Vegan broodbeleg: groentespread

Lekker zelfs groentespreads maken voor op brood, probeer onze recepten eens! Zo heb je altijd genoeg brood beleg!
  • Vegan Lunch
  • 1 potje
  • 12g koolhydraten
broodbeleg groentespreads 12g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 300 gram bieten rauw
  • 300 gram bospeen geschild
  • 0,5 tl kaneel gemalen
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 el olie zonnebloem
  • 50 gram medjouldadels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. 
  • Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm.
  • Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
  • Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe.
  • Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
vegan groentespreads
Hoeveelheid per portie
Calories 50
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Sodium 55.25mg2%
Potassium 282.9mg8%
Carbohydrates 12g4%
Fiber 2.6g11%
Sugar 8.25g9%
Protein 1g2%
Vitamin A 6275IU126%
Vitamin C 4mg5%
Calcium 20mg2%
Iron 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gezond broodbeleg en 100% vegan

Kun jij in het weekend ook zo genieten van een heerlijk ontbijtje? Of ben je opzoek naar broodbeleg voor mee naar je werk? Helaas zijn veel soorten broodbeleg met dierlijke producten…

Daarom hebben wij dit recept voor vegan beleg voor je gemaakt! Gaar wat groenten in de oven, mixen en smullen maar. Voor recepten zoals dit gaar ik meestal wat extra groentens tijdens het maken van bijvoorbeeld een groentenschotel, zo sta ik niet twee keer te koken, en is zelf broodbeleg maken helemaal niet meer zo tijdrovend!

Zelf groentespreads maken

In principe kun je met allerlei groentespreads maken. Zorg dat ze zacht worden in de oven of pan. Op die manier zijn ze makkelijk te bewerken met blender, keukenmachine of staafmixer. Voeg nog wat kruiden toe om op smaak te brengen en voilà, je broodbeleg is klaar voor gebruik! Zelf houden we het meest van rode bietendie zijn super gezond, en omdat ze zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Go beet! En

Heb je ook onze Hummus van erwt al geprobeerd? Of ooit gehoord van Baba Ganoush? Dat is een puree van Aubergine! Heerlijk op platbrood! We hebben ook een lekkere pesto! Lekker met wat plakjes tomaat en pijnboompitjes. Of wat dacht je van een olijf en paprika tapenade op geroosterd brood?

Zo hebben we opeens 5 heerlijke groentespreads als broodbeleg, smakelijk!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

vegan groentespreads

Lekker zelfs groentespreads maken voor op brood, probeer onze recepten eens! Zo heb je altijd genoeg brood beleg!
Gang Ontbijt
Keuken hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 1 potje
calorieën 50 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 300 gram bieten rauw
  • 300 gram bospeen geschild
  • 0,5 tl kaneel gemalen
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 el olie zonnebloem
  • 50 gram medjouldadels

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. 

  2. Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm.

    WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?

    Inspireer vrienden en familie met je veelzijdige kookkunsten!

  3. Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.

  4. Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe.

  5. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

Meike Wessels
De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord