WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Vegan en Glutenvrije Frambozen Panna Cotta
- Vegan Desserts
-
5
- 17g koolhydraten
Ingrediënten
Basis
- 400 ml volle kokosmelk 1 blik
- 60 gram frambozen ontdooide
- 0.75 tl agar agar
- 50 gram witte suiker
Frambozen sauw
- 120 gram frambozen ontdooide
- 2 el witte suiker
Instructies
- Voeg de 60 gram frambozen en de kokosmelk samen in de blender en blendt het tot het een zachte textuur heeft.
- Plaats een nut milk bag over een pot en schenk de frambozen- kokos mix erin.
- Pers de harde stukjes van de frambozen eruit.
- Klop het agarpoeder en de suiker erin, breng het aan de kook in een pan en laat het 2-3 minuten sudderen. Schenk de mix in smalle glazen of porseleinen vormen. Laat ze een nacht in de vriezer rusten.
Frambozen saus:
- Laat de frambozen samen met de suiker in een pannetjes sudderen en pureer de frambozen een beetje.
- Bij het serveren: Ga met een mes langs de rand van de panna cotta tot je hem uit zijn vorm kan halen. Top hem vervolgens met de warme frambozen saus.
Het voorjaar is begonnen! Een dag om is lekker uit te pakken en jouw geliefden flink te verwennen. Maar wat is een mooi vegan recept om het voorjaar te vieren?
Deze zijdezachte Frambozen Panna Cotta is super lekker en heel makkelijk te maken. Dit is hét dessert dat elk vegan -en Glutenvrij hart doet smelten!
Is een Frambozen Panna Cotta van zichzelf Vegan?
Panna Cotta is een Noord- Italiaans dessert, dat letterlijk “gekookte room” betekend. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Breng het geheel een kwartiertje aan de kook, et voilà. Vaak worden deze roomtaartjes met fruit, karamel of chocolade gereserveerd. Maar de variaties zijn eindeloos. En nu is deze Frambozen Panna Cotta ook gemakkelijk te maken in een lekker Vegan jasje!
Frambozen zijn echte supervruchten!
In dit recept gaan wij voor een Frambozen Panna Cotta met kokos.
Niet alleen de Italianen zijn dol op frambozen. Ook wij in Nederland smullen van deze zoete braamsoort. En ze zijn nog eens erg gezond!
Ze bevatten namelijk veel vitamine en mineralen zoals: vitamine C, B11, magnesium en Kalium. Dat goed is voor onze hersenen, spieren en zenuwstelsel. In de sportwereld raden ze frambozen aan voor het spierherstel na een heftig fysieke inspanning.
Frambozen zijn goed tegen kwalen en ziekten.
Vitamine C is heel belangrijk voor ons lichaam. Het helpt bij het functioneren van onze botten, bloedvaten, huid en de opname van ijzer.
Frambozen zijn een echte bron aan vitamine C. 240 Gram framboos is genoeg voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Maar frambozen zijn ook sterke antioxidanten. Ze worden zelfs gebruikt bij het tegengaan van kanker. Ze zijn ook bijzonder rijk aan vezels en essentieel voor de gezondheid van onze darmen. Tijdens de menstruatiecyclus en zwangerschap is een kopje frambozenthee heel geschikt om krampen en misselijkheid tegen te gaan.
Meer recepten om verliefd op te worden?
Deze Frambozen Panna Cotta is een super gezond dessert waar je ook in de vroege lente, iedereen blij mee kunt maken! Wat wil je nog meer? Je kunt frambozen natuurlijk makkelijk toevoegen in ontbijt of als tussendoortje. Wat dacht je van onze Frambozen mousse!
Meer inspiratie voor jouw Valentijn menu? Bekijk ook onze Vegan aquafaba of deze heerlijke kerstentaart om een romantische diner mee af te sluiten!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.