Een Authentieke Vegan Tofusteak met bietennoodles en dukkah!

Koolhydraatarm recept van tofu steak. Serveer een heerijke vegetarische steak voor je vriendinnen en maak het af met een crunchy dukkah van gegrilde noten, zaden en specerijen. Goed gesmaakt en snel gemaakt.
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 28g koolhydraten
Tofusteak met bietennoodles op wit bord met witte achtergrond 28g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gr tofu
  • 80 gr rode biet
  • 40 gr gemengde sla
  • 1 el peterselie
  • 1 clementine
  • 1 el olijfolie

Dukka

  • 3 el hazelnoot
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl fennelzaad

Instructies

Dukkah

  • Gril de noten in een droge koekenpan. Blijf husselen. Verwijder uit de pan zodra deze bruin gekleurd zijn.
  • Gril nu de specerijen in een droge koekenpan. Blijf husselen, totdat de geuren van de specerijen vrijkomen en verwijder uit de pan.
  • Hak de noten, zaden en specerijen fijn onder een vijzel of in een keuken machine.

Bietennoodles

  • Snijd de bieten tot noodles met een spiraalsnijder. Of snijd de bietjes julienne of gebruik een rasp.
  • Mix de gehakte kruiden, bieten, clementine zest en sap en de helft van de dukkah.

Tofu steak

  • Breng de tofu op smaak met zout. Pers het overtollige vocht eruit door de tofu onder een zware snijplank te leggen.
  • In olijfolie bak de tofu goudbruin. Voeg een theelepel dukkah toe en bak dit kort mee.
  • Serveer de steek op de gemarineerde bieten en garneer het bord met groene salade. Besprenkel met dukkah.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tofusteak met bietennoodles en dukkah
Hoeveelheid per portie
Calories 523 Calories from Fat 351
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 39g60%
Carbohydrates 28g9%
Protein 21g42%
Iron 5mg28%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wie zegt dat je niet kan meedoen met barbecues of dat Vegan geen vlees kunnen eten? Serveer deze heerlijke Vegan Tofusteak aan je vrienden en ze willen niets anders meer! En in combinatie met Dukkah en specerijen, zorg je voor een mooie crunchy korst. Super gezond en echt zo gemaakt!

Tofu saai? Het is een alleskunner!

Tofu heeft altijd de associatie gehad met smakeloos, ingewikkeld om lekker te maken, saai en alleen voor de hippies onder ons. Maar dat is al een heel oud en achterhaald idee. Want je kan er echt van alles mee. Je kunt er zelfs vlees mee maken. Daarom staat het ook bekend als een goede vleesvervanger.

Tofu komt oorspronkelijk uit Azië en is echt super gezond. Het zit vol eiwitten, en het heeft alle essentiële aminozuren. En laten we de mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en de vitamines B1, B2 en B3 niet vergeten. Kortom deze Tofusteak is een echte topper!

Wat is Dukkah?

Het is een Egyptisch mengsel van geroosterde noten en verschillende zaden en specerijen. Het geeft je maaltijd een heerlijke crunch. Dus een perfecte combinatie voor op je heerlijke Tofusteak!

Probeer meer van onze tofu recepten en ontdek hoe gevarieerd je ermee kunt koken! Maak eens een eitje van Tofu met ons heerlijke roerbakei recept! Of wat dacht je van de heerlijk knapperige gebakken Tofu power bowl. En onze Mango chutney Curry.

Maar je kan er nog zoveel meer mee. Wil je nog meer weten of Tofu en wat je ermee kan? Neem ook een kijkje in onze TofuBijbel. Het boek over alles wat je moet weten om een echte Tofu pro te worden!

5 van 1 stem
Afdrukken

Tofusteak met bietennoodles en dukkah

Koolhydraatarm recept van tofu steak. Serveer een heerijke vegetarische steak voor je vriendinnen en maak het af met een crunchy dukkah van gegrilde noten, zaden en specerijen. Goed gesmaakt en snel gemaakt.

Gang Diner
Trefwoord noodles, tofu
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 523 kcal

Ingrediënten

  • 150 gr tofu
  • 80 gr rode biet
  • 40 gr gemengde sla
  • 1 el peterselie
  • 1 clementine
  • 1 el olijfolie

Dukka

  • 3 el hazelnoot
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl fennelzaad

Instructies

Dukkah

  1. Gril de noten in een droge koekenpan. Blijf husselen. Verwijder uit de pan zodra deze bruin gekleurd zijn.

  2. Gril nu de specerijen in een droge koekenpan. Blijf husselen, totdat de geuren van de specerijen vrijkomen en verwijder uit de pan.

  3. Hak de noten, zaden en specerijen fijn onder een vijzel of in een keuken machine.

Bietennoodles

  1. Snijd de bieten tot noodles met een spiraalsnijder. Of snijd de bietjes julienne of gebruik een rasp.

  2. Mix de gehakte kruiden, bieten, clementine zest en sap en de helft van de dukkah.

Tofu steak

  1. Breng de tofu op smaak met zout. Pers het overtollige vocht eruit door de tofu onder een zware snijplank te leggen.

  2. In olijfolie bak de tofu goudbruin. Voeg een theelepel dukkah toe en bak dit kort mee.

  3. Serveer de steek op de gemarineerde bieten en garneer het bord met groene salade. Besprenkel met dukkah.

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord