Heerlijke choco hazelnoot Taart! Om van te smullen

een echte topper voor de herfstdagen. Smeuiig en zoet van smaakt
  • Vegan Desserts
  • 10 personen
  • 35g koolhydraten
35g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Hazelnoot korst

  • 165 gr rauwe hazelnoten
  • 60 gr kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 3/4 tl zeezout fijngemalen
  • 64 gr glutenvrije havermeel
  • 64 gr gerolde haver

De vulling

  • 250 gr cashewnoten geweekt
  • 157 ml pure ahornsiroop
  • 110 ml kokosolie
  • 43 gr pure chocola schilfers, gesmolten
  • 43 gr cacaopoeder
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl fijngemalen zeezout
  • 1/2 tl espresso poeder
  • 1 el amandelmelk - voor het geval het mengel meer vocht nodig heeft.

Instructies

Hazelnootkorst

  • Voorverwarm de oven op 176 graden.
  • Vet de taartbodem in met kokosolie
  • Verwerk in een keukenmachine de hazelnoten tot een fijne kruimel met de textuur van zand. Voeg de olie, ahornsiroop, zout en havermeel toe en verwerk het opnieuw tot het deeg bij elkaar komt.
  • Voeg ten slotte de gerolde haver toe en pulseer totdat de haver is gehakt, maar nog steeds wat textuur heeft.
  • Het deeg moet iets aan elkaar plakken als je het tussen je vingers drukt, maar het mag ook niet super kleverig zijn. Als het te droog is, probeer dan 1 theelepel water toe te voegen of wat langer te verwerken.
  • Verkruimel met je vingers het deeg gelijkmatig over de bodem van de taartbodem. Druk vanuit het midden het mengsel stevig en gelijkmatig in de schaal en beweeg naar buiten en naar boven langs de zijkant van de taartschaal. Hoe harder je de kruimels in de schaal drukt, hoe beter de korst bij elkaar blijft. Prik een paar vorkgaten in de bodem om stoom te laten ontsnappen.
  • Bak de korst, onbedekt, gedurende 10 tot 13 minuten licht goudbruin. Uit de oven gehaald en 15 tot 20 minuten op een rooster laten afkoelen.

Vulling

  • Giet de cashewnoten af en spoel ze af. Combineer in een snelle blender de geweekte cashewnoten, agave, olie, cacaopoeder, gesmolten chocolade, vanille, zout en espressopoeder en mix op hoog tot de vulling volledig glad is. Het kan een paar minuten mengen duren om het glad te krijgen, afhankelijk van je blender. Als de blender meer vloeistof nodig heeft om het op gang te krijgen, voeg dan een eetlepel amandelmelk toe om het verder te helpen.
  • Giet de vulling in de voorbereide korst en schep elk laatste beetje uit de blender. Strijk de bovenkant gelijkmatig glad. Garneer desgewenst met geschaafde chocolade en/of kokosvlokken.
  • Plaats de taartschaal onbedekt op een egale ondergrond in de vriezer. Vries een paar uur in en bedek het gerecht vervolgens met folie en vries het een nacht in, of minimaal 4 tot 6 uur, totdat de taart is op.
  • Haal de taart uit de vriezer en laat hem 10 minuten op het aanrecht staan voordat je hem snijdt. Deze taart is bedoeld om bevroren geserveerd te worden. Wikkel overgebleven plakjes afzonderlijk in folie en bewaar ze 1 week in een luchtdichte container in de vriezer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
hazelnoot choco taart
Hoeveelheid per portie
Calories 515 Calories from Fat 369
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 41g63%
Carbohydrates 35g12%
Protein 10g20%
Iron 4mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

In de tuin van mijn ouders hebben we een hazelaar staan. Die heeft elk jaar super veel hazelnoten. Tijd om daar wat lekker van te maken. Toen ik dit recept voor het eerst probeerde, was ik meteen verkocht. Vegan met een een knapperige hazelnoot taart bodem. Om van te smullen.

Hazelnoten volgens de oude grieken een noot voor goed geluk!

Hazelnoten komen van de hazelaar vandaan en vind je overal bij zijpaden of in iemand zijn tuin. De nootjes zijn een echte favoriet voor de mens maar ook voor dieren. Op het moment dat de nootjes gaan vallen, komen verschillende soorten dieren erop af. Van kleine kevertjes tot muizen en vogels.
In de tijd van de grieken werd er voor een bruidspaar altijd gezegend met een hazelaarstak om goed geluk te geven.

Een kadootje met een bom van gezonde vitamines en vetten!

Hazelnoten kun je voor allerlei gerechten gebruiken zoals deze hazelnoot taart. Maar zijn ook gewoon kaal te eten. Geroosterd is nog veeeeel lekkerder omdat de zoete smaak dat meer naar boven komt.
Hier zijn de top 5 gezondheidsvoordelen van de hazelnoot:

  • Ze zijn rijk aan antioxidanten
  • Maken je hart blij door het cholesterolverlagende effect
  • Hazelnoten zijn goede ontstekingsremmers
  • Door zijn rijke hoeveelheid vitamine E helpt dit het risico op kanker te verkleinen
  • Verlaagd de bloedsuikerspiegel

Een kleine noot met grote superkrachten voor ons lichaam!

Andere notengerechten proberen?

Als jij deze hazelnoot taart al lekker vond, zet je maar schrap. Hier hebben we een paar mooi op een rij om helemaal los te gaan.

De heerlijke hartige Pecan taart!!
Kazen gemaakt van noten.
De gezonde saus op basis van Cashews.

Liever geen noten, doordat je een notenallergie hebt? Geen probleem. Ook voor jou hebben nog een paar mooie recepten:

De overheerlijke Worteltaart
De klassieke chocolade taart

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

hazelnoot choco taart

een echte topper voor de herfstdagen. Smeuiig en zoet van smaakt

Gang Dessert, Snack, Tussendoortje
Trefwoord chocolade, hazelnoot, hazelnoottaart, noten, taart
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Porties 10 personen
calorieën 515 kcal

Ingrediënten

Hazelnoot korst

  • 165 gr rauwe hazelnoten
  • 60 gr kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 3/4 tl zeezout fijngemalen
  • 64 gr glutenvrije havermeel
  • 64 gr gerolde haver

De vulling

  • 250 gr cashewnoten geweekt
  • 157 ml pure ahornsiroop
  • 110 ml kokosolie
  • 43 gr pure chocola schilfers, gesmolten
  • 43 gr cacaopoeder
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl fijngemalen zeezout
  • 1/2 tl espresso poeder
  • 1 el amandelmelk - voor het geval het mengel meer vocht nodig heeft.

Instructies

Hazelnootkorst

  1. Voorverwarm de oven op 176 graden.

  2. Vet de taartbodem in met kokosolie

  3. Verwerk in een keukenmachine de hazelnoten tot een fijne kruimel met de textuur van zand. Voeg de olie, ahornsiroop, zout en havermeel toe en verwerk het opnieuw tot het deeg bij elkaar komt.

  4. Voeg ten slotte de gerolde haver toe en pulseer totdat de haver is gehakt, maar nog steeds wat textuur heeft.

  5. Het deeg moet iets aan elkaar plakken als je het tussen je vingers drukt, maar het mag ook niet super kleverig zijn. Als het te droog is, probeer dan 1 theelepel water toe te voegen of wat langer te verwerken.

  6. Verkruimel met je vingers het deeg gelijkmatig over de bodem van de taartbodem. Druk vanuit het midden het mengsel stevig en gelijkmatig in de schaal en beweeg naar buiten en naar boven langs de zijkant van de taartschaal. Hoe harder je de kruimels in de schaal drukt, hoe beter de korst bij elkaar blijft. Prik een paar vorkgaten in de bodem om stoom te laten ontsnappen.

  7. Bak de korst, onbedekt, gedurende 10 tot 13 minuten licht goudbruin. Uit de oven gehaald en 15 tot 20 minuten op een rooster laten afkoelen.

Vulling

  1. Giet de cashewnoten af en spoel ze af. Combineer in een snelle blender de geweekte cashewnoten, agave, olie, cacaopoeder, gesmolten chocolade, vanille, zout en espressopoeder en mix op hoog tot de vulling volledig glad is. Het kan een paar minuten mengen duren om het glad te krijgen, afhankelijk van je blender. Als de blender meer vloeistof nodig heeft om het op gang te krijgen, voeg dan een eetlepel amandelmelk toe om het verder te helpen.

  2. Giet de vulling in de voorbereide korst en schep elk laatste beetje uit de blender. Strijk de bovenkant gelijkmatig glad. Garneer desgewenst met geschaafde chocolade en/of kokosvlokken.

  3. Plaats de taartschaal onbedekt op een egale ondergrond in de vriezer. Vries een paar uur in en bedek het gerecht vervolgens met folie en vries het een nacht in, of minimaal 4 tot 6 uur, totdat de taart is op.

  4. Haal de taart uit de vriezer en laat hem 10 minuten op het aanrecht staan voordat je hem snijdt. Deze taart is bedoeld om bevroren geserveerd te worden. Wikkel overgebleven plakjes afzonderlijk in folie en bewaar ze 1 week in een luchtdichte container in de vriezer.

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord