Aardbeien- Kokosmelk smoothie: Dé zomerdrink voor een energiek en sterk je lichaam!

Deze smoothie aardbei-kokosmelk lijkt wel een milkshake, maar dan een gezonder! Lekker als ontbijt of als een zoet tussendoortje. Enjoy!
 • Vegan Drankjes
 • 1 persoon
 • 25g koolhydraten
aarbeien- kokosmelk smoothie met aardbeien op zwarte achtergrond 25g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

 • 200 ml kokosmelk
 • 50 gr banaan
 • 5 aardbeien
 • 1/2 limoen
 • 1 vanillestokje

Instructies

 • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
 • Schil de banaan en pers de limoen uit.
 • Snijd het vanillestokje open en verwijder de merg. Gebruik hier maar ¼ deel van en bewaar het overige merg voor een ander gerecht.
 • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix tot een egale massa.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Aardbeien kokos smoothie
Hoeveelheid per portie
Calories 475 Calories from Fat 396
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 44g68%
Carbohydrates 25g8%
Protein 5g10%
Iron 7mg39%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze aardbeien- kokosmelk smoothie lijkt wel een milkshake, maar dan gezonder! Lekker als ontbijt of als een zoet tussendoortje. Enjoy!

Aardbeien: is het meest gegeten fruitsoort.

Je kan wel zeggen dat wij Nederlanders echt dol op aardbeien zijn. Dit populaire fruit worden in drankjes, snacks, maaltijden en natuurlijk vooral in toetjes toegepast. Een Aardbei heeft de op de kiwi na, de meeste vitamine C in zich. Daarnaast bevat het ook foliumzuur.

Waar dient foliumzuur voor?

Foliumzuur of vitamine B11 draagt veel bij aan de groei en het functioneren van ons lichaam. Ook helpt het bij de aanmaak van witten en rode bloedcellen.
Vooral zwangere vrouwen wordt geadviseerd om foliumzuur ten nemen, zodat het ongeboren kind goed kan ontwikkelen en geen verhoogde kans heeft op een hazenlip of open ruggetje.

Maar ook voor volwassenen is een goede hoeveelheid erg belangrijk. Zo voorkom je vermoeidheid, bloedarmoede en darmstoornissen. Dus deze aardbeien- kokos smoothie is perfect om dit op peil te houden.

Kokosmelk geeft een boost aan energie en anti- oxidanten!

Naast vitamines en mineralen, bevat kokosmelk anti- oxidanten die vrije radicalen bestrijden en je lichaam beschermen. Kokosmelk is ook rijk aan laurinezuur. Dit is een vetzuur dat ook in de moedermelk te vinden is. Dit vetzuur heeft vele anti schimmel en anti virale eigenschappen, die dus ook weer een goede bijdrage leveren in het bestrijden van ziekten en bacteriën.

Neem kokosmelk wel met maten. Want zoals ik al aangaf is het ook echte een energie klapper. Er zitten veel natuurlijk suikers in en bevat veel verzadigde vetten.

Met deze aardbeien- kokosmelk smoothie geef je op deze manier jouw lichaam een echte beschermings- boost!

Benieuwd naar meer van dit soort super recepten?

We hebben nog veel meer lekkere smoothie combinaties. Probeer eens onze Rode Smoothie mix met rode biet! Of maak je eigen ijsje met kokosmelk zoals deze avocado pistache ijs!
Maar je kan nog zoveel meer met aardbei en kokosmelk maken. Ga voor een lekker energieontbijt met onze Havermoutpap met aardbei. Of maak een heerlijke Vegan Curry.

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie