Tofu toast met avocado!

Hartig ontbijt, of een makkelijke lunch, wat dacht je van tofu op toast?! Dit zijn van die makkelijke eiwit knallers! Vult goed en erg lekker.
  • Vegan Lunch
  • 1
  • 19g koolhydraten
tofu op toast 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 80 gram tofu stevige
  • 1 tl kokosolie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 1 avocado
  • 1 el bieslook
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Toast 2 boterhammen tot licht knapperig.
  • Duw het vocht uit de tofu.
  • Snijd de tofu in dunne plakken (1/2 cm), vervolgens in makkelijk te kantelen maar wel grootte stukken.
  • Wrijf de tofu in met zout en kurkuma. (Pas op met de kurkuma)
  • Bak de tofu in de olie 5 minuutjes.
  • Snijd de avocado in dunne plakken.
  • Beleg de toast met de tofu en avocado, garneer met bieslook en maak het af met peper naar smaak.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tofu op toast
Hoeveelheid per portie
Calories 400 Calories from Fat 306
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 34g52%
Saturated Fat 6g38%
Sodium 405mg18%
Potassium 975mg28%
Carbohydrates 19g6%
Fiber 14g58%
Sugar 2g2%
Protein 11g22%
Vitamin A 293IU6%
Vitamin C 20mg24%
Calcium 124mg12%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gewoon een lekker boterhammetje, maar dan net anders! Deze tofu toast met avocado is een lekker hartig ontbijtje, maar ook gewoon heerlijk in de middag. Een makkelijke manier om wat extra eiwitten te pakken (handig voor als je sport) maar vooral ook gewoon lekker!

Wat is tofu nou eigenlijk?

Tofu is afkomstig uit Azië. In China veel gebruikt. Maar ook in Indonesië, waar het als tahoe door het leven gaat. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen. Net als kaas zeg maar.

Je hebt verschillende varianten. Zo heb je hele zachte (zijde) tofu, maar ook stevige tofu. De eerste variant leent zich uitstekend voor soepen, sauzen of pasta’s. De tweede variant is heel goed te doen in wok gerechten, met goeie smaak én bereiding eraan toegevoegd.

Is tofu op toast wel zo gezond?

Tofu bevat weinig calorieën, is rijk aan mineralen: calcium, ijzer en magnesium en vitamine B1, B2 en B3. Maar is bovenal ook eiwitrijk, het bevat dan ook alle essentiële aminozuren waardoor het een volwaardige eiwit bron is. En dat heb jij zomaar op je toast!

Het is gemaakt van soja en die heeft nogal een slechte reputatie. Dit komt omdat GMO soja vol slechte (oestrogeen achtige) hormonen zou zitten die ons hormoonhuishouden verstoren. Dat klopt. Gelukkig zijn die GMO soja bedoelt voor de vee-industrie (die koeien moeten ergens op groeien) zo gaat 90% van de soja teelt naar de vee-industrie. Zo is de tofu op jouw toast gewoon oké soja en zul jij nergens last van krijgen.

Wil je meer lezen over soja? Dat doe je hier!

Nog meer tofu gerechten

Vond jij tofu op toast zo lekker dat je opzoek bent naar nog meer tofu gerechten? Wat dacht je van Udon noodles met wakame en tofu? Of vegan chocoladepudding met tofu! Ook onze Vegan feta is echt heerlijk om te maken! Zo heb je genoeg tofu variatie en kun je gemakkelijk wat extra eiwitten eten (als je dacht dat je dat nodig had).

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Tofu op toast

Hartig ontbijt, of een makkelijke lunch, wat dacht je van tofu op toast?! Dit zijn van die makkelijke eiwit knallers! Vult goed en erg lekker.

Gang Breakfast, brunch, lunch
Keuken Aziatisch, Aziatische keuken, Internationaal
Trefwoord avocado, eiwitbom, toast, tofu, tosti
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties 1
calorieën 400 kcal

Ingrediënten

  • 80 gram tofu stevige
  • 1 tl kokosolie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 1 avocado
  • 1 el bieslook
  • 1 snufje peper

Instructies

  1. Toast 2 boterhammen tot licht knapperig.

  2. Duw het vocht uit de tofu.

  3. Snijd de tofu in dunne plakken (1/2 cm), vervolgens in makkelijk te kantelen maar wel grootte stukken.

  4. Wrijf de tofu in met zout en kurkuma. (Pas op met de kurkuma)

  5. Bak de tofu in de olie 5 minuutjes.

  6. Snijd de avocado in dunne plakken.

  7. Beleg de toast met de tofu en avocado, garneer met bieslook en maak het af met peper naar smaak.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord