De luchtigste Vegan slagroom van aquafaba

Heerlijke zachte slagroom, lekker zelf gemaakt van aquafaba!
  • Vegan Desserts
  • 10
  • 9g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 120 ml aquafaba van een pot kikkererwten
  • 1/8 tl wijnsteen
  • 85 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Giet de aquafaba af in een kom (de kikkerertwen zijn voor iets anders)
  • Voeg de wijnsteen toe en begin met kloppen om gemiddelde snelheid, al shet schumig word om hoge snelheid tot er pieken ontstaan.
  • Voeg de poedersuiker en vanille aroma toe en klop op tot het fluffy en zacht is
  • Serveer meteen, in de koelkast word het snel slap, je kunt het eventueel invriezen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan slagroom van aquafaba
Hoeveelheid per portie
Calories 40 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 20mg1%
Potassium 20mg1%
Carbohydrates 9g3%
Sugar 8g9%
Protein 1g2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heb ik net zo’n heerlijke taart gemaakt, heb ik geen slagroom in huis! Wel heb ik een blik kikkererwten in huis, en dus aquafaba, ik laat jou zien hoe je gemakkelijk zelf een super luchtige, lekker vegan slagroom kan maken!

Vegan slagroom uit de winkel of zelf maken?

Wij van Happy Vegan maken sowieso alles liever zelf. Je weet dan precies wat er in je eten zit, en hoe het is gemaakt. Zo kun je duidelijke keuzes maken over je eten. Nou eet niemand slagroom voor z’n gezondheid, maar je weet nu wel veel beter hoeveel suikers je bijvoorbeeld tot je neemt, terwijl met dingen die je uit de winkel koopt heb je dat minder goed door. Door het gemak , en de onduidelijkheid van de woorden en verpakkingen, weet je eigenlijk niet hoe gezond of ongezond jouw vegan slagroom nou eigenlijk is.

Daarnaast is zelf dingen maken ook leuk, het kost wat extra tijd, maar wij denken dat die tijd goed besteed is!

Aquafaba? Daar heb ik nog nooit van gehoordā€¦

Aqua betekent water, en faba betekent water, het is dus bonen water. Men kwam erachter dat het water uit bonenblikken erg eiwitrijk is en dezelfde eigenschappen als het wit van een ei heeft. Vaak wordt met aquafaba het vocht vanĀ kikkererwtenĀ bedoelt, omdat deze aquafaba veel eiwitten heeft en weinig eigen smaak heeft.Ā Witte bonenĀ aquafaba heeft ook weinig smaak maar minder eiwitten. En andere bonen hebben vaak veel eigen smaak, en je wilt niet dat je vegan slagroom naarĀ kidney bonenĀ proeft.

Wil jij weten wat je nog meer met aquafaba kunt doen? Kijk naar onze top 6 aquafaba recepten!

Weet jij al waar je slagroom op gaat eten?

Deze slagroom is echt heerlijk, ben je opzoek naar heerlijke taart recepten om de slagroom op te doen? Dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken.

5 van 3 stemmen
Afdrukken

Vegan slagroom van aquafaba

Heerlijke zachte slagroom, lekker zelf gemaakt van aquafaba!

Gang Dessert
Keuken American, Amerikaans, Franse keuken, Nederlands
Trefwoord aquafaba, slagroom
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 10
calorieƫn 40 kcal

Ingrediƫnten

  • 120 ml aquafaba van een pot kikkererwten
  • 1/8 tl wijnsteen
  • 85 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  1. Giet de aquafaba af in een kom (de kikkerertwen zijn voor iets anders)

  2. Voeg de wijnsteen toe en begin met kloppen om gemiddelde snelheid, al shet schumig word om hoge snelheid tot er pieken ontstaan.

  3. Voeg de poedersuiker en vanille aroma toe en klop op tot het fluffy en zacht is

  4. Serveer meteen, in de koelkast word het snel slap, je kunt het eventueel invriezen.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Cocky Berrevoets

    ik ben erg benieuwd ga dit met pasen eens proberen

Geef een reactie