Mihoen noodle bowl met yuba (glutenvrij)

Heerlijk en makkelijke mihoen noodle bowl met yuba, hoisin en paddestoelen! Hmm!
  • Vegan Diner
  • 2
  • 107g koolhydraten
Glutenvrije Mihoen noodle bowl met yuba 107g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram rijst vermicelli
  • 4 lente ui
  • 200 gram champignons Of maak een mix van kastanje champignons en shitake
  • 50 gram boerenkool Of andere groene bladgroente
  • 3 el hoisin
  • 1 tl plantaardige olie
  • 50 gram yuba

Instructies

  • Week de yuba (tofu vellen) in warm water en giet af.
  • Sauté de paddestoelen en lente ui in de olie tot ze zacht zijn.
  • Voeg dan de hoisin en de yuba toe en mix ze goed.
  • Voeg dan de boerenkool (of ander groen) toe. en roerbak het mee.
  • Kook water en laat de rijst vermicelli er in weken voor ongeveer 5 minuten (tot zacht) voordat je het weer afgiet.
  • Voeg de paddestoelen, lente ui en yuba toe aan de vermicelli.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Mihoen noodle bowl met yuba
Hoeveelheid per portie
Calories 498 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g6%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 225mg10%
Potassium 537mg15%
Carbohydrates 107g36%
Fiber 5g21%
Sugar 5g6%
Protein 13g26%
Vitamin A 2737IU55%
Vitamin C 41mg50%
Calcium 118mg12%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze Mihoen Noodles zijn makkelijk en snel. Dit gerecht heb ik zó in de middag gemaakt, of als licht avondeten. De mihoen maakt heel het gerecht glutenvrij. Maar wij eten het vooral omdat het zo super lekker is!

Mihoen: rijst noodles zijn glutenvrij!

Mihoen ook wel bekend als rijstvermicelli word gemaakt van rijstebloem, dat maakt het voor onze glutenvrije vegans een gemakkelijk gerecht die je snel kan maken.

Daarnaast is mihoen laag in zout (80% van de Nederlanders eet teveel zout) en bevat het geen vetten (en verhoogt het dus niet je cholesterol), maakt het een aanrader voor je hart en vaten!

Heb jij al gehoord van Yuba?

Yuba is een restproduct van tofu. Of eigenlijk ook wel: tofu-vel. Net als bij het koken van melk, ontstaat er bij het koken van de sojamelk een vel. Dit laatste is dus Yuba. En kent eveneens zijn oorsprong in Azië; China, Japan, Korea.

Het is net als mihoen glutenvrij. Maar nog veel belangrijker is dat er meer eiwit dan koolhydraat of vet in zit. Dit zijn ook nog volledige eiwitten, oftewel bevatten alle essentiële aminozuren. Een perfecte aanvulling dus!

Lekker hoor die mihoen met yuba!

Vond jij yuba zo lekker dat je opzoek bent naar nog meer tofu gerechten? Wat dacht je van Udon noodles met wakame en tofu? Of vegan chocoladepudding met tofu! Ook onze Vegan feta is echt heerlijk om te maken! Zo heb je genoeg tofu variatie en kun je gemakkelijk wat extra eiwitten eten (als je dacht dat je dat nodig had).

Deze Mihoen Noodle bowl is een makkelijk en snel gerecht, dit heb ik zó in de middag gemaakt, of als licht avondeten. De mihoen maakt heel het gerecht glutenvrij. Maar wij eten het vooral omdat het zo super lekker is!

Mihoen: rijst noodles zijn glutenvrij!

Mihoen ook wel bekend als rijstvermicelli word gemaakt van rijstebloem, dat maakt het voor onze glutenvrije vegans een gemakkelijk gerecht die je snel kan maken.

Daarnaast is mihoen laag in zout (80% van de Nederlanders eet teveel zout) en bevat het geen vetten (en verhoogt het dus niet je cholesterol), maakt het een aanrader voor je hart en vaten!

Heb jij al gehoord van Yuba?

Yuba is een restproduct van tofu. Of eigenlijk ook wel: tofu-vel. Net als bij het koken van melk, ontstaat er bij het koken van de sojamelk een vel. Dit laatste is dus Yuba. En kent eveneens zijn oorsprong in Azië; China, Japan, Korea.

Het is net als mihoen glutenvrij. Maar nog veel belangrijker is dat er meer eiwit dan koolhydraat of vet in zit. Dit zijn ook nog volledige eiwitten, oftewel bevatten alle essentiële aminozuren. Een perfecte aanvulling dus!

Lekker hoor die mihoen met yuba!

Vond jij yuba zo lekker dat je opzoek bent naar nog meer tofu gerechten? Wat dacht je van Udon noodles met wakame en tofu? Of vegan chocoladepudding met tofu! Ook onze Vegan feta is echt heerlijk om te maken! Zo heb je genoeg tofu variatie en kun je gemakkelijk wat extra eiwitten eten (als je dacht dat je dat nodig had).

Glutenvrije Mihoen noodle bowl met yuba
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Mihoen noodle bowl met yuba

Heerlijk en makkelijke mihoen noodle bowl met yuba, hoisin en paddestoelen! Hmm!

Gang Diner, lunch
Keuken asian, Chinese, Japanese
Trefwoord noodles, tofu, vermicelli, yuba
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
calorieën 498 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram rijst vermicelli
  • 4 lente ui
  • 200 gram champignons Of maak een mix van kastanje champignons en shitake
  • 50 gram boerenkool Of andere groene bladgroente
  • 3 el hoisin
  • 1 tl plantaardige olie
  • 50 gram yuba

Instructies

  1. Week de yuba (tofu vellen) in warm water en giet af.

  2. Sauté de paddestoelen en lente ui in de olie tot ze zacht zijn.

  3. Voeg dan de hoisin en de yuba toe en mix ze goed.

  4. Voeg dan de boerenkool (of ander groen) toe. en roerbak het mee.

  5. Kook water en laat de rijst vermicelli er in weken voor ongeveer 5 minuten (tot zacht) voordat je het weer afgiet.

  6. Voeg de paddestoelen, lente ui en yuba toe aan de vermicelli.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord