Zeewiersalade: wakame, nori, kombu, hijiki en avocado

Deze salade is naast ontzettend lekker, ook nog eens super goed voor lijf en leden. Dubbel goed dus!
Wist je dat alle goede dingen uit vis, eigenlijk uit zeewier komt, het zijn de groentes uit de zee, echt een goede aanvulling op een gebalanceerd dieet. Zeker met deze 4 soorten zeewier.
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 15g koolhydraten
recept voor superfood salade met vier soorten zeewier en avocado 15g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla naar keuze, gewassen
  • 4 el wakame
  • 4 blaadjes nori
  • 3 el kombu
  • 2 el hijiki
  • 0.5 avocado
  • 1 kleine wortel gewassen, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el sesamzaad

Instructies

  • Maak de sla klein en doe deze in het bord waarop je het wilt serveren.
  • Was de wortel en snijd de kop en staart eraf. Rasp hem fijn boven je salade.
  • Sprenkel de sesamolie over de sla met wortel en mix dit goed.
  • Voeg de zeewieren toe aan je sla, verdeel over het bord en meng nogmaals goed door.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft over je salade.
  • Garneer met de sesamzaadjes. Je kunt deze evt. van tevoren roosteren, maar ik vind ze zelf raw beter bij de salade passen :)
  • Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Recept voor salade met 4 soorten zeewier
Hoeveelheid per portie
Calories 216
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Carbohydrates 15g5%
Protein 4g8%
Vitamin A 2225IU45%
Vitamin C 46.4mg56%
Calcium 61mg6%
Iron 1.9mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze Zeewiersalade bevat meer eiwitten dan rood vlees en meer calcium dan melk, maar dat is nog niet alles!

Hoe gezond is wier?

Deze groene kanjer uit de zee wordt in Azië niet voor niets al jaren geroemd om zijn geneeskrachtige werking. Het bevat ontzettend veel goede mineralen die goed zijn voor van alles!

In deze zeewiersalade gebruiken we vier verschillende soorten zeewier, allen met hun eigen bijzondere krachten. Een overzichtje:

Wakame

Je hebt vast weleens gehoord van wakame. Dit is misschien wel de bekendste soort zeewier. Hij wordt vooral gebruikt voor salades en soepen. Deze soort zeewier helpt je bij het afvallen! Dit komt door het stofje fucoxanthine. Het zorgt ervoor dat je lichaam meer eiwitten aanmaakt en stimuleert de vetverbranding.

Kombu

Ook Kumbo is een soort wier dat vaak gebruikt wordt in salades (en dan vooral in de betere restaurants). Het zit boordevol vezels en bevat veel jodium. Dit zorgt ervoor dat kombu je stofwisseling op gang houdt. Ook stimuleert het een goede werking van je zenuwstelsel.

Hijiki

Hijiki is een gedroogd wier met een zilte, zoutachtige smaak zoals je die misschien van zeewier verwacht. Volgens oude Japanse leer zorgt deze soort voor glanzend en sterk haar!

Nori

Dit is het soort zeewier dat wordt gebruikt om sushi mee te maken, van de nori vellen. Maar wist jij dat het ook verkrijgbaar is als snelle snack (superlekker en vaak met toegevoegde B12!), wrap of flakes? Het is een bom van eiwitten, vitaminen en mineralen.

TIP van Happy Vegan: Ben jij bang dat je als veganist belangrijke voedingsstoffen mist? Lees hier uit welke voedingsmiddelen je ze kunt halen.

Waar kan ik zeewier kopen?

Steeds meer supermarkten bieden vegetarische- en zelfs veganistische producten aan! Dit geld ook voor zeewier, dat tegenwoordig gewoon bij de Albert Heijn of Jumbo te verkrijgen is.

Op zoek naar ingewikkeldere soorten dan nori en wakame? Die vind je in de natuurwinkel of online. Ook Ekoplaza heeft een groot assortiment.

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor salade met 4 soorten zeewier

Deze salade is naast ontzettend lekker, ook nog eens super goed voor lijf en leden. Dubbel goed dus!

Wist je dat alle goede dingen uit vis, eigenlijk uit zeewier komt, het zijn de groentes uit de zee, echt een goede aanvulling op een gebalanceerd dieet. Zeker met deze 4 soorten zeewier.

Gang Bijgerecht, Diner, lunch
Keuken Aziatische keuken, Chinese
Trefwoord hijiki, kombu, nori, wakame, zeewier
Voorbereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 216 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla naar keuze, gewassen
  • 4 el wakame
  • 4 blaadjes nori
  • 3 el kombu
  • 2 el hijiki
  • 0.5 avocado
  • 1 kleine wortel gewassen, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el sesamzaad

Instructies

  1. Maak de sla klein en doe deze in het bord waarop je het wilt serveren.

  2. Was de wortel en snijd de kop en staart eraf. Rasp hem fijn boven je salade.

  3. Sprenkel de sesamolie over de sla met wortel en mix dit goed.

  4. Voeg de zeewieren toe aan je sla, verdeel over het bord en meng nogmaals goed door.

  5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft over je salade.

  6. Garneer met de sesamzaadjes. Je kunt deze evt. van tevoren roosteren, maar ik vind ze zelf raw beter bij de salade passen 🙂

  7. Eet smakelijk!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor salade met 4 soorten zeewier

Deze salade is naast ontzettend lekker, ook nog eens super goed voor lijf en leden. Dubbel goed dus!

Wist je dat alle goede dingen uit vis, eigenlijk uit zeewier komt, het zijn de groentes uit de zee, echt een goede aanvulling op een gebalanceerd dieet. Zeker met deze 4 soorten zeewier.

Gang Bijgerecht, Diner, lunch
Keuken Aziatische keuken, Chinese
Trefwoord hijiki, kombu, nori, wakame, zeewier
Voorbereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 216 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla naar keuze, gewassen
  • 4 el wakame
  • 4 blaadjes nori
  • 3 el kombu
  • 2 el hijiki
  • 0.5 avocado
  • 1 kleine wortel gewassen, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el sesamzaad

Instructies

  1. Maak de sla klein en doe deze in het bord waarop je het wilt serveren.

  2. Was de wortel en snijd de kop en staart eraf. Rasp hem fijn boven je salade.

  3. Sprenkel de sesamolie over de sla met wortel en mix dit goed.

  4. Voeg de zeewieren toe aan je sla, verdeel over het bord en meng nogmaals goed door.

  5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft over je salade.

  6. Garneer met de sesamzaadjes. Je kunt deze evt. van tevoren roosteren, maar ik vind ze zelf raw beter bij de salade passen 🙂

  7. Eet smakelijk!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord