Dadelballetjes met vijf verschillende dips!

Trek in een zoet toetje? Maak je eigen healthy dadelballetjes! Super easy om zelf te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Ook als veganist kun je gewoon chocola blijven eten, happy us!
  • Vegan Desserts
  • 25 balletjes
  • 26g koolhydraten
dadelballetjes 26g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram Dadels zonder pit
  • 50 gram Gojibessen
  • zest 1 Sinaasappel
  • 0,5 el Kokosolie
  • 2 tl Kaneel

Dip mengsels

  • 1 el Rauwe cacao poeder
  • 1 el Matcha poeder
  • 1 el Kokos gemalen
  • 3 el Pistach noten fijn verkruimeld
  • 3 el Amandelen fijn verkruimeld

Instructies

  • Maal de dadels en gojibessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Voeg het sinaasappelzest, kaneelpoeder en de kokosolie toe.
  • Rol balletjes van het mengsel.
  • Maak 5 kommetjes met de dips, en rol de balletjes door elk van de dips.
  • Leg de balletjes op een bord, folie erover heen, en in de koelkast (30 minuten)
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vijf verschillende dadelballetjes!
Hoeveelheid per portie
Calories 112 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Potassium 229mg7%
Carbohydrates 26g9%
Fiber 2g8%
Sugar 22g24%
Protein 1g2%
Calcium 14mg1%
Iron 0.4mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Zelf dadelballetjes maken

Zelf je eigen dadelballetjes maken betekent feest! Deze kleine wonderballetjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ook een stuk gezonder dan een doorgaans snoep of snacks. Onze dips maken ze nog gezonder en feestelijker! Pistach, amandelen, rauwe cacao, matcha en kokos zijn stuk voor stuk superfoods! Betere tussendoortjes kan ik me niet voorstellen.

Makkelijk, snel en gezond

Het voordeel van deze dadelballetjes is dat ze ontzettend makkelijk zijn om te maken en perfect zijn als gezond toetje. Je komt aan je chocoladetrekken zonder dat je een honderdtal aan calorieën binnenkrijgt.

Tupak-e Khurma

Dat is de originele naam van deze dadelballetjes. Het is van origine namelijk een Perzisch gerecht. Traditionele balletjes werden dan ook vaak gemaakt met pistache, maar je zult ook rozenwater en oranjebloesemwater tegenkomen.

Tussen Europa en Azië liepen veel handelsroutes en dadels waren perfect voor lange reizen. Ze zitten namelijk vol langzame suiker en mineralen. En omdat deze handelaren toegang hadden tot de meest uiteenlopende ingrediënten ontstonden er talloze recepten voor dadelballetjes, uhh Tupak-e Khurma. Lekker hoor!

Als je dan toch met dadels bezig bent, vind je dit zelf gemaakte vegan chocolade recept ook vast lekker! Of deze amandel dadel kokos reep, gemakkelijk om mee te nemen en als gezonde snack!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vijf verschillende dadelballetjes!

Trek in een zoet toetje? Maak je eigen healthy dadelballetjes! Super easy om zelf te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Ook als veganist kun je gewoon chocola blijven eten, happy us!

Gang Appetizer, Bijgerecht, Dessert, lunch, Ontbijt
Keuken iranees, perzisch
Trefwoord dadel, dadelballetjes, dip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 25 balletjes
calorieën 112 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram Dadels zonder pit
  • 50 gram Gojibessen
  • zest 1 Sinaasappel
  • 0,5 el Kokosolie
  • 2 tl Kaneel

Dip mengsels

  • 1 el Rauwe cacao poeder
  • 1 el Matcha poeder
  • 1 el Kokos gemalen
  • 3 el Pistach noten fijn verkruimeld
  • 3 el Amandelen fijn verkruimeld

Instructies

  1. Maal de dadels en gojibessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Voeg het sinaasappelzest, kaneelpoeder en de kokosolie toe.

  2. Rol balletjes van het mengsel.

  3. Maak 5 kommetjes met de dips, en rol de balletjes door elk van de dips.

  4. Leg de balletjes op een bord, folie erover heen, en in de koelkast (30 minuten)

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord