Quinoa salade met pijnboompitten. Super Gezond & Glutenvrij

  • Vegan Lunch
  • 58g koolhydraten
Quinoa salade 58g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 gr quinoa
  • 2 tomaten
  • 85 gr rucola
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 1/2 avocado
  • 25 gr bosui
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze.
  • Snijd de tomaten in 4 partjes, haal de zaadjes en het vocht eruit met een mesje en snijd ze daarna in blokjes.
  • Snijd de komkommer, avocado en lente ui in stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten bruin in de pan.
  • Doe de quinoa in een saladekom en voeg alle ingrediënten toe behalve de pijnboompitten.
  • Knijp het sap van een halve citroen over de salade uit.
  • Roer door en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met pijnboompitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Quinoa salade met pijnboompitten
Hoeveelheid per portie
Calories 773 Calories from Fat 522
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 58g89%
Carbohydrates 58g19%
Protein 16g32%
Iron 6mg33%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een echte topper onder de salades!

Wat is Quinoa?

Het komt van de Zuid- Amerikaanse plant quinoa waarvan de zaden op graankorrels lijken. Daardoor worden ze nog weleens aangezien als een graansoort.
Ze worden ook vandaag de dag ook in Europa, waaronder Nederland gekweekt. Dus, dat is ook wat minder belastend op het milieu. Het wordt echt als een mooie basis voor allerlei gerechten gebruikt. En het zit vol met:

  • Eiwitten
  • Vezels
  • Foliumzuur
  • Magnesium
  • IJzer
  • Vitamines B en E

En te gek voor mensen met een glutenintolerantie. Want het is een perfect alternatief voor tarwe of andere gluten bevattende graansoorten.

Pijnboompitten: Klein maar fijn!

Dit zaadje afkomstig van de den heeft meer in huis dan je op het eerste gezicht zou denken. Je kan ze op verschillende manieren toepassen in gerechten of lekker geroosterd opeten.

Pijnboompitten bevatten voornamelijk goede vetten die je nodig hebt om je hart, longen en hersenen gezond te houden.
En het is een te gekke antioxidant met vitamine K, fosfor, magnesium, calcium, ijzer en natrium.
Kortom. Een klein pitje met heel veel positieve eigenschappen. En nog lekker ook!

Meer heerlijke recepten met quinoa, pijnboompitten of een mix op tafel zetten?

We hebben nog zoveel andere toffe gerechten waar ook non- vegans geen genoeg van zullen krijgen. Zo hebben wij echt te gekke Italiaanse gehaktballen die bijna niet van echt onderscheiden zijn!
En laten we de super booster Buddha Bowl niet vergeten. En dan hebben we ook nog de mooie Vegan Pesto waarin de mooie pijnboompitten niet mogen ontbreken.

4.6 van 5 stemmen
Afdrukken

Quinoa salade met pijnboompitten

Gang Hoofdgerecht, lunch, Voorgerecht
Trefwoord avocado, frisse salade, maaltijdsalade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
calorieën 773 kcal

Ingrediënten

  • 50 gr quinoa
  • 2 tomaten
  • 85 gr rucola
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 1/2 avocado
  • 25 gr bosui
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 el olijfolie

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze.

  2. Snijd de tomaten in 4 partjes, haal de zaadjes en het vocht eruit met een mesje en snijd ze daarna in blokjes.

  3. Snijd de komkommer, avocado en lente ui in stukjes.

  4. Rooster de pijnboompitten bruin in de pan.

  5. Doe de quinoa in een saladekom en voeg alle ingrediënten toe behalve de pijnboompitten.

  6. Knijp het sap van een halve citroen over de salade uit.

  7. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

  8. Garneer met pijnboompitten.

 

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie