Frisse Citroen Scones voor het Paasontbijt

Citroen Scones
  • Vegan Lunch
  • 8
  • 51g koolhydraten
Citroen Scones op wit bord met vork 51g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 30 gram veganistische boter marganine
  • 4 el agave (veganistisch) ter vervanging van honing
  • 2 el rietsuiker + 1 voor het bestrooien
  • 3 el citroensap
  • 2 el citoen schil
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 tl puur vanille extract

Citroen Glazuur

  • 200 gram bakkersuiker
  • 60 ml citroensap
  • 1 el gesmolten boter margarine

Instructies

  • 1. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • 2. Voeg in een middelgrote mengkom bloem, bakpoeder, zout en rietsuiker toe.
  • 3. Snijd in boter tot de boter in kleine klonten zit, gelijkmatig verdeeld in het deeg.
  • 4. Voeg de agave, citroensap, citroenschil, amandelmelk en vanille-extract toe en meng de ingrediënten. Als het deeg te droog is, voeg dan meer melk toe, 1 eetlepel per keer totdat het deeg stijf is. Je wilt niet dat het deeg vloeibaar is.
  • 5. Voeg de deeg toe aan een met bloem bestoven oppervlak en kneed een paar keer. Rol uit in een ronde schijf en verdeel deze in 8 gelijkmatige plakjes. Breng het met een spatel over op een met perkament beklede bakplaat.
  • 6. Strooi rietsuiker over scones (optioneel).
  • 8. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

Het Glazuur:

  • 1. Klop alles samen tot het mengsel verandert in een dik glazuur.
  • 2. Besprenkel dit over de scones en laat het afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Frisse Citroen Scones Vegan
Hoeveelheid per portie
Calories 250 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 4g6%
Carbohydrates 51g17%
Protein 3g6%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Veganisten opgelet!
Iedereen houdt van een heerlijk gezellig paasontbijt. Perfect om het voorjaar te vieren. En hoe maak je jouw ontbijt nog beter? Met frisse Citroen Scones! En ze zijn nog Vegan ook.

Wat zijn Citroen Scones precies?

Deze broodjes zijn lekker fris en zitten vol smaak. Normaal gesproken worden ze gemaakt met eieren, melk/ karnemelk en roomboter. Maar goed nieuws: Ze zijn super makkelijk vegan en glutenvrij te maken!
De scone komt oorspronkelijk uit Schotland en is met name in Ierland, Canada en Australië erg populair. In Engeland worden ze vaak bij de vaste “Afternoon Tea” gegeten. In Nederland doet het kleine broodje een beetje denken aan de kwarkbol.
Ze zijn natuurlijk ook lekker bij de brunch of om mee naar je werk te nemen. Je kunt allerlei combinaties maken. Ze worden gevuld met jams, kaas, rozijnen of room. Maar wij gaan vandaag voor Vegan Citroen Scones!

Citroen: een schild tegen virussen en bacteriën.

Zeker in de koude dagen liggen griep -en verkoudheidsvirussen op de loer.
Door citroen te eten, help je jouw immuunsysteem een handje om zich tegen deze ziektekiemen te weren. Citroen heeft namelijk een antibacteriële werking door zijn hoge hoeveelheid vitamine C. Maar liefst 40 mg per 100 gram. Ook bevat het fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) die een antioxidantwerking heeft.
Citroenen helpen bij het stimuleren van je darmen. Het helpt bij een goede stoelgang. Zo blijven je darmen schoon en kunnen ze veel beter voedingsstoffen opnemen. Maar ze zijn niet alleen goed voor de binnenkant. Ook je huid is er blij mee! Het helpt tegen puisten en acne.

Is een citroen niet heel erg zuur?

Je kunt een citroen schillen en dan in zijn pure vorm opeten. Dat kan voor sommigen te zuur zijn. Maar het is ook een ideaal ingrediënt om aan je maaltijden toe te voegen. Denk maar aan salades en groentemixen. Zeker als je heet of pittig eten hebt, is het fris zure van de citroen een perfecte tegensmaak. Ben jij niet zo’n azijn- fan? Dan is citroensap een goede vervanging.

Benieuwd naar andere mooie Vegan Paas recepten?

Dus, ga aan de slag met je frisse Citroen Scones. En maak er een mooi paasmenu van! Benieuwd naar meer citroen recepten? Naast dit recept hebben we nog tal van andere lekkere ontbijt -en brunch lekkernijen om uit te proberen. Kijk ook eens naar onze Super fruitbowl, of onze kleurrijke advocado toastjes om jouw paastafel compleet te maken!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Frisse Citroen Scones Vegan

Citroen Scones

Gang Breakfast, lunch, Snack
Keuken Schotse keuken
Trefwoord citroen, scrones
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8
calorieën 250 kcal

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 30 gram veganistische boter marganine
  • 4 el agave (veganistisch) ter vervanging van honing
  • 2 el rietsuiker + 1 voor het bestrooien
  • 3 el citroensap
  • 2 el citoen schil
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 tl puur vanille extract

Citroen Glazuur

  • 200 gram bakkersuiker
  • 60 ml citroensap
  • 1 el gesmolten boter margarine

Instructies

  1. 1. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.

  2. 2. Voeg in een middelgrote mengkom bloem, bakpoeder, zout en rietsuiker toe.

  3. 3. Snijd in boter tot de boter in kleine klonten zit, gelijkmatig verdeeld in het deeg.

  4. 4. Voeg de agave, citroensap, citroenschil, amandelmelk en vanille-extract toe en meng de ingrediënten. Als het deeg te droog is, voeg dan meer melk toe, 1 eetlepel per keer totdat het deeg stijf is. Je wilt niet dat het deeg vloeibaar is.

  5. 5. Voeg de deeg toe aan een met bloem bestoven oppervlak en kneed een paar keer. Rol uit in een ronde schijf en verdeel deze in 8 gelijkmatige plakjes. Breng het met een spatel over op een met perkament beklede bakplaat.

  6. 6. Strooi rietsuiker over scones (optioneel).

  7. 8. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

Het Glazuur:

  1. 1. Klop alles samen tot het mengsel verandert in een dik glazuur.

  2. 2. Besprenkel dit over de scones en laat het afkoelen.

 

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Inostrate

    Deze scones zijn toch niet glutenvrij? er zit gewone bloem in zo te zien. En de reclames die steeds oppoppen zijn erg irritant. De recepten zijn interessant.

Geef een reactie