The Best Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes

Heerlijke vegan quiche, wij vinden dit super lekker om savond's te eten, maar de volgende ochtend is dit ook nog steeds héél lekker!
  • Vegan Lunch
  • 8
  • 13g koolhydraten
Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes 13g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 400 ml soja room soja keuken van de ah bijvoorbeeld
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram vegan feta violife greek white (of maak zelf)
  • 75 gram cashew
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 el kikkerertwenmeel
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dijon mosterd
  • bladerdeeg genoeg voor een taartbodem, veel bladerdeeg is vegan, maar let op roomboter!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de soja room met het kikkererwtenmeel, bloem, mosterd, zout.
  • Blend de cashew (week ze even van te voren) samen met de knoflook tot een fijne puree.
  • Meng de cashew puree goed met de sojaroom.
  • Pel de ui, snijd fijn en fruit goudbruin, voeg vervolgens de spinazie toe voor 2 minuten.
  • Beleg een taartpan met bladerdeeg, gebruik je losse plakjes overlap ze dan een klein beetje en duw met je vingers de randen stevig aan.
  • Vul de taartpan met de ui en spinazie, giet de sojaroom en cashew mix erover.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel die over de quiche met de ronde kant naar beneden.
  • Snijd de 'feta' in kleine blokjes en verspreid over de quiche.
  • Besprenkel met pijnboompitten.
  • Bak 40-50 minuten tot goud bruin.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
vegan quiche
Hoeveelheid per portie
Calories 194 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 14g22%
Carbohydrates 13g4%
Protein 5g10%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Je kent hem wel? De Franse romige taart die je op allerlei manieren kunt bereiden! Onze Vegan quiche zit bomvol gezonde groentes en is perfect voor lunch, diner en zelf ontbijt! Dit recept is niet glutenvrij, maar met 1 kleine aanpassing is dat zo gedaan!

Wat is een quiche?

Een quiche is een hartige open taart dat meestal gemaakt is van een zanddeeg bodem van bloem, water en boter. Het lijkt een beetje op een pizza. De vulling is van een opgeklopte mix van eieren en room. En dan kan je nog verschillende groenten, vis, vlees en kaas aan toevoegen. En vaak is het hoofdingrediënt: spek. Je kan het warm maar ook koud eten.

Super lekker, maar klinkt nou niet echt Vegan. Zo’n beetje alles wat je als Vegan niet wilt eten, zit erop. Maar geen paniek!gekoeld

Nu is de Quiche in een Vegan Jasje!

Ik hoor vaak van beginnende Vegans dat de producten het meest gemist worden:

  • Kaas
  • Ei
  • Room

Is ook te snappen, want deze ingrediënten worden ook veel gebruikt in baksel of ander recepten. Maar wist je dat die heel eenvoudig te vervangen zijn? Ons recept maakt gebruik van: Soja en Vegan Feta.
Dus, je hoeft je geen zorgen te maken over dat je jouw favorieten gerechten niet meer kunt maken. En deze Vegan quiche ook niet!

Heb je de smaak te pakken gekregen? En honger naar meer?

Dan hebben we naast dit recept ook nog een boel andere mooie Vegan recepten waarmee je jouw kookboek kunt aanvullen!
Zo hebben wij een mooie variant op de Ratatouille, om je Franse keuken uit te breiden. Of maak je eigen Vegan gehaktballen!

Of wil je eens proberen zelf kaas te maken? Dan kan je onze Plantaardige Amandelkaas uitproberen! Meer weten over Soja en wat je ermee kunt doen? Bekijk snel ons artikel over Soja!

 
4 van 13 stemmen
Afdrukken

vegan quiche

Heerlijke vegan quiche, wij vinden dit super lekker om savond's te eten, maar de volgende ochtend is dit ook nog steeds héél lekker!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Franse keuken
Trefwoord hartige taart, quiche, taart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8
calorieën 194 kcal

Ingrediënten

  • 400 ml soja room soja keuken van de ah bijvoorbeeld
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram vegan feta violife greek white (of maak zelf)
  • 75 gram cashew
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 el kikkerertwenmeel
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dijon mosterd
  • bladerdeeg genoeg voor een taartbodem, veel bladerdeeg is vegan, maar let op roomboter!

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Mix de soja room met het kikkererwtenmeel, bloem, mosterd, zout.

  3. Blend de cashew (week ze even van te voren) samen met de knoflook tot een fijne puree.

  4. Meng de cashew puree goed met de sojaroom.

  5. Pel de ui, snijd fijn en fruit goudbruin, voeg vervolgens de spinazie toe voor 2 minuten.

  6. Beleg een taartpan met bladerdeeg, gebruik je losse plakjes overlap ze dan een klein beetje en duw met je vingers de randen stevig aan.

  7. Vul de taartpan met de ui en spinazie, giet de sojaroom en cashew mix erover.

  8. Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel die over de quiche met de ronde kant naar beneden.

  9. Snijd de 'feta' in kleine blokjes en verspreid over de quiche.

  10. Besprenkel met pijnboompitten.

  11. Bak 40-50 minuten tot goud bruin.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Hanne Van Gils

    De room met de cashewnoten geeft een papperige vloeibare textuur, alsof je spinazie in roomsaus aan het eten bent. De smaak in zijn geheel is wel lekker.

    • Happy Vegan

      Om super romige cashewnoten te maken kook ik ze kort (1o minuten) die ik dan blend met bijvoorbeeld sojaroom. Soms kunnen gemengde cashews anders inderdaad n beetje textuur behouden. Even koken en goed blenden zou het moeten oplossen!

  • D.

    Kan je ook boekweitmeel of amandelmeel gebruiken?

    • Happy Vegan

      Het kikkererwtenmeel? Ja hoor die is er alleen maar om te binden en kun je gemakkelijk vervangen!
      Het bladerdeeg kun je natuurlijk niet vervangen met boekweit- of amandelmeel.

Geef een reactie