WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Rijst met gado gado en verse groenten
- Vegan Diner
-
1 persoon
- 63g koolhydraten
Ingrediënten
Gado gado
- 50 gram zilvervliesrijst
- 50 gram sperziebonen
- 100 gram bloemkool
- 50 gram spitskool
- 30 gram taugé
- handje cassave kroepoek
Pindasaus
- 0,5 el olie
- 0,5 sjalot
- 0,5 teen knoflook
- 0,5 el gember
- 40 gram pindakaas met stukjes noot
- 100 ml kokosmelk
- 1 el ketjap manis
- 0,5 tl komijn gemalen
- 0,5 tl sambal
Instructies
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hieraan de sperziebonen toe, die moeten zo’n 7 minuten koken.
- Na 2 minuten voeg je ook de bloemkool toe, die moet 5 minuten koken. Tenslotte voeg je de spitskool toe, die moet nog zo’n 3 minuten meekoken. Giet de groenten af en voeg de taugé toe.
Pindasaus
- Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 minuten.
- Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.
- Serveer de groenten met de rijst en de pindasaus, eventueel met cassave kroepoek.
Rijst als basis voor je vegan maaltijd
Bij een vegan lifestyle maakt iedereen eigen keuzes in voeding. Wel of niet veel koolhydraten, vleesvervangers of niet, elke dag in de keuken of juist buiten de deur eten? Vragen die je jezelf geregeld kunt stellen. Wat ons betreft is rijst een steady basis voor je veganistische levensstijl omdat de graansoort een vol gevoel geeft en veel voedingsstoffen bevat.
Veel mensen denken dat rijst ongezond is omdat er veel koolhydraten in zitten. Er zitten inderdaad koolhydraten in, maar denk er daarom aan om zilvervliesrijst te gebruiken. Deze rijstsoort is gezonder dan bijvoorbeeld witte rijst omdat het een volkoren variant is. Vergelijk het met bruin en wit brood: net zo lekker maar meer vezels, dus langer een verzadigend gevoel. Go for it!
Comfort food met ware smaakexplosie
Gado gado is van origine een Indonesisch groente gerecht dat met weinig componenten een ware smaakexplosie is. Het beste is om je eigen pindasaus te maken omdat de meest sauzen in de supermarkt niet vegan zijn. Je hebt ze overigens wel, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken!
Als je dit recept lekker vind, kan ik je zeker ook onze buddha bowl met jacfruit en quinoa aanraden! Of om in de aziatische sfeer te blijven: lekkere noodles met wakame en tofu.
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.