 63g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Gado gado

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram sperziebonen
  • 100 gram bloemkool
  • 50 gram spitskool
  • 30 gram taugé
  • handje cassave kroepoek

Pindasaus

  • 0,5 el olie
  • 0,5 sjalot
  • 0,5 teen knoflook
  • 0,5 el gember
  • 40 gram pindakaas met stukjes noot
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el ketjap manis
  • 0,5 tl komijn gemalen
  • 0,5 tl sambal

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hieraan de sperziebonen toe, die moeten zo’n 7 minuten koken.
  • Na 2 minuten voeg je ook de bloemkool toe, die moet 5 minuten koken. Tenslotte voeg je de spitskool toe, die moet nog zo’n 3 minuten meekoken. Giet de groenten af en voeg de taugé toe.

Pindasaus

  • Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 minuten.
  • Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. 
  • Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.
  • Serveer de groenten met de rijst en de pindasaus, eventueel met cassave kroepoek.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rijst met gado gado en verse groenten
Hoeveelheid per portie
Calories 686 Calories from Fat 387
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 43g66%
Saturated Fat 23g144%
Sodium 261mg11%
Potassium 1147mg33%
Carbohydrates 63g21%
Fiber 9g38%
Sugar 10g11%
Protein 20g40%
Vitamin A 345IU7%
Vitamin C 77.6mg94%
Calcium 112mg11%
Iron 6.7mg37%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Rijst als basis voor je vegan maaltijd

Bij een vegan lifestyle maakt iedereen eigen keuzes in voeding. Wel of niet veel koolhydraten, vleesvervangers of niet, elke dag in de keuken of juist buiten de deur eten? Vragen die je jezelf geregeld kunt stellen. Wat ons betreft is rijst een steady basis voor je veganistische levensstijl omdat de graansoort een vol gevoel geeft en veel voedingsstoffen bevat.

Veel mensen denken dat rijst ongezond is omdat er veel koolhydraten in zitten. Er zitten inderdaad koolhydraten in, maar denk er daarom aan om zilvervliesrijst te gebruiken. Deze rijstsoort is gezonder dan bijvoorbeeld witte rijst omdat het een volkoren variant is. Vergelijk het met bruin en wit brood: net zo lekker maar meer vezels, dus langer een verzadigend gevoel. Go for it!

Comfort food met ware smaakexplosie

Gado gado is van origine een Indonesisch groente gerecht dat met weinig componenten een ware smaakexplosie is. Het beste is om je eigen pindasaus te maken omdat de meest sauzen in de supermarkt niet vegan zijn. Je hebt ze overigens wel, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken!

Als je dit recept lekker vind, kan ik je zeker ook onze buddha bowl met jacfruit en quinoa aanraden! Of om in de aziatische sfeer te blijven: lekkere noodles met wakame en tofu.

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie