De Best Ever Bloemkool Pizzabodem. Extra krokant!

Je hoeft geen puntje pizza te missen met deze Vegan en glutenvrije Pizzabodem!!
  • Vegan Diner
  • 3 personen
  • 32g koolhydraten
Pizzabodem met vegan kaas op en donker bord op een witte achtergrond 32g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Bloemkool Pizza bodem

  • 400 gr bloemkool rozen
  • 3 el gemalen chia
  • 60 ml water
  • 48 gr amandelmeel
  • 2 el voedingsgist
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3/4 tl zeezout fijn gemalen / gewone zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Topping

  • 112 gr tomatensaus
  • 1 el tomatenpasta
  • 1/2 tl zeezout
  • 225 gr vegan mozzarella Naar eigen keuze
  • 5 gr gehakte basilicum, cayennepepervlokken kan ook ander soort peper gebruiken

Instructies

De bodem van bloemkool

  • Haal de bloemkoolroosjes door een keukenmachine op het roosterblad (niet het "S"-mes) om de bloemkoolrijst te maken.
    Of rasp ze met de hand met een doosrasp. (Dat maakt ongeveer 400gr.)
  • Gooi de bloemkoolrijst over in een grote gaaszeef en breng een pot water aan de kook. Plaats de zeef over de pot en dek het af met een deksel. Stoom 5 min om te verzachten. Laat afkoelen.
  • Als het voldoende is afgekoeld, schep je bloemkoolrijst in een dunne theedoek of kaasdoek. Druk zoveel mogelijk water eruit met je handen. (Het is belangrijk om het erg droog te krijgen).
  • Voorverwarm de oven op 230 graden. *
  • Meng in een grote kom de bloemkoolrijst, gemalen chia, water, amandelmeel, voedingsgist, Italiaanse kruiden, zeezout en knoflookpoeder goed door elkaar. Vorm vervolgens met je handen deeg tot een bal.
  • Leg het deeg op pakpapier in de vorm van je pizza of pakplaat. Maak het deeg plat met je handen, krijg het zo vlak en rond mogelijk, ongeveer halve cm.
  • Leg de pizzakorst voorzichtig met het pakpapier op je hete pizzasteen of bakplaat. Kook 20 minuten in de oven. Zet vervolgens het vuur lager tot 200C en kook nog 15-20 minuten of tot het goudbruin is.

De topping

  • Bereid ondertussen pizzasaus voor door de tomatensaus, tomatenpuree en zeezout in een kleine kom samen te kloppen.
  • Bedek de pizzabodem met pizzasaus en schep er royaal veganistische mozzarella overheen. Bestrooi met basilicum, zeezout, peper en cayennepepervlokken. Snijd in plakjes en serveer. **
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Krokante bloemkool Pizzabodem
Hoeveelheid per portie
Calories 383 Calories from Fat 225
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 25g38%
Carbohydrates 32g11%
Protein 10g20%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Iedereen houdt ervan! Een lekkere pizza. In veel pizza’s zitten zuivelproducten. Dus niet echt ideaal voor een Vegan Lifestyle. Maar geen nood! Met dit recept kun jij heel makkelijk jouw eigen Vegan Pizzabodem maken. En het is ook nog eens Glutenvrij! Zo hoef je geen puntje te missen.

Een Pizzabodem als bord?

Denk je aan pizza, dan denk je meteen aan Italië. Het is een heerlijk gerecht waarvoor je maar een paar dingen nodig hebt: Deeg, een oven en lekkere ingrediënten voor de topping. Vaak is dat iets met vlees of kaas…. maar de variaties zijn eindeloos! Wist je dat ze deze ronde deegbodems als borden gebruikten? Zo at je letterlijk je bord leeg.

Is een Pizzabodem Vegan en Glutenvrij?

Normaal gesproken wordt deeg gemaakt van melk, eieren en bloem. Dat is natuurlijk niet zo handig als je Vegan of een Glutenintolerantie hebt. Gelukkig kun je steeds vaker Vegan pizza’s of pizzabodems kopen. Maar waarom zou je ze niet zelf maken? Het enige wat je nodig hebt zijn 7 ingrediënten en een oven!

Genoten van deze Pizzabodem? Dan ga je smullen van deze Basisrecepten!

Ben je net begonnen met Vegan of wil je vaker Vegan gaan eten? Dan is het handig om een paar goeie en makkelijke basisrecepten achter de hand te hebben! Zoals voor vegan koekjes maar ook voor lekkere luchtige vegan pannenkoeken. En laten we ook vooral het recept voor klassieke appeltaart niet vergeten. Elke maaltijd verdient ook een goed sausje. Daar is deze bechamelsaus perfect voor. Eet smakelijk!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Krokante bloemkool Pizzabodem

Je hoeft geen puntje pizza te missen met deze Vegan en glutenvrije Pizzabodem!!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaanse keuken
Trefwoord bloemkool, gluten vrij, vegan, veganpizza
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 3 personen
calorieën 383 kcal

Ingrediënten

Bloemkool Pizza bodem

  • 400 gr bloemkool rozen
  • 3 el gemalen chia
  • 60 ml water
  • 48 gr amandelmeel
  • 2 el voedingsgist
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3/4 tl zeezout fijn gemalen / gewone zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Topping

  • 112 gr tomatensaus
  • 1 el tomatenpasta
  • 1/2 tl zeezout
  • 225 gr vegan mozzarella Naar eigen keuze
  • 5 gr gehakte basilicum, cayennepepervlokken kan ook ander soort peper gebruiken

Instructies

De bodem van bloemkool

  1. Haal de bloemkoolroosjes door een keukenmachine op het roosterblad (niet het "S"-mes) om de bloemkoolrijst te maken.

    Of rasp ze met de hand met een doosrasp. (Dat maakt ongeveer 400gr.)

  2. Gooi de bloemkoolrijst over in een grote gaaszeef en breng een pot water aan de kook. Plaats de zeef over de pot en dek het af met een deksel. Stoom 5 min om te verzachten. Laat afkoelen.

  3. Als het voldoende is afgekoeld, schep je bloemkoolrijst in een dunne theedoek of kaasdoek. Druk zoveel mogelijk water eruit met je handen. (Het is belangrijk om het erg droog te krijgen).

  4. Voorverwarm de oven op 230 graden. *

  5. Meng in een grote kom de bloemkoolrijst, gemalen chia, water, amandelmeel, voedingsgist, Italiaanse kruiden, zeezout en knoflookpoeder goed door elkaar. Vorm vervolgens met je handen deeg tot een bal.

  6. Leg het deeg op pakpapier in de vorm van je pizza of pakplaat. Maak het deeg plat met je handen, krijg het zo vlak en rond mogelijk, ongeveer halve cm.

  7. Leg de pizzakorst voorzichtig met het pakpapier op je hete pizzasteen of bakplaat. Kook 20 minuten in de oven. Zet vervolgens het vuur lager tot 200C en kook nog 15-20 minuten of tot het goudbruin is.

De topping

  1. Bereid ondertussen pizzasaus voor door de tomatensaus, tomatenpuree en zeezout in een kleine kom samen te kloppen.

  2. Bedek de pizzabodem met pizzasaus en schep er royaal veganistische mozzarella overheen. Bestrooi met basilicum, zeezout, peper en cayennepepervlokken. Snijd in plakjes en serveer. **

Recept Notities

* Als u een pizzasteen gebruikt, leg er dan eerst bakpapier overheen.

** Je kan de pizza nog een keer in de oven zetten om de kaas lekker te laten doorsmelten.

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord