Gebakken Tofu Power Bowl

Buddha Bowl's zijn er om een positieve impact te maken op de wereld en op je gezondheid. Deze bowl zit dan ook barstensvol met nutriënten, je zult je vol voelen, maar niet zwaar!
  • Vegan Diner
  • 4
  • 41g koolhydraten
gebakken tofu bowl 41g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 115 gram spelt
  • 450 gram tofu extra stevig
  • 2,5 el maizena
  • 1,5 tl chili poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el olijf olie
  • 150 gram boerenkool verse
  • 225 gram edamame
  • 2 wortels
  • 40 gram Verse koriander
  • 1 limoen

Pindasaus

  • 50 gram pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 tl gember

Instructies

Pindasaus

  • Rasp de gember en mix met alle pindasaus ingrediënten en 2/3 eetlepels water.

Bowl

  • Kook de Spelt volgens de verpakking.
  • Verhit de oven voor op 200 graden C. en leg een bakpapiervel op een bakplaat.
  • Laat de Tofu uitlekken op een theedoek onder iets zwaars voor minimaal 15 minuten. Snijd hierna in hapklare blokjes.
  • Wrijf de tofu in met de maizena, chili, zout, peper, knoflook en 1 tl olijfolie.
  • Bak de tofu in de oven voor 30 minuten, kantel de blokjes halverwegen.
  • Was de verse boerenkool onder lauw water om het zachter te maken (1-2 minuten). Vervolgens snijd klein en wrijf in met de resterende olijfolie.
  • Snijd de wortel fijn.
  • Verdeel de spelt, tofu, boerenkool, edamame, wortel en koriander over de kommetjes.
  • Schenk pindasaus er over en garneer met limoenschijfjes.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gebakken Tofu Power Bowl
Hoeveelheid per portie
Calories 383 Calories from Fat 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 16g25%
Saturated Fat 2g13%
Sodium 232mg10%
Potassium 789mg23%
Carbohydrates 41g14%
Fiber 9g38%
Sugar 7g8%
Protein 26g52%
Vitamin A 9628IU193%
Vitamin C 58mg70%
Calcium 268mg27%
Iron 5mg28%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Jij bent opzoek naar een goede bak voer. Vegan natuurlijk, dat goed vult, niet te zwaar op de maag ligt. En vooral veel energie geeft! Moet je deze Power Bowl met gebakken tofu eens proberen, clean eating is zó lekker!

Wat is dat toch met die Buddha Bowl’s ?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te benoemen als we het over buddha’s bowls hebben:

  • De boedhisstische cuisine is vaak vegan en soms vegetarisch.
    (vanwege het Ahimsa principe: volledige geweldloosheid)
  • Balans is een belangrijk principe dat je ook weer terug ziet in deze bowl’s.
  • Niet te verwarren met poké bowls uit hawaii die vis bevatten.
  • Het is altijd ‘clean’ eten, oftewel pure ingrediënten, geen (sterk) bewerkte meuk!
  • Ze worden met gescheiden ingrediënten opgediend, dan weet ons lichaam beter wat het eet.

Het zijn dus vaak simpele, lekkere en hele gezonde gerechten om te eten!

Gebakken tofu en andere tofu gerechten

Vond jij gebakken tofu zo lekker dat je opzoek bent naar nog meer tofu gerechten? Wat dacht je van Udon noodles met wakame en tofu? Of vegan chocoladepudding met tofu! Ook onze Vegan feta is echt heerlijk om te maken! Heerlijke tofu op toast als ontbijt of voor tijdens de lunch? Zo heb je genoeg tofu variatie en kun je gemakkelijk wat extra eiwitten eten (als je dacht dat je dat nodig had).

Zin in nog zo’n lekkere buddha bowl? Probeer ook deze quinoa jackfruit bowl eens uit!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Gebakken Tofu Power Bowl

Buddha Bowl's zijn er om een positieve impact te maken op de wereld en op je gezondheid. Deze bowl zit dan ook barstensvol met nutriënten, je zult je vol voelen, maar niet zwaar!

Gang Diner, lunch
Keuken Aziatisch, Aziatische keuken
Trefwoord buddha bowl, eiwitbom, tofu
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4
calorieën 383 kcal

Ingrediënten

  • 115 gram spelt
  • 450 gram tofu extra stevig
  • 2,5 el maizena
  • 1,5 tl chili poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el olijf olie
  • 150 gram boerenkool verse
  • 225 gram edamame
  • 2 wortels
  • 40 gram Verse koriander
  • 1 limoen

Pindasaus

  • 50 gram pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 tl gember

Instructies

Pindasaus

  1. Rasp de gember en mix met alle pindasaus ingrediënten en 2/3 eetlepels water.

Bowl

  1. Kook de Spelt volgens de verpakking.

  2. Verhit de oven voor op 200 graden C. en leg een bakpapiervel op een bakplaat.

  3. Laat de Tofu uitlekken op een theedoek onder iets zwaars voor minimaal 15 minuten. Snijd hierna in hapklare blokjes.

  4. Wrijf de tofu in met de maizena, chili, zout, peper, knoflook en 1 tl olijfolie.

  5. Bak de tofu in de oven voor 30 minuten, kantel de blokjes halverwegen.

  6. Was de verse boerenkool onder lauw water om het zachter te maken (1-2 minuten). Vervolgens snijd klein en wrijf in met de resterende olijfolie.

  7. Snijd de wortel fijn.

  8. Verdeel de spelt, tofu, boerenkool, edamame, wortel en koriander over de kommetjes.

  9. Schenk pindasaus er over en garneer met limoenschijfjes.

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord