WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Recept om vegan French toast te maken
- Vegan Lunch
-
3 toasts
- 1g koolhydraten

Ingrediënten
- 3 sneden rustiek brood dik gesneden
- 125 ml amandelmelk ongezoet
- 2 el maple syrup
- 1 el kaneel
- 1 el kokosolie om in te bakken
- naar wens vers fruit
Instructies
- Snijd drie dikke plakken van je brood. Als de plakken te dun zijn, zal je French toast te nat blijven bij het koken.
- Mix de amandelmelk, 1el maple syrup en de kaneel door elkaar.
- Leg een van de plakken brood in een diep bord en giet hier een derde van het amandelmelk mengsel overheen.
- Draai de plak brood om, zodat beide zijden vochtig zijn.
- Verhit een braadpan met een beetje kokosolie. Bak hierin je French toast goudbruin.
- Herhaal 3 t/m 5 voor de overige plakken brood.
- Serveer je French toast met de overgebleven maple syrup en vers fruit naar keuze!
French toast, of Pain perdu in het Frans, is al eeuwen oud. Het heeft zich door die tijd heen dan ook over heel de wereld verspreid, door allerlei culturen heen. Het is niet meer weg te denken. Wij begrijpen heel goed dat men ei en melk aten in de 4e eeuw na Christus, maar anno 2020 wordt het tijd voor een vegan variant!
Vegan ontbijt recepten
Zijn veganistische ontbijt recepten saai? Helemaal niet! Er zijn zonder dierlijke producten ook een heleboel lekkere recepten te maken. Heb je deze croissants al eens geprobeerd? Of wat dacht je van veganistisch bananenbrood of een lekkere pannenkoek?
Heb je iets minder tijd, maar wil je toch een vakantieontbijtje op tafel zetten? Dan is onze vegan French toast een heel goed idee!
French toast op z’n Nederlands
Wat dacht je van een combinatie met streekproducten? Zo maak je jouw French toast niet alleen vegan, maar support je ook nog eens de lokale Nederlandse markt. En het is natuurlijk sowieso goed om je producten lokaal te verkrijgen want dan is de impact op het milieu lager, en dat is dubbel genieten!
Er zijn zoveel heerlijke Hollandse producten te vinden! Serveer je toast bijvoorbeeld met Nederlandse aardbeien, of kersen van de boer in de buurt.
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.