Frisse couscous salade met koriander, walnoot en rozijn

Deze frisse couscous salade neem je makkelijk mee naar je werk als lunch! De salade blijft tot drie dagen goed in de koelkast. Couscous zorgt ervoor dat het een lekker vullend gerechtje is
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 25g koolhydraten
25g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 250 g couscous
  • 1 hand walnoten
  • 3 el verse koriander fijn gesneden
  • 2 el rozijnen sultana
  • halve limoen

Instructies

  • Breng water aan de kook.
  • Doe de twee kopjes couscous in een pan of kom met platte onderkant.
  • Als het water heeft gekookt, voeg je dit toe aan de couscous zodat deze net niet onder water staat. De laag couscous en water zijn dus ongeveer gelijk.
  • Laat het water in de couscous trekken.
  • Ondertussen verwijder je de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd je deze fijn.
  • Roer de couscous door met een vork. Na het te hebben doorgeroerd, kun je de koriander erdoorheen mixen.
  • Snijd ook de walnoten. Hoe fijn je deze snijd is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur.
  • Voeg de walnoten en rozijnen toe aan de couscous.
  • Pers het sap van een halve limoen boven je couscous salade en roer deze nog eens goed door.
  • Eetsmakelijk!
    TIP: Als extra vulling kun je tomaten toevoegen aan dit recept! Verwijder het hart, zodat je salade niet te vochtig wordt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Couscous salade met koriander, walnoot en rozijn
Hoeveelheid per portie
Calories 296 Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 19g29%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 5mg0%
Potassium 173mg5%
Carbohydrates 25g8%
Fiber 3g13%
Protein 7g14%
Vitamin A 200IU4%
Calcium 29mg3%
Iron 1.1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Couscous salade, maar dan anders! Makkelijk te maken, lekker, gezond en het vult ook nog goed. Perfect als bijgerecht, of lekker als snelle maaltijd als je laat thuis komt en geen zin meer hebt om te koken.

De oorsprong van couscous

Couscous is een bekende basis in de vegetarische-, veganistische- en koolhydraatarme keuken. Dat deze soort tarwe gezond is, is bekend. Maar hoeveel weet jij eigenlijk echt van dit lekkere gerecht?

De oorsprong van couscous ligt in Noord-Afrika. Hier wordt durum op traditionele wijze fijn gemalen en verwerkt tot deeg. Het deeg wordt vervolgens met een draaitrommel tot kleine bolletjes gemaakt en gedroogd. De gedroogde bolletjes maak jij aan met water en liggen op jouw bord als, jawel: couscous!

Wij doen het in dit recept lekker koken, maar traditioneel wordt het gestoomd, samen met groenten, zo trekt de smaak van de groenten lekker in de durum. Maar het is iets tijdrovender en je hebt er een speciale couscouspan voor nodig.

Bereiden met bijzondere ingrediƫnten

Couscous wordt voornamelijk verwerkt in salades. Afhankelijk van de toegevoegde ingrediƫnten wordt het gezien als hoofdmaaltijd, lunchgerecht of zelfs als bijgerecht. Deze frisse salade met koriander, walnoot en rozijn, is bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen naar je werk als lunch. Of wat dacht je van falafel?

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Couscous salade met koriander, walnoot en rozijn

Deze frisse couscous salade neem je makkelijk mee naar je werk als lunch! De salade blijft tot drie dagen goed in de koelkast. Couscous zorgt ervoor dat het een lekker vullend gerechtje is

Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, lunch, Salade, Side Dish
Keuken marokkaanse keuken, Mediterranean
Trefwoord couscous, koriander, rozijn, walnoot
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 1 persoon
calorieƫn 296 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediƫnten

  • 250 g couscous
  • 1 hand walnoten
  • 3 el verse koriander fijn gesneden
  • 2 el rozijnen sultana
  • halve limoen

Instructies

  1. Breng water aan de kook.

  2. Doe de twee kopjes couscous in een pan of kom met platte onderkant.

  3. Als het water heeft gekookt, voeg je dit toe aan de couscous zodat deze net niet onder water staat. De laag couscous en water zijn dus ongeveer gelijk.

  4. Laat het water in de couscous trekken.

  5. Ondertussen verwijder je de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd je deze fijn.

  6. Roer de couscous door met een vork. Na het te hebben doorgeroerd, kun je de koriander erdoorheen mixen.

  7. Snijd ook de walnoten. Hoe fijn je deze snijd is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur.

  8. Voeg de walnoten en rozijnen toe aan de couscous.

  9. Pers het sap van een halve limoen boven je couscous salade en roer deze nog eens goed door.

  10. Eetsmakelijk!

    TIP: Als extra vulling kun je tomaten toevoegen aan dit recept! Verwijder het hart, zodat je salade niet te vochtig wordt.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie