WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Frisse couscous salade met koriander, walnoot en rozijn
- Vegan Diner
-
1 persoon
- 25g koolhydraten
Ingrediƫnten
- 250 g couscous
- 1 hand walnoten
- 3 el verse koriander fijn gesneden
- 2 el rozijnen sultana
- halve limoen
Instructies
- Breng water aan de kook.
- Doe de twee kopjes couscous in een pan of kom met platte onderkant.
- Als het water heeft gekookt, voeg je dit toe aan de couscous zodat deze net niet onder water staat. De laag couscous en water zijn dus ongeveer gelijk.
- Laat het water in de couscous trekken.
- Ondertussen verwijder je de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd je deze fijn.
- Roer de couscous door met een vork. Na het te hebben doorgeroerd, kun je de koriander erdoorheen mixen.
- Snijd ook de walnoten. Hoe fijn je deze snijd is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur.
- Voeg de walnoten en rozijnen toe aan de couscous.
- Pers het sap van een halve limoen boven je couscous salade en roer deze nog eens goed door.
- Eetsmakelijk!TIP: Als extra vulling kun je tomaten toevoegen aan dit recept! Verwijder het hart, zodat je salade niet te vochtig wordt.
Couscous salade, maar dan anders! Makkelijk te maken, lekker, gezond en het vult ook nog goed. Perfect als bijgerecht, of lekker als snelle maaltijd als je laat thuis komt en geen zin meer hebt om te koken.
De oorsprong van couscous
Couscous is een bekende basis in de vegetarische-, veganistische- en koolhydraatarme keuken. Dat deze soort tarwe gezond is, is bekend. Maar hoeveel weet jij eigenlijk echt van dit lekkere gerecht?
De oorsprong van couscous ligt in Noord-Afrika. Hier wordt durum op traditionele wijze fijn gemalen en verwerkt tot deeg. Het deeg wordt vervolgens met een draaitrommel tot kleine bolletjes gemaakt en gedroogd. De gedroogde bolletjes maak jij aan met water en liggen op jouw bord als, jawel: couscous!
Wij doen het in dit recept lekker koken, maar traditioneel wordt het gestoomd, samen met groenten, zo trekt de smaak van de groenten lekker in de durum. Maar het is iets tijdrovender en je hebt er een speciale couscouspan voor nodig.
Bereiden met bijzondere ingrediƫnten
Couscous wordt voornamelijk verwerkt in salades. Afhankelijk van de toegevoegde ingrediƫnten wordt het gezien als hoofdmaaltijd, lunchgerecht of zelfs als bijgerecht. Deze frisse salade met koriander, walnoot en rozijn, is bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen naar je werk als lunch. Of wat dacht je van falafel?
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.