De beste, knapperigste, vegan Fish & Chips maak je zo!

Er zijn zoveel gerechten die we eten en gewoon vegan zijn, zoals friet! Lekker hoor af en toe!
  • Vegan Diner
  • 2
  • 27g koolhydraten
tofu fish & chips 27g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Optioneel

  • 2 tl azijn
  • 1 tl rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Schil en snijd de aardappelen in frieten (wij houden van een beetje grootte frieten)
  • Leg ze op een bakplaat, goed verspreid, besprenkel met olie.
  • Voeg optioneel ook wat plakjes citroen toe, besprenkel met een beetje azijn, wat rozemarijn en pers wat knoflook er over heen!
  • Bak 20 minuten tot goudbruin, besprenkel met zout.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan ovenfriet
Hoeveelheid per portie
Calories 126 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Carbohydrates 27g9%
Protein 3g6%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Bij Fish & Chips denk ik meteen aan Engeland. Hier aan de Nederlandse kust kunnen we er echter ook wat van! Een goed gefrituurd visje en superlekkere frietjes, dat moeten wij ook eens maken! Wij laten alleen de vissen met rust, want dat kan zonder problemen!

Gefrituurde vis en friet, dat is toch helemaal niet Engels?

Die chips zijn eigenlijk gewoon overgewaaide Belgische frieten. België heeft de friet ooit uitgevonden en later verspreid naar Nederland en Engeland. Vandaar dat de fish & chips in Engeland zo lekker Belgisch dik zijn. Tevens typerend voor Engelse friet, is dat ze slap en vettig zijn (dit doen wij ze gelukkig niet na met onze vetarme ovenfriet).

Ook zo’n overgewaaid begrip is de gefrituurde fish, deze heeft een oorsprong in Spanje en Portugal: ‘pescado frito‘. Dat vis traditioneel gegeten wordt in kustplaatsen vinden wij niet zo gek. Dat we dit anno 2020 nog steeds doen vinden wij wel gek 😉 Wij maken van die fish gewoon Tofish!

Als we de smaak van vis zouden moeten omschrijven, denken we toch al snel aan ziltig. Om in dit zelfde smaakpalet te blijven, gebruiken wij in plaats van de vis wat nori voor de ziltige smaak! Voor de textuur van vis gebruiken wij stevige tofu. Een zachte vis valt soms een beetje uit elkaar. Het gaat ons niet lukken om met de tofu deze structuur na te bootsen, maar verder lijkt het er verrassend veel op!

Hmm; tofu eten is toch helemaal niet goed? Is soja niet slecht voor je? Denk je meteen aan GMO en oestrogeen? Lees dan ook eens ons artikel over soja, dat is een echte aanrader! Heb jij niet zo veel problemen met tofu? Probeer in dat geval hier onze top tofu gerechten!

Ik kan geen genoeg krijgen van die fish & chips, heb je nog meer van die lekkere gerechten?

Zeker weten! Wij vinden deze uienringen echt heel lekker erbij! Je kunt er natuurlijk lekker een hamburgertje bij maken! Of wat dacht je van een goeie portie loaded nacho’s?

 

tofu fish & chips
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Tofu Fish & Chips

Fish & chips is echt een Engelse klassieker, maar hier aan de kust kunnen wij er ook wat van, laten we het vegan maken!

GRATIS PDF: 10 Recepten Voor De Sociale Vegan

Vegan eten bij sociale gelegenheden is een probleem waar veel mensen mee worstelen.


Vul je email adres in en inspireer vrienden en familie met onze 10 BESTE RECEPTEN voor de SOCIALE VEGAN

Gang Diner, Snack
Keuken Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord fastfood, snack, tofu
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2
calorieën 202 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram tofu stevig
  • 1 vel nori
  • 120 ml bier bruisend water of cider kan ook!
  • 60 gram bloem
  • 1 el maïzena
  • 2 tl zout
  • 1 tl azijn
  • 1/4 tl currypoeder
  • plantaardige olie om in te frituren
  • 1/2 citroen
  • 1 el verse dille

Instructies

  1. Snijd de tofu in 4 plakken. Knip het nori vel in hetzelfde formaat als de tofu plakken, en duw de vellen stevig tegen 1 zijde van de tofu aan.

  2. Maak een paneerbeslag van de bloem, maïzena, zout, currypoeder, azijn en het bier. (het beslag 15 minuten in de vriezer leggen helpt bij het frituren)

  3. Verwarm het frituurvet tot 185 graden.

  4. Dip de tofu in het beslag, zorg dat het goed bedekt is.

  5. Laat de "fish" voorzichtig in het frituurvet zakken. Stop de pan niet vol, maar zorg dat er genoeg ruimte is in het vet. Frituur zo’n 4 á 6 minuten en keer af en toe.

  6. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Besprenkel met citroensap en garneer met dille.

5 van 1 stem
Afdrukken

Vegan ovenfriet

Er zijn zoveel gerechten die we eten en gewoon vegan zijn, zoals friet! Lekker hoor af en toe!

Gang Bijgerecht, Vegan fastfood
Keuken Amerikaans/Brits, belgisch, hollands, Nederlands
Trefwoord fastfood, friet, junkfood
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2
calorieën 126 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Optioneel

  • 2 tl azijn
  • 1 tl rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.

  2. Schil en snijd de aardappelen in frieten (wij houden van een beetje grootte frieten)

  3. Leg ze op een bakplaat, goed verspreid, besprenkel met olie.

  4. Voeg optioneel ook wat plakjes citroen toe, besprenkel met een beetje azijn, wat rozemarijn en pers wat knoflook er over heen!

  5. Bak 20 minuten tot goudbruin, besprenkel met zout.

5 van 1 stem
Afdrukken

Vegan tartaarsaus

Tartaarsaus is echt heerlijk bij visgerechten… niet nodig in de vegan cuisine? Wij denken van wel!

Gang dip
Keuken Franse keuken
Trefwoord saus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2
calorieën 353 kcal

Ingrediënten

  • 30 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl appelcider azijn
  • 1/4 tl mosterd
  • 1/4 tl agavesiroop
  • 1/4 tl kala namak of gewoon zout
  • 1 tl citroensap
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 tl dragon
  • 1 tl dille
  • 1 tl bieslook
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl zout
  • 1/4 sjalot

Instructies

  1. Blend de 'melk', azijn, mosterd, agave, zout en het citroensap 1 minuut. Voeg dan langzaam tijdens het blenden de olie toe en blend nog 3 minuten tot er een dikke romige massa ontstaat.

  2. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en schep goed door. Laat het verder opstijven in de koelkast.

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord