Citroen Scones
1. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
2. Voeg in een middelgrote mengkom bloem, bakpoeder, zout en rietsuiker toe.
3. Snijd in boter tot de boter in kleine klonten zit, gelijkmatig verdeeld in het deeg.
4. Voeg de agave, citroensap, citroenschil, amandelmelk en vanille-extract toe en meng de ingrediënten. Als het deeg te droog is, voeg dan meer melk toe, 1 eetlepel per keer totdat het deeg stijf is. Je wilt niet dat het deeg vloeibaar is.
5. Voeg de deeg toe aan een met bloem bestoven oppervlak en kneed een paar keer. Rol uit in een ronde schijf en verdeel deze in 8 gelijkmatige plakjes. Breng het met een spatel over op een met perkament beklede bakplaat.
6. Strooi rietsuiker over scones (optioneel).
8. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.
1. Klop alles samen tot het mengsel verandert in een dik glazuur.
2. Besprenkel dit over de scones en laat het afkoelen.
Frisse Citroen Scones Vegan , een Recept van HappyVegan.nl