De enige echte Vegan Oliebollen!

lekkere vegan oliebollen die zelfs non vegans niet van echt kunnen onderscheiden
  • Vegan Desserts
  • 3 porties
  • 86g koolhydraten
vegan oliebollen 86g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 zakje gist

  • 1 tl kokospalmsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 250 gr witte speltmeel (kan ook een andere meelsoort zijn)
  • 250 ml amandel of rijstmelk
  • 50 gr gedroogde veenbessen optioneel
  • 50 gr rozijnen
  • zout
  • plantaardige olie voor frituren

Instructies

  • Week het gedroogde fruit 5 minuten in lauw water en droog grondig.
  • Verwarm de melk tot lauwe temperatuur en los de suiker en de gist op. Voeg kaneel, citroensap en een snufje zout toe.
  • Doe de bloem in een grote mengkom en voeg het vloeibare en gedroogde fruit toe. Meng alles door elkaar en laat op een warme plek staan om te bewijzen (ik leg er normaal gesproken een vochtige, schone theedoek op). Laat ongeveer 1 uur of langer rijzen als er geen warme plaats is.
  • Verhit de plantaardige olie tot 180C.
  • Maak kleine balletjes met twee eetlepels of ijsschep en doe voorzichtig in de hete olie. Bak ongeveer 2-3 minuten en draai om om nog eens 2-3 minuten te bakken. Ze moeten gelijkmatig bruin zijn.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
vegan oliebollen
Hoeveelheid per portie
Calories 435 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 4g6%
Carbohydrates 86g29%
Protein 12g24%
Iron 5mg28%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Je hoort nu al het knetteren en knallen van het vuurwerk. Het klinken van de glazen. En natuurlijk de schaaltjes met oliebollen. Ook tijdens de feestdagen en Oud -en Nieuw, kun jij heerlijke genieten van echte Hollandse oliebol. Net zo lekker en net zo knapperig. Met slechts een paar aanpassingen kan je zo het nieuwe jaar ingaan!

Haal de kerst en oud en nieuw in huis!!

Niets gaat boven eigen lekkere gemaakte gerechten. Al veeeeel jaren een echte traditie. Je kan natuurlijk veel dingen kopen, maar de meeste oliebollen worden natuurlijk gemaakt met veel eieren en melk. Maar daar hebben wij van Happy Vegan een mooi recept voor bedacht.

Met een paar kleine aanpassingen kan jij genieten van je vegan oliebollen. Ik weet bijna zeker: Dat non- vegans het verschil niet zullen merken.

Meer lekkere gerechten?

Hier hebben we een mooie top met lekkere taart recepten. Maar ook een mooi rijtje over wat jij kan doen om het nieuwe jaar mooi te beginnen. Probeer onze te gekke gehaktballen. Helemaal vegan en net zo lekker!

 

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

vegan oliebollen

lekkere vegan oliebollen die zelfs non vegans niet van echt kunnen onderscheiden

Gang Diner, lucnh, Snack, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 3 porties
calorieën 435 kcal

Ingrediënten

  • 1 zakje gist

  • 1 tl kokospalmsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 250 gr witte speltmeel (kan ook een andere meelsoort zijn)
  • 250 ml amandel of rijstmelk
  • 50 gr gedroogde veenbessen optioneel
  • 50 gr rozijnen
  • zout
  • plantaardige olie voor frituren

Instructies

  1. Week het gedroogde fruit 5 minuten in lauw water en droog grondig.

  2. Verwarm de melk tot lauwe temperatuur en los de suiker en de gist op. Voeg kaneel, citroensap en een snufje zout toe.

  3. Doe de bloem in een grote mengkom en voeg het vloeibare en gedroogde fruit toe. Meng alles door elkaar en laat op een warme plek staan om te bewijzen (ik leg er normaal gesproken een vochtige, schone theedoek op). Laat ongeveer 1 uur of langer rijzen als er geen warme plaats is.

  4. Verhit de plantaardige olie tot 180C.

  5. Maak kleine balletjes met twee eetlepels of ijsschep en doe voorzichtig in de hete olie. Bak ongeveer 2-3 minuten en draai om om nog eens 2-3 minuten te bakken. Ze moeten gelijkmatig bruin zijn.

 

 

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord