Udon noodles met wakame en tofu

Lekker udon noodles eten, met gezonde wakame, en tofu voor de eiwitten!
  • Vegan Diner
  • 4
  • 209g koolhydraten
udon wakame tofu 209g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 gram tofu stevig (firm)
  • 2 l dashi We hebben een recept voor huisgemaakte dashi
  • 4 el sojasaus donker
  • 2 el sojasaus licht
  • 1 el suiker
  • 1 tl bruine suiker
  • 270 gram udon
  • 4 lente ui
  • 1 el sake of droge sherry
  • 120 gram wakame
  • zout naar smaak

Instructies

  • Kook een pan water, dompel de tofu in kokend water. Giet water af, en snijd de tofu in blokjes.
  • Kook 400 ml van de Dashi met de suiker en donkere soja saus, voeg de tofu blokjes hieraan toe en kook voor 5 minuten. Giet kookvocht af.
  • Kook de noodles volgens instructies op de verpakking. Snijd de lente ui in kleine ringen en dompel die in een metalen zeef kort in het kokende noodle water, zet weg. Giet de noodles af, spoel, en zet aan de kant.
  • Kook de rest van de dashi, voeg bruine suiker, lichte soja saus sake en zout toe.
  • Leg de noodles in eetkommetjes, voeg hier de tofu, wakame en lente ui aan toe. Giet hier voor het serveren ook de dashi over heen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Udon wakame tofu
Hoeveelheid per portie
Calories 1419 Calories from Fat 225
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 25g38%
Saturated Fat 3g19%
Sodium 10993mg478%
Potassium 1912mg55%
Carbohydrates 209g70%
Fiber 18g75%
Sugar 31g34%
Protein 95g190%
Vitamin A 991IU20%
Vitamin C 13mg16%
Calcium 940mg94%
Iron 9mg50%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

De aziatische keuken zit vol met gemakkelijke warme gerechten die ook nog heerlijk zijn! En veel zijn al traditioneel Vegan! En wat wij nog gaver vinden is dat er vaak zeewieren worden gebruikt, want wij weten wel dat het super gezond is, maar hoe we er lekker mee moeten koken spieken we graag af bij de Japanse keuken! Hier onze Udon met tofu en wakame!

Wakame?

Wakame is dus een zeewier. En er zijn twee goede redenen waarom wij meer zeewieren zouden moeten eten.

1. Zee wieren zijn gezond! Wakame zit vol met vitaminen (A, C, E K), mineralen (calcium, ijzer, magnesium, fosfer, sodium) en omega 3 vetten (dat zijn de vetten die vissen eten en waarom er word gezegd dat vette vis gezond is)

2. Nederland is water land, met heel veel zee waar we in plaats van zouden kunnen vissen ook zeewier zouden kunnen produceren. Zo zouden we lokaal heel ecologisch (en economisch) wakame als bron van mineralen en vitaminen kunnen produceren!

Heb jij Dashi nodig voor dit recept, omdat jij geen dashi kan vinden in de winkel, gebruik ons Dashi recept!
Misschien heb jij inmiddels wel de smaak van zee wier te pakken, probeer dan zeker ook onze zeewier salade uit!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Udon wakame tofu

Lekker udon noodles eten, met gezonde wakame, en tofu voor de eiwitten!

Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Aziatisch, Aziatische keuken, Chinese, Japanese
Trefwoord dashi, noodles, tofu, udon, wakame
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
calorieën 1419 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram tofu stevig (firm)
  • 2 l dashi We hebben een recept voor huisgemaakte dashi
  • 4 el sojasaus donker
  • 2 el sojasaus licht
  • 1 el suiker
  • 1 tl bruine suiker
  • 270 gram udon
  • 4 lente ui
  • 1 el sake of droge sherry
  • 120 gram wakame
  • zout naar smaak

Instructies

  1. Kook een pan water, dompel de tofu in kokend water. Giet water af, en snijd de tofu in blokjes.

  2. Kook 400 ml van de Dashi met de suiker en donkere soja saus, voeg de tofu blokjes hieraan toe en kook voor 5 minuten. Giet kookvocht af.

  3. Kook de noodles volgens instructies op de verpakking. Snijd de lente ui in kleine ringen en dompel die in een metalen zeef kort in het kokende noodle water, zet weg. Giet de noodles af, spoel, en zet aan de kant.

  4. Kook de rest van de dashi, voeg bruine suiker, lichte soja saus sake en zout toe.

  5. Leg de noodles in eetkommetjes, voeg hier de tofu, wakame en lente ui aan toe. Giet hier voor het serveren ook de dashi over heen.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord