Smoothie maken met wortel, bleekselderij en sinaasappel

Deze gezonde smoothie zit vol vitaminen, mineralen, kalium en calcium. Door wortel en bleekselderij in je sinasappelsap te blenderen krijg je gemakkelijk meer groentes binnen!
  • Vegan Drankjes
  • 1 persoon
  • 21g koolhydraten
sinaasappelsap met wortel en bleekselderij 21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 wortel
  • 2 stengels selderij
  • 1 halve citroen
  • 1 tl gember

Instructies

  • Was de bleekselderij en wortel en snijd ze in grove stukken. Hak de gember fijn.
  • Doe de gesneden ingrediënten in de blender en pers er het sap van een sinaasappel en een halve citroen boven uit.
  • Blend tot een smoothie.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Sinaasappelsap met wortel en bleekselderij
Hoeveelheid per portie
Calories 87
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Sodium 43mg2%
Potassium 432mg12%
Carbohydrates 21g7%
Fiber 4g17%
Sugar 15g17%
Protein 1g2%
Vitamin A 10485IU210%
Vitamin C 73.3mg89%
Calcium 73mg7%
Iron 0.2mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ben jij ook van het zelf smoothies maken? Probeer deze smoothie met wortel en bleekselderij eens!

Zijn bleekselderij en wortel gezond?

Ja! Bleekselderij zit vol gezonde vitaminen, mineralen en bevat daarnaast veel kalium en calcium. De combinatie met wortel maken we niet voor niets: ook deze groente zit boordevol goeds.

Zowel bleekselderij als wortelen bevatten bèta-carotenen. Deze werken antioxiderend en bevorderen een goede weerstand. Zoals van wortels wel bekend zijn ze goed voor je ogen, maar ook zorgen ze voor gezonde botten, tanden en je huid.

Bleekselderij rauw eten, koken of bakken?

Dat is maar net waar je zin in hebt! Je kunt bleekselderij rauw eten als snack met een lekkere hummus dip, of als bite toevoegen aan je salade. Maar selderij is ook geschikt om als groente te stomen, kort aan te bakken met wat noten, of om te koken in, bijvoorbeeld, een soep.

Maar wist jij dat de groente ook erg geschikt is als toevoeging aan smoothies? Dit komt omdat selderij een vochthoudende groente is. Zo krijgen sapjes en smoothies een lekker vloeibare structuur.
Zelf een smoothie maken met spinazie: doe je hier.

Wanneer koop ik bleekselderij?

Het liefst koop jij natuurlijk groenten uit het seizoen en uit eigen land. Dat is naast goedkoper, ook beter voor het milieu (denk aan de kosten en energie die worden bespaard door het ontbreken van externe kweek en vervoer).

Bleekselderij is het hele jaar verkrijgbaar. Je koopt het op de markt of gewoon in de supermarkt. Nederlandse selderij koop je in de maanden mei tot en met november.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Sinaasappelsap met wortel en bleekselderij

Deze gezonde smoothie zit vol vitaminen, mineralen, kalium en calcium. Door wortel en bleekselderij in je sinasappelsap te blenderen krijg je gemakkelijk meer groentes binnen!

Gang Drinks, Smoothie
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord bleekselderij, sinaasappel, sinaasappelsap, smoothie, winterpeen, wortel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 87 kcal

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 wortel
  • 2 stengels selderij
  • 1 halve citroen
  • 1 tl gember

Instructies

  1. Was de bleekselderij en wortel en snijd ze in grove stukken. Hak de gember fijn.

  2. Doe de gesneden ingrediënten in de blender en pers er het sap van een sinaasappel en een halve citroen boven uit.

  3. Blend tot een smoothie.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord