Waarschijnlijk de lekkerste Pecan Pie die je hebt gehad!

Eigenlijk niet zo heel bekend in Nederland, maar pecan pie is echt voortreffelijk, een prima manier om meer noten te eten ;)
  • Vegan Desserts
  • 12
  • 43g koolhydraten
vegan taart pecan pie 43g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

Vulling

  • 5 el vegan margerine
  • 200 gram bruine suiker
  • 250 ml ahornsiroop
  • 4 el maizena
  • 1/2 tl zout
  • 2 el rum
  • 1 tl vanille aroma
  • 250 gram zijde tofu
  • 250 gram pecan noten geroosterd

Deeg

  • 100 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosolie
  • 10 el water

Instructies

Vulling

  • Verwarm de margerine, bruine suiker, en ahronsiroop met de maizena, tot het kookt. Zet het vuur zacht en laat het nog een minuut door pruttelen. Voeg de zout, rum en vanille toe en roer.
  • Blend de tofu zacht, voed de suiker mix toe en blend nogmaals zacht. Voeg de pecans toe (op 30/40 na voor de topping) en blend nogmaals kort. Laat afkoelen.

Deeg

  • Verhit de oven op 180 graden.
  • Mix de ingredienten in een kom tot een stevig deeg, voeg het water lepel per lepel toe zodat het deeg niet te nat wordt.
  • Duw het deeg in een taartpan tot een stevige bodem.
  • Giet de afgekoelde vulling in de bodem, en top af met de pecan noten.
  • Bak een uur tot goud bruin. Laat afkoelen voor je begint met snijden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Pecan pie
Hoeveelheid per portie
Calories 398 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 23g35%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 22mg1%
Potassium 179mg5%
Carbohydrates 43g14%
Fiber 3g13%
Sugar 31g34%
Protein 6g12%
Vitamin A 28IU1%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 63mg6%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vol, stevig, zoet, maar ook dat nootachtig hartig, ik kan er niet om heen, pecan pie is gewoon een van mijn lievelings taarten. Pecan noten vind ik sowieso lekker, en taart gaat er eigenlijk altijd in! Wat is jouw lievelings taart?

Zijn pecan noten goed voor mij?

Deze pie zit vol met Pecan, en die zitten vol met belangrijke vitamines en mineralen. Denk aan vitamine B1, en vitamine E. Ze bewijzen dan ook weer dat gezond ook heel erg lekker is!

Wij (en het voedingscentrum ook trouwens) raden een handje vol (ongezouten) noten per dag aan! Die zitten vol met onverzadigde vetten, ze verlagen je cholesterol en beschermen daarmee de kans op hart en vaatziekten.

Vaker een vegan taart bakken? Goed idee, probeer onze populairste top 8 eens!

Wat voor pecan gebruik ik voor mijn taart?

Ongebrande vs. gebrande pecan

Ongebrande pecans (rauw) zijn niet bewerkt en bevatten alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen. Noten die sowieso nooit gebrand worden aangeboden zijn walnoten en paranoten.

Gebrande noten zijn noten die zijn gefrituurd in olie. Doordat de noten op hoge temperatuur zijn gebrand, bevatten deze noten iets minder vitamines en mineralen dan de ongebrande rauwe variant. Voor hun gezondheidswaarde maakt dat niet veel uit. Omdat noten al veel gezonde onverzadigde vetten bevatten, nemen ze vrijwel geen olie meer op. Gebrande noten bevatten daarom ongeveer evenveel vet als rauwe noten.

Geroosterde pecannoten

Geroosterde noten zijn met droge lucht geroosterd. Hier is geen olie aan te pas gekomen.

Gezout en ongezout

De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid inname voor zout ligt op 6 gram. Maar om echt te genieten van een gezond leven eet je liever een stuk minder: 3 Ć” 4 gram. Dus je wilt ook eigenlijk ongezouten noten, sowieso lekkerder voor op je taart!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Pecan pie

Eigenlijk niet zo heel bekend in Nederland, maar pecan pie is echt voortreffelijk, een prima manier om meer noten te eten šŸ˜‰

Gang Dessert, Taart
Keuken American, Amerikaans
Trefwoord pecan, taart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 12
calorieƫn 398 kcal

Ingrediƫnten

Vulling

  • 5 el vegan margerine
  • 200 gram bruine suiker
  • 250 ml ahornsiroop
  • 4 el maizena
  • 1/2 tl zout
  • 2 el rum
  • 1 tl vanille aroma
  • 250 gram zijde tofu
  • 250 gram pecan noten geroosterd

Deeg

  • 100 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosolie
  • 10 el water

Instructies

Vulling

  1. Verwarm de margerine, bruine suiker, en ahronsiroop met de maizena, tot het kookt. Zet het vuur zacht en laat het nog een minuut door pruttelen. Voeg de zout, rum en vanille toe en roer.

  2. Blend de tofu zacht, voed de suiker mix toe en blend nogmaals zacht. Voeg de pecans toe (op 30/40 na voor de topping) en blend nogmaals kort. Laat afkoelen.

Deeg

  1. Verhit de oven op 180 graden.

  2. Mix de ingredienten in een kom tot een stevig deeg, voeg het water lepel per lepel toe zodat het deeg niet te nat wordt.

  3. Duw het deeg in een taartpan tot een stevige bodem.

  4. Giet de afgekoelde vulling in de bodem, en top af met de pecan noten.

  5. Bak een uur tot goud bruin. Laat afkoelen voor je begint met snijden.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Marja van Maanen

    Hi, even een vraagje. De hoeveelheid suiker + ahorn siroop voor de pecan pie lijkt erg veel.
    Kloppen deze hoeveelheden?
    Dank

Geef een reactie