Snelle appelcrumble met havermout en rabarber

Deze appelcrumble met rabarber is de perfecte combinatie van zoet en zuur. Ideaal om op voorhand te maken!
  • Vegan Desserts
  • 8 appelcakes
  • 18g koolhydraten
Apple crumble met rabarber 18g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 g rabarber in stukjes
  • 150 g appels
  • 150 g havermout
  • 50 g amandelvlokken
  • 100 g kokossuiker
  • 1 zakje vanille extract
  • 90 g kokosolie
  • 2 tl bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Als je geen gesneden rabarber hebt gekocht, snijd je deze in stukken (duimgrootte).
  • Snijd ook de appels in stukjes ter grootte van je duim.
  • Doe de gesneden rabarber en appel in een pan en voeg de kokossuiker en vanille toe.
  • Laat op een lage temperatuur voor 20 minuten sudderen.
  • Doe ondertussen de havermout en amandelen in een keukenmachine en mix deze tot er een mooie crubmle van middelgrote kruimels ontstaat.
  • Doe je crumble in een kom en mix deze (met de hand) met de kokosolie.
  • Als je fruitmengsel klaar is met sudderen, vul je hiermee 8 potjes of cakevormpjes.
  • Leg op ieder taartje een mooi laagje kruimel mix.
  • Als de oven is voorverwarmd, kunnen je appelcakejes erin!
  • Verwarm voor ongeveer 30 minuten. De appelcrumbles zijn goed als je de crumble op de bovenkant zachtjes ziet borrelen.
  • Even laten afkoelen, en smullen maar! Of bewaar de crumbles in de koelkast tot wel vijf dagen.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Appelcrumble met havermout en rabarber
Hoeveelheid per portie
Calories 204 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 14g22%
Saturated Fat 10g63%
Sodium 26mg1%
Potassium 167mg5%
Carbohydrates 18g6%
Fiber 2g8%
Sugar 10g11%
Protein 2g4%
Vitamin A 40IU1%
Vitamin C 3.4mg4%
Calcium 45mg5%
Iron 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Appeltaart, appelcake… appelcrumble! Wij stoppen ze in deze handige potjes, dichtdraaien, in de koelkast, overal makkelijk meenemen. Heerlijk!

Gezond crumble recept

Een (appel) crumble is een kleine taart met daarop een laagje kruimels. Vaak bevatten dit soort desserts veel suikers, maar die hoeven niet ongezond te zijn! In dit recept gebruiken we kokossuiker en vanille voor het zoetje, en rabarber als fruitig zuurtje.

Appelcrumble op voorhand maken

Omdat deze appelcrumble veganistisch is, en dus geen melkproducten of ei bevat, is hij relatief lang te bewaren. Krijg je in het weekend vrienden op bezoek? Je kunt de appelcake gerust op voorhand maken. Let wel op de vruchten in dit recept, deze verminderen de houdbaarheid aanzienlijk! Het beste bewaar je de appelcrumble in de koelkast, hierin zijn ze tot wel vijf dagen te bewaren.

Lekker aan het bakken?

Deze appelcrumble is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 12 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

Apple crumble met rabarber
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Appelcrumble met havermout en rabarber

Deze appelcrumble met rabarber is de perfecte combinatie van zoet en zuur. Ideaal om op voorhand te maken!

Gang Breakfast, Dessert, Tussendoortje
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord appel, crumble, havermout, rabarber, taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 appelcakes
calorieën 204 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 250 g rabarber in stukjes
  • 150 g appels
  • 150 g havermout
  • 50 g amandelvlokken
  • 100 g kokossuiker
  • 1 zakje vanille extract
  • 90 g kokosolie
  • 2 tl bloem

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Als je geen gesneden rabarber hebt gekocht, snijd je deze in stukken (duimgrootte).

  3. Snijd ook de appels in stukjes ter grootte van je duim.

  4. Doe de gesneden rabarber en appel in een pan en voeg de kokossuiker en vanille toe.

  5. Laat op een lage temperatuur voor 20 minuten sudderen.

  6. Doe ondertussen de havermout en amandelen in een keukenmachine en mix deze tot er een mooie crubmle van middelgrote kruimels ontstaat.

  7. Doe je crumble in een kom en mix deze (met de hand) met de kokosolie.

  8. Als je fruitmengsel klaar is met sudderen, vul je hiermee 8 potjes of cakevormpjes.

  9. Leg op ieder taartje een mooi laagje kruimel mix.

  10. Als de oven is voorverwarmd, kunnen je appelcakejes erin!

  11. Verwarm voor ongeveer 30 minuten. De appelcrumbles zijn goed als je de crumble op de bovenkant zachtjes ziet borrelen.

  12. Even laten afkoelen, en smullen maar! Of bewaar de crumbles in de koelkast tot wel vijf dagen.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord