Dit is een van onze favoriete recepten, de vegan keuken blijkt keer op keer een super creaieve innovatieve keuken, en dat zien we met dit zoort gerechten, absoluut fantastisch.
Schil de aardappels en snijd in dunne plakken.
Kook de aardappels gaar (15 minuten)
Blend de gekookte en afgegoten aardappels glad.
Kook de aardappels samen met de andere ingredienten tot een dikke gladde puree. En laat afkoelen.
Verhit de oven tot 180 graden.
Voeg alle ingredienten toe in een grote kom en mix tot een stevig deeg, voeg het water per eetlepel eraan toe zodat het niet te nat kan worden.
Duw het deeg in een ingevette taartpan tot een stevige bodem.
Giet de afgekoelde zoeteaardappel puree in de pan.
Bak 40 minuten tot mooi bruin, en laat compleet afkoelen voordat je het snijd.
Glutenvrije zoete aardappeltaart , een Recept van HappyVegan.nl