Glutenvrije taart van zoete aardappel

Dit is een van onze favoriete recepten, de vegan keuken blijkt keer op keer een super creaieve innovatieve keuken, en dat zien we met dit zoort gerechten, absoluut fantastisch.
  • Vegan Desserts
  • 8
  • 21g koolhydraten
glutenvrije taart zoete aardappeltaart 21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Vulling

  • 450 gram zoete aardappel
  • 350 ml amandel melk ongezoet
  • 12 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl speculaas kruiden
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 3 tl maizena

Deeg

  • 30 gram kokosolie
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram glutenvrij meel
  • 7 el water

Instructies

Vulling

  • Schil de aardappels en snijd in dunne plakken.
  • Kook de aardappels gaar (15 minuten)
  • Blend de gekookte en afgegoten aardappels glad.
  • Kook de aardappels samen met de andere ingredienten tot een dikke gladde puree. En laat afkoelen.

Deeg

  • Verhit de oven tot 180 graden.
  • Voeg alle ingredienten toe in een grote kom en mix tot een stevig deeg, voeg het water per eetlepel eraan toe zodat het niet te nat kan worden.
  • Duw het deeg in een ingevette taartpan tot een stevige bodem.
  • Giet de afgekoelde zoeteaardappel puree in de pan.
  • Bak 40 minuten tot mooi bruin, en laat compleet afkoelen voordat je het snijd.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Glutenvrije zoete aardappeltaart
Hoeveelheid per portie
Calories 174 Calories from Fat 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 9g14%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 88mg4%
Potassium 190mg5%
Carbohydrates 21g7%
Fiber 4g17%
Sugar 4g4%
Protein 4g8%
Vitamin A 7980IU160%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 96mg10%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Altijd als ik bezoek krijg bak ik even snel een taart, dat vind ik gewoon het gezelligst! Die taart moet natuurlijk vegan zijn (ik krijg altijd complimentjes van mijn vrienden, ook als zij niet vegan zijn) maar wat nou als iemand glutenvrij eet! Nou simpel, dan maak ik een glutenvrije taart! Deze zoete aardappeltaart vind ik super lekker.

Kun je als vegan ook glutenvrij leven?

Het korte antwoord is: absoluut! Maar het lange antwoord is wat minder resoluut. Mensen met een glutenintolerantie, of coeliakie moeten gewoon serieus hun dieet aanpassen en opletten op wat ze eten. En als vegan doe je dat natuurlijk ook!

Alleen dan is het wel opeens een stuk moeilijker. Granen zijn namelijk een belangrijke bron van koolhydraten en eiwitten voor vegans. Gelukkig zitten er niet in alle granen gluten; denk bijvoorbeeld aan rijst, sorghum or quinoa. Ook zijn er glutenvrije melen beschikbaar en kun je dus veel dingen zelf maken, en dus glutenvrij en vegan! Zoals deze glutenvrije taart!

Zoete aardappel in taart!

We denken bij aardappels natuurlijk meteen aan avond eten, en hartig eten, niet aan taart! Is zoete aardappel dan wel lekker in een taart?

Zeker weten! Zoete aardappel heeft iets weg van pompoen, of wortel en daar maken we ook de lekkerste taarten van. Zeker in de hersfst en winter (als we geen lokaal vers fruit kunnen kopen) is dit echt lekker.

Glutenvrije taart en andere vegan taarten!

Deze gluten vrije zoete aardappeltaart is echt heerlijk, echt een makkelijke manier om wat gezonde koolhydraten in je taart te verstoppen! Echt fijn om wat goeie vegan taart recepten achter de rug te hebben, bekijk onze meest populaire taart recepten ook eens!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Glutenvrije zoete aardappeltaart

Dit is een van onze favoriete recepten, de vegan keuken blijkt keer op keer een super creaieve innovatieve keuken, en dat zien we met dit zoort gerechten, absoluut fantastisch.

Gang Dessert, Taart
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord gluten vrij, taart, zoete aardappel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 8
calorieën 174 kcal

Ingrediënten

Vulling

  • 450 gram zoete aardappel
  • 350 ml amandel melk ongezoet
  • 12 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl speculaas kruiden
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 3 tl maizena

Deeg

  • 30 gram kokosolie
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram glutenvrij meel
  • 7 el water

Instructies

Vulling

  1. Schil de aardappels en snijd in dunne plakken.

  2. Kook de aardappels gaar (15 minuten)

  3. Blend de gekookte en afgegoten aardappels glad.

  4. Kook de aardappels samen met de andere ingredienten tot een dikke gladde puree. En laat afkoelen.

Deeg

  1. Verhit de oven tot 180 graden.

  2. Voeg alle ingredienten toe in een grote kom en mix tot een stevig deeg, voeg het water per eetlepel eraan toe zodat het niet te nat kan worden.

  3. Duw het deeg in een ingevette taartpan tot een stevige bodem.

  4. Giet de afgekoelde zoeteaardappel puree in de pan.

  5. Bak 40 minuten tot mooi bruin, en laat compleet afkoelen voordat je het snijd.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord