Groenten ovenschotel: Ratatouille

De lekkerste Franse groenten ovenschotel, en natuurlijk Vegan!
  • Vegan Diner
  • 2
  • 43g koolhydraten
vegan groente ovenschotel ratatouille 43g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram tomaat blokjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/4 tl appel cider azijn
  • 4 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 takje Thijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl chili poeder
  • 2 rode ui gehakt
  • 1 courgette groot, in plakjes
  • 1 aubergine japans, in plakjes
  • 3 tomaten roma, in plakjes

Instructies

  • Verhit de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • In een kom mix de tomaten blokjes, olie, azijn, knoflook, 4 blaadjes basilicum (fijn gehakt), provencaalse kruiden, zout, peper en chili poeder. giet het geheel op de bodem van de ovenschaal en verdeel.
  • Verdeel de plakjes tomaat, aubergine, courgette en ui afwisselend en rechtopstaand over de ovenschaal. Spray of druppel een beetje extra olie over de groente.
  • Bak 1 uur, de tomatensaus bubbelt op de bodem en de groente zijn nu zacht. Garneer met de overige (gehakte) basilicum. (Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker)
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Ratatouille
Hoeveelheid per portie
Calories 195 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 209mg9%
Potassium 1671mg48%
Carbohydrates 43g14%
Fiber 14g58%
Sugar 24g27%
Protein 8g16%
Vitamin A 2090IU42%
Vitamin C 67mg81%
Calcium 126mg13%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ratatouille het klassieke Franse groenten ovenschotel gerecht! Eigenlijk elke cultuur heeft wel z’n vegan klassiekers er tussen zitten, ratatouille is die van Frankrijk, zo krijg je gemakkelijk al je groenten binnen!

Gemakkelijk veel groenten eten

Vin jij het ook zo lastig om veel groenten te eten? En dan ook nog gevarieerde groentes te gebruiken? Een groenten ovenschotel is perfect voor jou! Wij gebruiken: ui, courgette, aubergine, tomaat! Maar je kan het ook heel gemakkelijk afwisselen met andere groenten!

Denk aan alle knollen en wortels, eigenlijk alles wat je in plakjes kunt snijden! Zijn perfect voor Ratatouille!

Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden is de baktijd. Wij hebben deze vier groentes uitgezocht omdat ze heel goed samen ongeveer even lang in de oven kunnen. Maar gebruik ik harde knollen, en bijvoorbeeld tomaat tegelijkertijd in een ovenschotel dan gaart niet alles even snel. Een goeie tip is dus of je groentes goed te matchen, of je hardere groentes eerst even voor te koken!

Vond je de groenten ovenschotel zo lekker, dat je meer wilt proberen uit de Franse keuken?

Opzoek naar andere klassieke Franse recepten wat dacht je van ons heerlijke kaasfondue recept? Of misschien wil jij bij je groenten ovenschotel ook wel een lekkere Franse saus, wat dacht je van een Bechamelsaus, of van een Rode wijnsaus?

 

4 van 1 stem
Afdrukken

Ratatouille

De lekkerste Franse groenten ovenschotel, en natuurlijk Vegan!

Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord groenteschotel, ovenschotel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 2
calorieën 195 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram tomaat blokjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/4 tl appel cider azijn
  • 4 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 takje Thijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl chili poeder
  • 2 rode ui gehakt
  • 1 courgette groot, in plakjes
  • 1 aubergine japans, in plakjes
  • 3 tomaten roma, in plakjes

Instructies

  1. Verhit de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in.

  2. In een kom mix de tomaten blokjes, olie, azijn, knoflook, 4 blaadjes basilicum (fijn gehakt), provencaalse kruiden, zout, peper en chili poeder. giet het geheel op de bodem van de ovenschaal en verdeel.

  3. Verdeel de plakjes tomaat, aubergine, courgette en ui afwisselend en rechtopstaand over de ovenschaal. Spray of druppel een beetje extra olie over de groente.

  4. Bak 1 uur, de tomatensaus bubbelt op de bodem en de groente zijn nu zacht. Garneer met de overige (gehakte) basilicum. (Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker)

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord