vegan marshmallows niet op basis van gelatine maar op basis van agar agar
Klop in een middelgrote kom de poedersuiker en maïzena door elkaar.
Vet de bodem en zijkantenvan een 8×8 pan licht in met koolzaad of neutrale oliespray.
Strooi met een zeef een deel van het poedersuikermengsel over de ingevette pan. Onderkant, zijkanten, hoeken.
Voeg in een standmixer met een gardebevestiging je aquafaba en wijnsteen toe. Begin laag en verhoog geleidelijk naar hoge snelheid. Laat het 4-5 minuten gaan tot het stijf is.
Klop er glucosestroop door en dan rietsuiker. Blijf mixen totdat het allemaal is opgelost.
Zet de garde opzij en laat het mengsel aan de kook komen. Niet opnieuw roeren. Laat het naar 115 graden C komen.
Haal het van het vuur en voeg onmiddellijk, maar voorzichtig, vanille en zout toe. Klop het door elkaar.
Zet de standmixer laag en voeg heel langzaam het suikermengsel toe aan de kom terwijl je de snelheid geleidelijk verhoogt. Laat de mixer 5-8 minuten op hoog draaien.
Doe het mengsel snel in een bakvorm en verspreidt het met een spatel.
Laat het 6-12 uur rusten.
Als je klaar bent, bestrooi je met meer van het poedersuikermengsel erop en gebruik je een spatel om de marshmallow van de zijkanten weg te trekken.
Strooi meer van het mengsel op het plat oppervlak en draai de marshmallow uit de pan. Pak een mes en snijdt hem in de gewenste marshmallow grootte. Tos marshmallows in poedersuikermengsel zodat de zijkanten niet plakkerig zijn.
Stop de marshmallow in het poedersuikermengels zodat ze niet plakkerig meer zijn. Je kunt ze 2 weken bewaren in een luchtdichte container.
vegan marshmallows , een Recept van HappyVegan.nl